2025年名师测控五年级英语上册人教版浙江专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名师测控五年级英语上册人教版浙江专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名师测控五年级英语上册人教版浙江专版》

五 (台州市期中)连词成句。
1. hard-working is he (.) ______
2. like noodles beef I (.) ______
3. science your new who's teacher (?) ______
4. Mondays do have on you what (?) ______
5. homework I do my often the weekend on (.) ______
答案: 1.He is hard-working. 2.I like beef noodles. 3.Who's your new science teacher? 4.What do you have on Mondays? 5.I often do my homework on the weekend.
六 (温州市期末)阅读跨学科主题学习小组有关“Good Meals, Healthy Life”相关内容,选择正确的选项,完成题目。
Do you have good meals? Here are some students' diets(饮食):
Wu Lei: I often have some milk and eggs at 7 a.m. For lunch, I have vegetables and rice. Sometimes I eat meat. But I don't eat too much, because I don't want to be fat. An apple a day keeps the doctor away. So I eat one after lunch every day. I often have vegetables and fish for dinner.

Keke: I have a Rainbow Menu. Monday is Green Day. I have green beans and fish. Tuesday is Orange Day. I have oranges and carrots. Wednesday is Yellow Day. I have potatoes and chicken. Thursday is Purple Day. I have grapes and onions. Tomorrow is Friday. It is Red Day. What should I have?
Jack: If you want to keep healthy, try to eat different kinds of vegetables every day. My favourite vegetable is tomatoes. They are delicious. I have carrots every day. They are good for my eyes. Do you want to have strong teeth? Eat some green beans. They are good for our teeth.

( )1. Wu Lei doesn't want to be fat, so he ______.
A. eats only vegetables and rice for lunch B. doesn't have too much meat C. doesn't eat any meat
( )2. "So I eat one after lunch every day." Here "one" refers to(指代) ______.
A. an apple B. a doctor C. vegetables
( )3. —What would Keke like to eat on Friday? —She would like some ______.
A. apples and tomatoes B. potatoes and chicken C. green beans and fish
( )4. Jack wants to have strong teeth. He can ______.
A. eat apples B. have green food C. have some green beans
( )5. Which sentence is NOT true?
A. Wu Lei often drinks milk in the morning. B. Keke has chicken on Tuesday. C. Carrots are good for our eyes.
答案: 1.B 2.A 解析 根据第一段材料第五句和第六句“An apple a day keeps the doctor away.”和“So I eat one after lunch every day.”可知,每天吃一个苹果有利于健康,因此Wu Lei每天午饭后都会吃一个苹果。故选A。 3.A 解析 根据第二段材料倒数第二句和第三句“Tomorrow is Friday. It is Red Day.”可知,星期五应该吃红色食物,A选项苹果和西红柿是红色的;B选项土豆和鸡肉是黄色的,应该是星期三吃;C选项豆角是绿色的,鱼肉是白色的,只有A选项符合。故选A。 4.C 5.B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭