2025年金钥匙提优训练课课练七年级英语上册译林版徐州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金钥匙提优训练课课练七年级英语上册译林版徐州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金钥匙提优训练课课练七年级英语上册译林版徐州专版》

6. (2025·扬州梅岭教育集团期末)— Is your friend different
B
you?
— No, we are similar
B
each other. We share the same hobby.

A.from; as
B.from; to
C.to; to
D.as; from
答案: 6. B
四、(2025·南通如皋期末)阅读理解。
Qipao, a dress with a history of over 100 years, has become a symbol of beauty of Chinese women.
The illustrator(插画师) Lu Mei, is also a qipao lover, making paintings of a woman in qipao for years. Her book *Cheongsam* with beautiful illustrations tells how the style of the dress changes in the past 100 years.
Lu Mei has been interested in qipao since she read a book by the famous writer Zhang Ailing (1920—1995). In 2007, when she was asked to draw the illustrations for a book by Zhang Ailing and the clothes in the book, Lu agreed and started her study on the dress. According to some books, people first wore qipao in the late 1910s and it looked like the robes(长袍) which were long and wide and only worn by men at that time. In the 1930s, the dress was made into a different style—slimmer cuts and higher splits(开叉).
“Nowadays qipao becomes a fashion choice for women and a symbol of Chinese culture once again, but the dress is different from that in the past. The dress now is much more close-fitting,” Lu said.
Lu Mei loves qipao, but she seldom wears it in her everyday life. Lu hopes readers can learn something meaningful behind the clothes instead of wearing the dress.
1. Which of the following is TRUE about Lu Mei according to the passage?
A. She makes qipao for years.
B. She is a famous writer.
C. She loves qipao and often wears it.
D. She shows great interest in qipao.
2. Which of the following can describe the style of qipao in the 1930s?
A. It was short and slim.
B. It looked like robes.
C. With slimmer cuts and higher splits.
D. Much more close-fitting.
3. What can we infer from the passage?
A. The illustrator is an interesting job.
B. People first wore qipao in the late 1930s.
C. To Chinese women, qipao is their favorite clothes.
D. Lu Mei thinks the culture of qipao is more meaningful.
4. In which part of a newspaper can you read this passage?
A. Culture.
B. Science.
C. Sports.
D. Nature.
答案: 1~4. DCDA

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭