2025年课堂作业武汉出版社九年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年课堂作业武汉出版社九年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年课堂作业武汉出版社九年级英语上册人教版》

61.When was the Yangtze finless porpoise listed as an “endangered " species?
A.In2013. B.In2018. C.In2020. D.In2022.
A

62.Which of the following can be put in ★ ?
A.showing how the finless porpoises help each other
B.showing how humans help and feed injured porpoises
C.showing the difference between finless porpoises and whales
D.showing the porpoises as they were turning over,jumping,hunting and playing
D

63.From the passage,we can know that the Yangtze finless porpoise ______.
A.looks like the giant panda B.likes smiling to people
C.is protected by the government D.could find enough food supply before
C

64.How can the 10-year ban benefit the environment along the Yangtze River?
A.It increases the number of natural reserves.
B.It improves the water quality of the Yangtze River.
C.It shortens the time for finless porpoises to produce.
D.It gives the fish enough time to produce new generations.
D

65.What is the passage mainly about?
A.A video of Yangtze finless porpoises shot by Wang Mingwu.
B.A fishing ban to protect biodiversity along the Yangtze River.
C.Two lakes and a river where Yangtze finless porpoises live.
D.New species which are moving into the Yangtze River.
B
答案: 【解析】:
本题主要考查了阅读理解的能力,需要从文章中提取关键信息来回答具体问题。题目涉及对文章细节的理解,包括长江江豚被列为濒危物种的时间、王明武拍摄的视频内容、长江江豚的特征、十年禁渔令对长江生态环境的影响以及文章的主旨。
61. 题目询问长江江豚被列为“濒危”物种的时间。根据文章中的“The Yangtze finless porpoise has been listed as ‘endangered’ by the International Union for Conservation since 2013.”,可以直接得出答案为2013年。
62. 题目要求选择可以填入★处的选项。根据文章中的“He shot a video”,我们需要找到一个描述视频内容的选项。D选项“showing the porpoises as they were turning over, jumping, hunting and playing”描述了江豚在自然环境中的活动,符合视频内容的描述。
63. 题目询问从文章中可以了解到关于长江江豚的什么信息。根据文章中的“To protect biodiversity along the Yangtze River, in 2020, the government put a 10-year fishing ban in place. It protects 332 natural reserves along the waterway.”以及后文对禁渔令对江豚保护的讨论,可以推断出江豚受到政府的保护。
64. 题目询问十年禁渔令如何使长江生态环境受益。根据文章中的“A 10-year fishing ban means two to three generations of fish will be produced, which will greatly increase the Yangtze finless porpoise's food in size and amount”,可以得出答案为D选项,即它给鱼足够的时间来产生新的世代。
65. 题目询问文章的主要内容。综合全文内容,可以看出文章主要讨论了为了保护长江生物多样性而实施的十年禁渔令及其对长江生态环境的影响。因此,B选项“A fishing ban to protect biodiversity along the Yangtze River”最能概括文章主旨。
【答案】:
61. A
62. D
63. C
64. D
65. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭