2026年名校金典课堂七年级英语上册人教版成都专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年名校金典课堂七年级英语上册人教版成都专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年名校金典课堂七年级英语上册人教版成都专版》

四、阅读短文。根据短文内容选择正确答案。
Hi, I'm Helen. Welcome to my home.
This is my bedroom. I have a bookcase and my books are in it. A family photo is on the desk. You can see my parents, brother and two sisters in it. My room is nice and tidy.
That is my brother Bill's bedroom. It is not tidy. Things are here and there. His hat is on the bed. His schoolbag is on the chair. Can you see his tape player(录音机)? It's under the desk.
Lucy and Lily are my sisters. Their bedroom is nice. Two desks are in the room. The blue desk is Lucy's and the green one is Lily's. Lucy's toy(玩具)plane is red. It's on her desk. Lily's computer game is yellow. It's on her desk.
The last one is my parents Peter and Jenny's bedroom. You can see a nice computer on the yellow table. My mom's ring is next to the computer. Under the table, you can see a black box. It's my dad's. His baseballs are in it.
(
C
)1. How many people are there in Helen's family?
A. Four.
B. Five.
C. Six.
(
A
)2. Match(匹配)Bill's things with the places.

A. a—①;b—③;c—②
B. a—②;b—③;c—①
C. a—①;b—②;c—③
(
C
)3. In Lucy and Lily's room, we can see a red toy plane on a
desk and a
computer game is on a green desk.
A. red;green
B. yellow;green
C. blue;yellow
(
C
)4. From the passage(文章), we can know
.
A. there is a computer in Helen's room
B. Peter has two sons and two daughters
C. a computer and a table are in the parents' room
(
C
)5. Which(哪一个)is the map of Helen's home?

答案: C; A; C; C; C
五、完成表格。阅读下面短文,根据其内容,完成图表中所缺的信息。
Lebo's grandma has a big and nice house in the village. There are many fruit trees around the house.
"Now it's your turn to get me, grandma!" Lebo plays a game with Grandma. Grandma runs to Lebo but she falls down(跌倒). Lebo' mom takes her to the hospital. Soon, Grandma comes back with a pair of crutches(拐杖).
"Mom, go to the town with us so that we can look after you," says Lebo's mom.
"I don't want to leave my home. I love my life here."
"Grandma, please go with us. I'm sure you will have fun there!" Lebo says.
At last, Grandma says OK.
Two hours later, Lebo's mom drives them home. Grandma sits on the bed and she feels bored(无聊的).
Then Lebo comes in. "Grandma, I know what we can do today. We can go shopping in the supermarket. It's just behind our house."
"I'm afraid I can't. You know my leg..."
"Look at this, Grandma!" Lebo brings a cool wheel chair and Grandma can easily go around it.
And in the next days, they go to the park not far from their home. Colourful flowers, green trees and clean air there make them happy. They also go to the museum and the library. To Grandma's surprise(惊讶), it's only a ten minutes' car ride from their home to these places.
"Thank you, my dear Lebo! I enjoy the days here. It's interesting!" Grandma says.

1.
Where

2.
move to the city/live with Lebo in the city

3.
loves

4.
Lebo's/a wheel chair

5.
interested
答案:
1. Where
2. move to the city/live with Lebo in the city
3. loves
4. Lebo's/a wheel chair
5. interested

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭