2025年同步练习册山东科学技术出版社八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东科学技术出版社八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习册山东科学技术出版社八年级英语上册人教版》

四、选词填空
阅读短文,从方框中选择适当的词填空,使短文通顺、意思完整。
joy,several,perhaps,apartment,smell,familiar,almost,freshly,matter
I live in an __1__ in a big city. Our block is full of life. There are __2__ small shops near my home. Every time I pass by them, I can __3__ all kinds of delicious scents(香味), like __4__ baked bread and sweet flowers.
Coming back home always brings me so much __5__. It’s a place where I feel __6__ and safe. No __7__ how tired I am after a long-day study, as soon as I open the door, all the stress seems to disappear.
__8__ one day I will move to a different place, but I will always remember the warmth of this home. It’s __9__ like a part of my heart.
So, this is my home, a place full of love and memories.
1.
apartment

2.
several

3.
smell

4.
freshly

5.
joy

6.
familiar

7.
matter

8.
Perhaps

9.
almost
答案: 1. apartment 2. several 3. smell
4. freshly 5. joy 6. familiar 7. matter
8. Perhaps 9. almost
五、阅读理解
阅读短文,从每小题的四个选项中选出能回答所给问题的最佳答案。
Home is not only a place where we live. It has a lot to do with many parts of our lives. To keep a nice home environment, we need to work hard in different ways.
One of the key aspects(方面)is keeping the home clean. Regular household chores like washing dishes, sweeping the floor, and making the bed can make our living space clean and tidy. These simple tasks, though small, play an important role in creating a pleasant home atmosphere(氛围).
Another important factor is respecting others’ things within the family. When we want to use something that doesn’t belong to(属于)us, asking for permission is necessary. This shows respect for family members and helps build good family relationships.
Making the home a comfortable place is also significant. Decorating the rooms with pictures, adding green plants, or playing soft music can change the home into a relaxing and warm space.
In short, a well-run(管理有序的)home is a place where we can relax, stay with our family and friends, and make wonderful memories.
1. What is an important way to keep the home clean according to the text?
A. Leaving the dishes unwashed.
B. Washing the dishes after meals.
C. Making the bed once a week.
D. Keeping the floor dirty.
2. Why should we ask for permission when using others’ things at home?
A. Because we are afraid of being punished(惩罚).
B. Because we can show respect and build good family relationships.
C. Because we don’t know how to use the things.
D. Because we have to pay for the things.
3. Which of the following can make the home a more comfortable place?
A. Adding some green plants.
B. Making a lot of noise.
C. Keeping the rooms dark.
D. Throwing rubbish everywhere.
4. What is the main idea of the text?
A. Home is just a building that you live in.
B. We should do different things to make our homes nice.
C. We only need to keep the home clean.
D. Family members should not share things.
5. According to the text, which one is TRUE?
A. We don’t need to do any chores at home.
B. There’s no need to respect others’ things.
C. Small decorations can improve the home environment.
D. A home doesn’t need to be a comfortable place.
答案: 1. B 2. B 3. A 4. B 5. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭