2025年暑假生活北京师范大学出版社高一英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假生活北京师范大学出版社高一英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
5. What's the matter with the writer in the beginning?
6. What helped the writer change his thought about school?
7. In the end, the writer became ______ in learning.
8. What can we learn from the writer?
C
6. What helped the writer change his thought about school?
A
7. In the end, the writer became ______ in learning.
B
8. What can we learn from the writer?
A
答案:
【语篇导读】本文作者通过自己的经历告诉我们,学校是一个可以探索未知领域的地方,学习并不是青少年被迫去做的事情,而是青少年成长的一种方式。作者鼓励我们勇敢地探索学习。
5. C 解析:细节理解题。根据“In my freshman year, I asked myself, ‘Why am I in school?’ I thought I was forced to be there”可知,作者一开始想知道自己为什么去上学,感觉自己是被迫的。故选 C。
6. A 解析:细节理解题。根据“On the day of the performance, I made it a success, and then I knew what school meant to me.”可知,在表演的那天,作者成功了,然后知道了学校对自己来说意味着什么。故选 A。
7. B 解析:推理判断题。根据“To my new-found hunger for learning, I decided that I wouldn’t be shy any more. I began raising my hand higher in class discussions. In oral communication class, I chose unpopular speech topics and made them interesting. In British literature class, I chose to write a song for a creative project.”可知,作者不再害羞,在课堂上积极表现。故选 B。
8. A 解析:推理判断题。根据“What I want to tell my classmates is that I am a brave and creative actor, musician and writer, whose name each of my teachers knows by the end of their first class, and will be reinforced (增强) each day through my brave behaviour.”可知,作者是一个勇敢的和有创造力的人。所以从作者身上我们可以学到我们应该勇敢地探索学习。故选 A。
5. C 解析:细节理解题。根据“In my freshman year, I asked myself, ‘Why am I in school?’ I thought I was forced to be there”可知,作者一开始想知道自己为什么去上学,感觉自己是被迫的。故选 C。
6. A 解析:细节理解题。根据“On the day of the performance, I made it a success, and then I knew what school meant to me.”可知,在表演的那天,作者成功了,然后知道了学校对自己来说意味着什么。故选 A。
7. B 解析:推理判断题。根据“To my new-found hunger for learning, I decided that I wouldn’t be shy any more. I began raising my hand higher in class discussions. In oral communication class, I chose unpopular speech topics and made them interesting. In British literature class, I chose to write a song for a creative project.”可知,作者不再害羞,在课堂上积极表现。故选 B。
8. A 解析:推理判断题。根据“What I want to tell my classmates is that I am a brave and creative actor, musician and writer, whose name each of my teachers knows by the end of their first class, and will be reinforced (增强) each day through my brave behaviour.”可知,作者是一个勇敢的和有创造力的人。所以从作者身上我们可以学到我们应该勇敢地探索学习。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看