B
Of all the clubs in my school,I like the hanfu club best and I'm in it now.

At school,my favourite subject is Chinese.I can learn about Chinese history,geography and culture.After school,I can also learn a lot in the hanfu club.There are many activities in the club. First,we have a discussion every Tuesday afternoon. We talk about hanfu in TV plays. Every Friday afternoon,we have a hanfu-making lesson.We make hanfu at the lesson.
There is a festival for all hanfu lovers on November 22nd. On this big day,we wear hanfu to the streets,stores and parks. In December,we have a big party before New Year's Day.Girls and boys in our club dance and sing old songs. Of course,we all wear very beautiful hanfu at the party.
We feel very happy when wearing hanfu. And all people in our club are interested in Chinese culture.We want more people to love hanfu and Chinese culture.
( )29.When does the writer have hanfu-making lessons?
A.On Thursday. B.On Friday.
C.On Saturday. D.On Sunday.
( )30.At the festival,hanfu lovers ______.
A.go out in hanfu
B.have a party
C.go to the club
D.dance and sing old songs
( )31.What can we learn from the passage?
A.The writer can learn a lot from the hanfu club.
B.The writer has a big party on November 22nd.
C.The writer thinks wearing hanfu is boring.
D.The writer talks about hanfu in the hanfu-making lessons.
( )32.What's the purpose(目的)of the hanfu club?
A.To give chances(机会)to students to wear hanfu.
B.To hold(举办)a happy party to show hanfu.
C.To help students to learn Chinese.
D.To make more people learn and love Chinese culture.
Of all the clubs in my school,I like the hanfu club best and I'm in it now.
At school,my favourite subject is Chinese.I can learn about Chinese history,geography and culture.After school,I can also learn a lot in the hanfu club.There are many activities in the club. First,we have a discussion every Tuesday afternoon. We talk about hanfu in TV plays. Every Friday afternoon,we have a hanfu-making lesson.We make hanfu at the lesson.
There is a festival for all hanfu lovers on November 22nd. On this big day,we wear hanfu to the streets,stores and parks. In December,we have a big party before New Year's Day.Girls and boys in our club dance and sing old songs. Of course,we all wear very beautiful hanfu at the party.
We feel very happy when wearing hanfu. And all people in our club are interested in Chinese culture.We want more people to love hanfu and Chinese culture.
( )29.When does the writer have hanfu-making lessons?
A.On Thursday. B.On Friday.
C.On Saturday. D.On Sunday.
( )30.At the festival,hanfu lovers ______.
A.go out in hanfu
B.have a party
C.go to the club
D.dance and sing old songs
( )31.What can we learn from the passage?
A.The writer can learn a lot from the hanfu club.
B.The writer has a big party on November 22nd.
C.The writer thinks wearing hanfu is boring.
D.The writer talks about hanfu in the hanfu-making lessons.
( )32.What's the purpose(目的)of the hanfu club?
A.To give chances(机会)to students to wear hanfu.
B.To hold(举办)a happy party to show hanfu.
C.To help students to learn Chinese.
D.To make more people learn and love Chinese culture.
答案:
29.B 30.A 31.A 32.D【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了作者在汉服社团的日常活动和年度重要活动。29.B【思路点拨】细节理解题。根据第二段“Every Friday afternoon,we have a hanfu-making lesson”可知,在周五会有汉服制作课程。故选B。30.A【思路点拨】细节理解题。根据第三段“we wear hanfu to the streets,stores and parks”可知,在汉服节日当天,汉服爱好者穿汉服出门。故选A。31.A【思路点拨】细节理解题。根据第二段“I can also learn a lot in the hanfu club”可知,作者能从汉服社团学到很多。故选A。32.D【思路点拨】目的意图题。根据最后一段“We want more people to love hanfu and Chinese culture”可知,汉服社团的存在是为了让更多人了解并爱上中国文化。故选D。
七、语法填空。
American students usually have lots of activities after school.There are different kinds of 33.______(club)for them too.
Some students like 34.______(go)to the study club after school.It is 35.______ learning centre.Students can do homework,read books and talk about 36.______(they)interesting subjects.They can also learn about the computer,37.______ they can't play computer games.
More American students want 38.______(go)to the sports clubs.They can 39.______(join)basketball,football or baseball clubs.Some art clubs are also American 40.______(student)favourites.If you're good 41.______ dancing or interested in singing,you can choose them.Students can have fun in 42.______(this)clubs.So what club do you want to join?
American students usually have lots of activities after school.There are different kinds of 33.______(club)for them too.
Some students like 34.______(go)to the study club after school.It is 35.______ learning centre.Students can do homework,read books and talk about 36.______(they)interesting subjects.They can also learn about the computer,37.______ they can't play computer games.
More American students want 38.______(go)to the sports clubs.They can 39.______(join)basketball,football or baseball clubs.Some art clubs are also American 40.______(student)favourites.If you're good 41.______ dancing or interested in singing,you can choose them.Students can have fun in 42.______(this)clubs.So what club do you want to join?
答案:
33.clubs 34.to go 35.a 36.their 37.but 38.to go 39.join 40.students' 41.at 42.these
①discussion /dɪ'skʌʃn/ n. ______
答案:
讨论
查看更多完整答案,请扫码查看