第108页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
一、根据句意和汉语提示填写单词
1. Different people have different television ______ (观看) habits.
2. I think some TV ads are really ______ (创造性的) while others are boring.
3. The boy is ______ (傻的). He is still waiting for the impossible news.
1. Different people have different television ______ (观看) habits.
2. I think some TV ads are really ______ (创造性的) while others are boring.
3. The boy is ______ (傻的). He is still waiting for the impossible news.
答案:
1. viewing 2. creative 3. silly
二、用括号中所给单词的适当形式填空(每空不限一词)
1. Usually,she spends about two hours every day ______ (do) her homework.
2. Philip likes watching programmes about animals. He finds them ______ (real) interesting.
3. John hardly goes to the theatre because he ______ (like) watching films with others.
4. ______ (receive) housework education helps students take care of themselves in daily life.
5. Tom finds TV programmes about love stories ______ (bore).
1. Usually,she spends about two hours every day ______ (do) her homework.
2. Philip likes watching programmes about animals. He finds them ______ (real) interesting.
3. John hardly goes to the theatre because he ______ (like) watching films with others.
4. ______ (receive) housework education helps students take care of themselves in daily life.
5. Tom finds TV programmes about love stories ______ (bore).
答案:
1. doing 2. really 3. doesn't like/dislikes 4. Receiving 5. boring
( )1.There are already over two ______ students at this school,and ______ of them still want to study at it.
A.thousand;thousand
B.thousands;thousands
C.thousands;thousand
D.thousand;thousands
A.thousand;thousand
B.thousands;thousands
C.thousands;thousand
D.thousand;thousands
答案:
D
( )2.The poor Anne Frank ______ illness before her father had her diary ______.
A.died of;publish
B.died from;published
C.died of;published
D.died from;publish
A.died of;publish
B.died from;published
C.died of;published
D.died from;publish
答案:
C
( )3.(2023·南京二模)Which of the following can be a headline in the newspaper?
A.The ancient art goes online
B.Team China won 13th Sudirman Cup
C.Asian scholars prefer mainland for higher studios
D.Shipwrecks are filled with relics found in deep sea
A.The ancient art goes online
B.Team China won 13th Sudirman Cup
C.Asian scholars prefer mainland for higher studios
D.Shipwrecks are filled with relics found in deep sea
答案:
C
四、根据汉语意思完成句子
1. 放松并不是浪费时间。毕竟,生活不应该只有工作和学习。
Relaxing isn’t ______. After all,life shouldn’t just be about study and work.
2. 除非天气很冷,否则我总是开着窗户睡觉。
I ______ it is really cold.
3. 莉莉每天花两个小时练习说英语。
Lily spends two hours ______ every day.
4. 因为污染,越来越多的人死于癌症。
More and more people ______.
1. 放松并不是浪费时间。毕竟,生活不应该只有工作和学习。
Relaxing isn’t ______. After all,life shouldn’t just be about study and work.
2. 除非天气很冷,否则我总是开着窗户睡觉。
I ______ it is really cold.
3. 莉莉每天花两个小时练习说英语。
Lily spends two hours ______ every day.
4. 因为污染,越来越多的人死于癌症。
More and more people ______.
答案:
1. a waste of time 2. always sleep with the window(s) open unless 3. practising speaking English 4. die of cancer because of pollution
五、阅读理解
The very fast changes in technology(科技) are common news items. Our children are growing up in a world that is more grounded in technology than ever before.
Children nowadays don’t know the technology their parents grew up with. There are videos and articles that show children trying to use outdated technology. It is funny to watch them try to work out what to do with a telephone that doesn’t have a touch screen. Also watch the video about children trying to work out what to do with a cassette tape and a Walkman. The machines once common to parents are now very alien(陌生的) to their kids.
Who can remember when black and white television became colour television? One parent posted on the Internet that she was watching a re-run of a show popular in the 1950s with her young son. He asked her what was wrong with the television because the show had been filmed in black and white. He had never seen anything on television in black and white.
Television channels now broadcast(播放) 24 hours a day. In the past,television had a start and finish time. After the last programme,the test picture appeared on the screen. It showed that the transmitter(发射机) was working but no programme was being broadcast. These pictures were also used when there was a problem with the broadcasting. Can you imagine what children would do now if they saw this kind of symbol on the screen in front of them?
To show children the technology that their parents once used,but which children don’t understand is the point of the travelling exhibit(展览) the National History Museum has put together. It features items that are now just a memory for the older. Go and see it now!
( )1. What does the underlined word “grounded” mean in Paragraph 1?
1. (v.) to prevent an aircraft from taking off e.g. The balloon was grounded by strong winds.
2. (v.) to be based on something e.g. The novel is grounded on a true story.
3. (v.) to teach someone completely in a subject e.g. The student was grounded in how computers worked by his teacher.
4. (v.) to be punished by your parents e.g. She was grounded because she played online games and did not do her homework.
A. 1.
B. 2.
C. 3.
D. 4.
( )2. In Paragraph 3,the child watching television asked his mother the question because he ______.
A. wanted to know more about television
B. liked the show in the past
C. liked the popular show in the 1950s
D. had never watched a show in black and white
( )3. The test picture was used to ______.
A. test whether the television works or not
B. broadcast the programme using the transmitter
C. see if there’s something wrong with the transmitter
D. show the start time and finish time of the programmes
( )4. What can be the best title for the passage?
A. Development of the Television
B. How to Use Outdated Technology
C. Technology Kids Don’t Understand
D. New Technology Changes the World
The very fast changes in technology(科技) are common news items. Our children are growing up in a world that is more grounded in technology than ever before.
Children nowadays don’t know the technology their parents grew up with. There are videos and articles that show children trying to use outdated technology. It is funny to watch them try to work out what to do with a telephone that doesn’t have a touch screen. Also watch the video about children trying to work out what to do with a cassette tape and a Walkman. The machines once common to parents are now very alien(陌生的) to their kids.
Who can remember when black and white television became colour television? One parent posted on the Internet that she was watching a re-run of a show popular in the 1950s with her young son. He asked her what was wrong with the television because the show had been filmed in black and white. He had never seen anything on television in black and white.
Television channels now broadcast(播放) 24 hours a day. In the past,television had a start and finish time. After the last programme,the test picture appeared on the screen. It showed that the transmitter(发射机) was working but no programme was being broadcast. These pictures were also used when there was a problem with the broadcasting. Can you imagine what children would do now if they saw this kind of symbol on the screen in front of them?
To show children the technology that their parents once used,but which children don’t understand is the point of the travelling exhibit(展览) the National History Museum has put together. It features items that are now just a memory for the older. Go and see it now!
( )1. What does the underlined word “grounded” mean in Paragraph 1?
1. (v.) to prevent an aircraft from taking off e.g. The balloon was grounded by strong winds.
2. (v.) to be based on something e.g. The novel is grounded on a true story.
3. (v.) to teach someone completely in a subject e.g. The student was grounded in how computers worked by his teacher.
4. (v.) to be punished by your parents e.g. She was grounded because she played online games and did not do her homework.
A. 1.
B. 2.
C. 3.
D. 4.
( )2. In Paragraph 3,the child watching television asked his mother the question because he ______.
A. wanted to know more about television
B. liked the show in the past
C. liked the popular show in the 1950s
D. had never watched a show in black and white
( )3. The test picture was used to ______.
A. test whether the television works or not
B. broadcast the programme using the transmitter
C. see if there’s something wrong with the transmitter
D. show the start time and finish time of the programmes
( )4. What can be the best title for the passage?
A. Development of the Television
B. How to Use Outdated Technology
C. Technology Kids Don’t Understand
D. New Technology Changes the World
答案:
1. B 2. D 3. C 4. C
查看更多完整答案,请扫码查看