2025年名师面对面同步作业本七年级英语上册人教版浙江专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名师面对面同步作业本七年级英语上册人教版浙江专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名师面对面同步作业本七年级英语上册人教版浙江专版》

B
Dear Tom,
How are you? Let me tell you more about myself and my family.
My name is Ben.I am a student of Grade 7.I study at Renmin College Middle School.I live near my school,so I walk to school every morning.
My dad is a teacher.He teaches English in an international school.My mum is a housewife(家庭主妇).She takes care of me and my brother. What are your parents' jobs?
Peter is my brother.He is fifteen years old.He is a cheerful boy. He always tells me funny jokes and makes me laugh.I like chatting and playing card games with him.
I am good at playing basketball.I also join the running team as I run so fast.I can swim fast too. However,I don't like music and I can't draw well.
I hope we can be good friends.
Love,
Ben
( )29.What does Peter's mother do?
A.A teacher. B.A basketball player. C.A housewife. D.A babysitter(保姆).
( )30.What does the underlined word "him" in Paragraph 4 refer to?
A.Ben himself. B.Tom's friend. C.Peter's brother. D.Ben's brother.
( )31.What is the passage about?
A.Tom's family. B.Ben's parents. C.Ben's family. D.Tom's house.
( )32.The main purpose(意图)of this passage is to ______.
A.make friends with Tom B.introduce Ben's school C.ask Tom about his parents' jobs D.talk about Ben's likes and dislikes
答案: 29.C【思路点拨】细节理解题。根据第三段“My mum is a housewife”和第四段“Peter is my brother”可知,Ben和Peter的妈妈是家庭主妇。故选C。30.D【思路点拨】指代判断题。根据第四段“Peter is my brother”可知,此处指Ben的哥哥Peter。故选D。31.C【思路点拨】文章大意题。根据第一段“Let me tell you more about myself and my family”及全文大意可知,全文围绕Ben介绍自己的家庭成员和自身情况展开。故选C。32.A【思路点拨】目的意图题。根据结尾句“I hope we can be good friends”可知,Ben写信的目的是交友。故选A。
七、语法填空。
Hello, everyone! It is nice 33. ______(meet)you! My name is Tina.I 34. ______(be)English.I have 35. ______ big family. My husband Jack is a teacher. We have two 36. ______(child).Tom is my son and Linda is my daughter. They are students in No. 2 Middle School.My 37. ______(father)name is Jeff.My mother is Grace. They are both 60 38. ______(year)old. They like playing chess.Nancy is my sister.She is a nurse.She is beautiful 39. ______ kind.She 40. ______(look)after sick(生病的)people really well.I have a brother.41. ______(he)name is Lee. He loves to go hiking 42. ______ his friends at weekends.
I love my big family!
答案: 33.to meet 34.am 35.a 36.children 37.father's 38.years 39.and 40.looks 41.His 42.with
①take care of ______
②cheerful /'tʃɪəfl/ adj. ______
答案: ① 照顾(或 照看)
② 快乐的(或 高兴的)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭