第8页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
情境 5 Kate 鼓励 Millie 竞选班长并帮助她完成竞选演讲稿。
阅读理解 (新语篇类型·演讲稿)
Hello, dear classmates! I'm so happy to stand here to introduce myself because I want to be our class monitor (班长). My name is Wang Xinyue, and you can also call me Millie.
I like to make friends with others. I think I can get on well with the other forty-five students in our class. I'm ready to help all of you. I can help our teachers too. I study very hard. In my free time, I like reading books. I spend(花费) an hour on them every day. And I think history books are the most interesting.
I'm good at doing sport. I can run fast and swim very well. And I like playing basketball best. What's more, I am a member of the school basketball team (队). I'm sure we can win every basketball game.
I will help everyone in our class if I am lucky to be our class monitor.
Thank you!
27. How many students are there in Millie's class?
A. 45. B. 46. C. 55. D. 56.
28. What does the underlined word (画线单词) "them" refer to?
A. Stories. B. Matches. C. Books. D. Lessons.
29. (中考新设问·图片理解) What is Millie's favourite sport?
A.
B.
C.
D.

[此考法 2024 江苏盐城、四川成都等地中考已考查]
30. (中考新设问·推断文章写作对象) Who is the passage written for?
A. Classmates. B. Teachers. C. Parents. D. Artists.
[此考法 2024 四川泸州、浙江绍兴等地中考已考查]
阅读理解 (新语篇类型·演讲稿)
Hello, dear classmates! I'm so happy to stand here to introduce myself because I want to be our class monitor (班长). My name is Wang Xinyue, and you can also call me Millie.
I like to make friends with others. I think I can get on well with the other forty-five students in our class. I'm ready to help all of you. I can help our teachers too. I study very hard. In my free time, I like reading books. I spend(花费) an hour on them every day. And I think history books are the most interesting.
I'm good at doing sport. I can run fast and swim very well. And I like playing basketball best. What's more, I am a member of the school basketball team (队). I'm sure we can win every basketball game.
I will help everyone in our class if I am lucky to be our class monitor.
Thank you!
27. How many students are there in Millie's class?
A. 45. B. 46. C. 55. D. 56.
28. What does the underlined word (画线单词) "them" refer to?
A. Stories. B. Matches. C. Books. D. Lessons.
29. (中考新设问·图片理解) What is Millie's favourite sport?
A.
B.
C.
D.
[此考法 2024 江苏盐城、四川成都等地中考已考查]
30. (中考新设问·推断文章写作对象) Who is the passage written for?
A. Classmates. B. Teachers. C. Parents. D. Artists.
[此考法 2024 四川泸州、浙江绍兴等地中考已考查]
答案:
27. B 【解析】数字计算题。题干意为:Millie 的班上有多少名学生?根据第二段中的"I think I can get on well with the other forty-five students in our class."可知,一共有 45+1=46 名学生。故选 B。 28. C 29. D 【解析】图片理解题。题干意为:Millie 最喜欢的运动是什么?根据第三段中的"And I like playing basketball best."可知,她最喜欢打篮球。结合图片可知,D 项符合题意。故选 D。 30. A 【解析】推断文章写作对象题。题干意为:这篇文章是写给谁的?通读全文并结合第一段中的"Hello, dear classmates!"可知,本文是 Millie 写给同学们的。故选 A。
情境 6 Wendy 作为小组代表,向全班同学介绍了她的新朋友 Anna。
Today I want to tell you something about my new friend, Anna. She is my English teacher. And she is also my friend in my eyes.
Anna is tall and thin, with yellow hair and big blue eyes. Her favourite colour is red, and she always likes to wear red clothes.
Anna's classes are very interesting. Here are her ways of teaching. Firstly, she asks us to look at fun pictures of new words and read them every morning. Then, we play some games to spell these words. Lastly, everyone writes a short story with the words.
After class, Anna usually likes staying with us and telling us many good English stories. And we share(分享) our interesting stories with her too. She also likes learning Chinese from us. All of us like her.
Anna is a good teacher and friend. I am happy to know her.
任务 1:阅读以上短文,回答下列问题。
31. What is Anna's favourite colour?______
32. How are Anna's classes?______
33. When does Anna usually tell English stories to her students?______
任务 2:再次阅读以上短文,选择最佳答案。
34. What is Paragraph 3 mainly about?
A. Anna's looks. B. Anna's friends. C. Anna's hobbies. D. Anna's ways of teaching.
35. (中考新设问·推断文章结构$) What is the structure of the passage? (P_1= Paragraph 1 ...)$
A.
B.
C.
D.

[此考法 2024 山东菏泽、四川南充等地中考已考查]
Today I want to tell you something about my new friend, Anna. She is my English teacher. And she is also my friend in my eyes.
Anna is tall and thin, with yellow hair and big blue eyes. Her favourite colour is red, and she always likes to wear red clothes.
Anna's classes are very interesting. Here are her ways of teaching. Firstly, she asks us to look at fun pictures of new words and read them every morning. Then, we play some games to spell these words. Lastly, everyone writes a short story with the words.
After class, Anna usually likes staying with us and telling us many good English stories. And we share(分享) our interesting stories with her too. She also likes learning Chinese from us. All of us like her.
Anna is a good teacher and friend. I am happy to know her.
任务 1:阅读以上短文,回答下列问题。
31. What is Anna's favourite colour?______
32. How are Anna's classes?______
33. When does Anna usually tell English stories to her students?______
任务 2:再次阅读以上短文,选择最佳答案。
34. What is Paragraph 3 mainly about?
A. Anna's looks. B. Anna's friends. C. Anna's hobbies. D. Anna's ways of teaching.
35. (中考新设问·推断文章结构$) What is the structure of the passage? (P_1= Paragraph 1 ...)$
A.
B.
C.
D.
[此考法 2024 山东菏泽、四川南充等地中考已考查]
答案:
31. Her favourite colour is red./It's red. 【解析】细节理解题。题干意为:Anna 最喜欢的颜色是什么?根据第二段中"Her favourite colour is red, and she always likes to wear red clothes."可知,Anna 最喜欢的颜色是红色。 32. They are very interesting. 【解析】细节理解题。题干意为:Anna 的课怎么样?根据第三段中的"Anna's classes are very interesting."可知,Anna 的课是非常有趣的。 33. After class. 【解析】细节理解题。题干意为:Anna 通常什么时候给她的学生们讲英语故事?根据倒数第二段中"After class, Anna usually likes staying with us and telling us many good English stories."可知,Anna 通常下课后给学生们讲许多好的英语故事。 34. D 【解析】段落大意题。题干意为:第三段主要是关于什么的?根据第三段中"Anna's classes are very interesting. Here are her ways of teaching."可知,第三段主要介绍了 Anna 的教学方法。故选 D。 35. A 【解析】推断文章结构题。题干意为:这篇文章的结构是什么?根据文章内容可知,文章第一段引出介绍对象 Anna;第二、三、四段分别介绍 Anna 的外貌、教学方法和课后活动;第五段总结全文并表达认识 Anna 的喜悦,文章结构为总—分—总。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看