2025年名师面对面同步作业本七年级英语上册人教版浙江专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名师面对面同步作业本七年级英语上册人教版浙江专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名师面对面同步作业本七年级英语上册人教版浙江专版》

六、阅读理解。
A

( )26.How many grades are there on the first floor?
A.Two. B.Four. C.Six. D.Eight.
( )27.What is next to Grade 2?
A.Grade 3.
B.The fire exit.
C.The lobby.
D.The male bathroom.
( )28.Where is the school infirmary(医务室)?
A.Between the two bathrooms.
B.Between the teachers' offices.
C.Across from the fire exit.
D.Across from the lobby.
B
A library is a very good place.Libraries are here and there in the world.
Our school has a library.It's not big but clean and tidy. There are different kinds of books,magazines,dictionaries and CDs in it.The chairs and desks are nice and the teachers are friendly to students. All the students in our school enjoy reading in the library. There are four small reading rooms and a large one in the library.Every room has many books.Some are in Chinese and some are in English. We can read and do our homework there.We often read with the help of our teachers because some books are too difficult for us. My classmates and I are getting ready to read now.Reading books helps us a lot.
You see,a library is always ▲ because it can open our eyes to the outside world.
( )29.The library in the writer's school is ______.
A.not big but clean
B.big but not clean
C.very big and clean
D.small and busy
( )30.How many reading rooms are there in the school library?
A.Three. B.Four. C.Five. D.Six.
( )31.Why do teachers often help students with their reading?
A.Because there are too many books.
B.Because the teachers are friendly.
C.Because some books are not easy to read.
D.Because the students are busy.
( )32.Which of the following can be put in the ▲ in the last paragraph?
A.big
B.useful(有用的)
C.interesting
D.small
答案: 26-28.DAA【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了学校一楼的平面布局。26.D【思路点拨】细节理解题。根据布局图两侧内容可知,该校一楼共有八个年级。故选D。27.A【思路点拨】细节理解题。根据图示左侧班级可知,2年级旁边是3年级。故选A。28.A【思路点拨】细节理解题。根据图示上侧可知,医务室在两个卫生间中间。故选A。29-32.ACCB【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了学校图书馆的基本情况。29.A【思路点拨】细节理解题。根据第二段“It's not big but clean and tidy”可知,图书馆虽不大但干净整洁。故选A。30.C【思路点拨】细节理解题。根据第二段“There are four small reading rooms and a large one in the library”可知,图书馆内共有5个阅览室。故选C。31.C【思路点拨】细节理解题。根据第二段“We often read with the help of our teachers because some books are too difficult for us”可知,老师帮助学生是因为有些书对学生而言太难。故选C。32.B【思路点拨】推理判断题。根据最后一段“it can open our eyes to the outside world”可知,图书馆很有用。故选B。
七、语法填空。
My dream school is modern and bright.It has many tall 33.______(building) and smart classrooms.
The school has a big library 34.______ many floors. We can read different kinds of books in it.There is 35.______ art centre in the school. We have lots of after-school 36.______ (activity) there.
Outside,we have a large sports field to have fun. Near the sports field are two basketball fields. The school 37.______ (hold) some basketball matches every month. Students can cheer(欢呼) for 38.______ (they) favourite teams or players.
My favourite part of the dream school is the dining hall. It provides different kinds of healthy foods. There 39.______(be) two floors in it.On the first floor,we eat common dishes. On the second floor,we can 40.______(enjoy) some special ones. My friend Mike hopes to have Gongbao chicken,41.______ it's too hot for me.I want to have some noodles.
It is nice 42.______(learn) and have a good time in the dream school!
Do you like my ideas of the dream school? Can you share yours with me?
答案: 33.buildings 34.with 35.an 36.activities 37.holds 38.their 39.are 40.enjoy 41.but 42.to learn
①provide /prə'vaɪd/ v. ______
答案: 提供

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭