2025年春如金卷课时作业本九年级英语全一册沪教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年春如金卷课时作业本九年级英语全一册沪教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年春如金卷课时作业本九年级英语全一册沪教版》

Ⅰ. 模仿朗读(4分)
听以下短文一遍,给你50秒钟的时间准备,然后模仿朗读。当听到“开始录音”的信号后,立即在40秒钟内朗读短文,当听到要求“停止录音”的信号时,停止朗读。
Welcome to our school! In junior high school, life will be different from before. Here are some suggestions about study and life for you.
Firstly, you'll have more subjects to learn. It is important to find good learning methods. Secondly, in order to do better in your study, you must do more exercise to keep healthy. Thirdly, you can join some clubs to make your school life more colourful in your spare time. Fourthly, you'd better get on well with your classmates and help each other. Last, if you have problems in school life, please talk with your teachers or parents. They are always there for you.
答案: 【解析】:
这是一道英语朗读题目,不是传统意义上的数学、物理等理科题目或者语文的阅读理解、写作等题目,因此它主要考查的是学生的英语发音、语调以及朗读的流畅度。由于这是一个模仿朗读的题目,所以不需要进行复杂的分析或者计算,只需要按照听到的短文进行朗读即可。但在准备阶段,可以注意一下短文中的一些发音要点,比如连读、弱读、重读等,以及语调的变化,这样可以在朗读时更加准确地模仿。
此题按照要求,在听到短文后准备50秒,然后开始朗读,注意在40秒内完成,并且在听到停止录音的信号时停止朗读。
【答案】:
Welcome to our school! In junior high school, life will be different from before. Here are some suggestions about study and life for you. Firstly, you'll have more subjects to learn. It is important to find good learning methods. Secondly, in order to do better in your study, you must do more exercise to keep healthy. Thirdly, you can join some clubs to make your school life more colourful in your spare time. Fourthly, you'd better get on well with your classmates and help each other. Last, if you have problems in school life, please talk with your teachers or parents. They are always there for you.
听第一段对话,回答第1~2两个问题。现在你有10秒钟的阅题时间。
1. What colour is the man's shirt?
(grey / black / white)
White. / It's white.

2. Where does the conversation probably take place?
(in a shop / in an office / in a restaurant)
In a shop. / It probably takes place in a shop.
答案: 1. White. / It's white.
2. In a shop. / It probably takes place in a shop.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭