一 新情境 生活运用 阅读病历,判断句子正(T)误(F)。
Name: Dave
Age: 11
Reason for a Visit(就诊原因): Fat
Doctor's Instructions(医生嘱托):
①Don't eat too much sweet food.
②Eat healthy food and play more sports.
( )1. Dave is 12 years old.
( )2. Dave is fat.
( )3. Dave should eat much sweet food.
( )4. Dave should eat some vegetables.
( )5. Dave should play more sports.
Name: Dave
Age: 11
Reason for a Visit(就诊原因): Fat
Doctor's Instructions(医生嘱托):
①Don't eat too much sweet food.
②Eat healthy food and play more sports.
( )1. Dave is 12 years old.
( )2. Dave is fat.
( )3. Dave should eat much sweet food.
( )4. Dave should eat some vegetables.
( )5. Dave should play more sports.
答案:
1.F 2.T 3.F 4.T 5.T
二 任务型阅读。
Kate and her parents often have dinner in a restaurant. Kate's father likes meat. He often orders(点餐) chicken and fish. Kate's mother likes vegetables. She often orders some green peas and tomato soup. Kate likes fast food(快餐). She often orders one hamburger, some French fries(炸薯条) and a Coke. They all like ice cream. They always order it.
✓ 任务一 根据短文内容,为下列点餐选择相应的点餐人。

A. Kate B. Kate's father C. Kate's mother
( )1.



( )2.
( )3.
✓ 任务二 根据短文内容,写单词补全句子。(每空一词)
4. Kate's mother likes ______.
5. They all like ______ ______.
Kate and her parents often have dinner in a restaurant. Kate's father likes meat. He often orders(点餐) chicken and fish. Kate's mother likes vegetables. She often orders some green peas and tomato soup. Kate likes fast food(快餐). She often orders one hamburger, some French fries(炸薯条) and a Coke. They all like ice cream. They always order it.
✓ 任务一 根据短文内容,为下列点餐选择相应的点餐人。
A. Kate B. Kate's father C. Kate's mother
( )1.
( )2.
( )3.
✓ 任务二 根据短文内容,写单词补全句子。(每空一词)
4. Kate's mother likes ______.
5. They all like ______ ______.
答案:
1.B 2.C 3.A 4.vegetables 5. ice cream
三 (温州市期中) Ben课后读了许多书,书籍让他增长了见识!以下是 Ben 分享的文章。
Bananas for bananas!
What's the Minions'(小黄人) favourite food? Ba-ba-ba-ba-ba-nana! Bananas are one of the world's most popular fruits. But they are not only fruit. In some places, people eat them for almost every meal.
A study(研究) says that rice, corn and wheat are the world's top staple food and bananas are the fourth most important staple food in the world. More than 400, 000, 000 people live on them. They have lots of carbs(碳水化合物). So they can give us plenty of energy(能量). Bananas are also cheap and easy to get. There are over 1, 000 kinds of bananas on the Earth.
Many African people like bananas just like Chinese people like rice. In Uganda(乌干达), people cook green bananas with beans and meat. Rwandan(卢旺达的) people like fried banana chips and banana pancakes. The dishes are yummy and filling(饱腹的).
Fun Facts about bananas:
• Bananas can float(漂浮) on water.
• Bananas are the cheapest fruit in the world.
• The vitamins and minerals in bananas can make you happy.
✓ 任务一 根据短文内容,选择正确的答案。
( )1. People in ______ like bananas and cook food with green bananas.
A. China B. Uganda C. Rwanda
( )2. Carbs in bananas can ______.
A. make people happy B. give people plenty of energy C. make people float on water
( )3. "Staple food" in the passage means(意思是) "______".
A. 主食 B. 零食 C. 甜点
✓ 任务二 根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
( )4. There are only yellow bananas on the Earth.
( )5. Bananas have carbs, vitamins and minerals in them.
Bananas for bananas!
What's the Minions'(小黄人) favourite food? Ba-ba-ba-ba-ba-nana! Bananas are one of the world's most popular fruits. But they are not only fruit. In some places, people eat them for almost every meal.
A study(研究) says that rice, corn and wheat are the world's top staple food and bananas are the fourth most important staple food in the world. More than 400, 000, 000 people live on them. They have lots of carbs(碳水化合物). So they can give us plenty of energy(能量). Bananas are also cheap and easy to get. There are over 1, 000 kinds of bananas on the Earth.
Many African people like bananas just like Chinese people like rice. In Uganda(乌干达), people cook green bananas with beans and meat. Rwandan(卢旺达的) people like fried banana chips and banana pancakes. The dishes are yummy and filling(饱腹的).
Fun Facts about bananas:
• Bananas can float(漂浮) on water.
• Bananas are the cheapest fruit in the world.
• The vitamins and minerals in bananas can make you happy.
✓ 任务一 根据短文内容,选择正确的答案。
( )1. People in ______ like bananas and cook food with green bananas.
A. China B. Uganda C. Rwanda
( )2. Carbs in bananas can ______.
A. make people happy B. give people plenty of energy C. make people float on water
( )3. "Staple food" in the passage means(意思是) "______".
A. 主食 B. 零食 C. 甜点
✓ 任务二 根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
( )4. There are only yellow bananas on the Earth.
( )5. Bananas have carbs, vitamins and minerals in them.
答案:
1.B
解析 根据第三段第二句“In Uganda, people cook green bananas with beans and meat.”可知,在乌干达,人们会把青香蕉、豆子和肉类一起烹饪,做成食物。故选 B。
2.B
解析 根据第二段第三句和第四句“They have lots of carbs. So they can give us plenty of energy.”,香蕉里面有许多碳水化合物,而这些碳水化合物可以给予我们能量。故选 B。
3.A
解析 结合常识可知,大米、玉米和小麦都是常见的主食,由此可推测 staple food 的中文意思是“主食”。故选 A。
4.F 5.T
解析 根据第三段第二句“In Uganda, people cook green bananas with beans and meat.”可知,在乌干达,人们会把青香蕉、豆子和肉类一起烹饪,做成食物。故选 B。
2.B
解析 根据第二段第三句和第四句“They have lots of carbs. So they can give us plenty of energy.”,香蕉里面有许多碳水化合物,而这些碳水化合物可以给予我们能量。故选 B。
3.A
解析 结合常识可知,大米、玉米和小麦都是常见的主食,由此可推测 staple food 的中文意思是“主食”。故选 A。
4.F 5.T
查看更多完整答案,请扫码查看