2025年万唯中考情境题七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年万唯中考情境题七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年万唯中考情境题七年级英语上册译林版》

情境 5 芳芳决定在下一期的期刊中介绍一些春节的习俗,于是和爷爷聊起了贴"福"字。
根据语篇内容,从方框中选择恰当的单词,并用其正确形式填空。每个单词只能用一次。
door activity luck tell different prepare symbol send sound mean
(热点信息·非遗里的中国年)The Spring Festival is important. In Fangfang's family, there are some interesting 22. ______ during the Spring Festival. For example, they always put up some decorations and have a big dinner. Her grandfather is writing the character of Fu (写"福"字) right now. He writes different shapes of Fu but they all have the same 23. ______. At the same time, Fangfang's mum is 24. ______ some glue (胶水) so they can put up the Fu on the doors.
Fangfang: What are we doing now?
Grandpa: We are putting the Fu up on our walls and 25. ______.
Fangfang: Why do we do that?
Grandpa: Let me 26. ______ you about this tradition. The character of Fu on red paper is a(n) 27. ______ of good luck. People write 28. ______ Fu characters on red paper. They think they can bring good 29. ______ to their family in this way.
Fangfang: Why do you put them upside down (倒着)?
Grandpa: That's because the "upside down Fu" 30. ______ like "good luck arriving" in Chinese.
Fangfang: Let's write more Fu characters! I want 31. ______ some to my friends. I hope they will like them.
答案: 22. activities 23. meaning 24. preparing 25. doors 26. tell 27. symbol 28. different 29. luck 30. sounds 31. to send 【解析】分析句子结构可知,此处缺少非谓语动词。根据空后“some to my friends”及备选词汇可知,此处表示“我”想给“我”的朋友们寄一些“福”字,选词send。want to do sth 想要做某事,为固定用法。故填to send。
情境 6 王磊写好了一篇介绍国际护士节的文章,想要刊登在下期的期刊中。
阅读理解
International Nurses Day comes on May 12 every year. It's to remember Florence Nightingale. She was a very special woman.
Nightingale was one of the most important health workers in history. In the 1850s, there was a big war (战争). She worked with other nurses to care for British soldiers (士兵). She did lots of things for health care. She often walked around at night to examine patients (检查病人) with a lamp (灯). That was why people called her "the Lady with the Lamp". She also wrote a book about health care and it came out in l859. One year later, she opened a school in London to teach people how to be good nurses, Every year on International Nurses Day, there's a special activity in London, One nurse gives a lamp to another one, The nurses show their respect for each other in this way.
32. Why do people have International Nurses Day?
A. To show their thanks to nurses, B, To know all the nurses in the war. C, To celebrate the first workday of nurses D. To remember a nurse named Nightingale,
33 Why did people call Nightingale "the Lady with the Lamp"?
A. Because she sent others lamps as gifts B. Because she liked places with many lamps. C. Because she walked around at night to examine patients with a lamp. D. Because she set many important rules for using lamps.
34. (中考新设问·句子排序)What is the right order of the following things?
①Nightingale wrote a book about health care.
②Nightingale opened a school to teach people how to be good nurses③Nightingale worked to care for British soldiers A①③② B①②③ C③①② D③②①
35. What do the nurses do on International Nurses Day according to Paragraph 3?
A. They walk on the street with lamps. B. They hand a lamp from one to another. C. They teach people knowledge about health. D. They give out some lamps to people for free.
答案: 32. D 33. C 34. C 【解析】句子排序题。题干意为:下列事件的正确顺序是什么? 根据第二段“She worked with other nurses to care for British soldiers(士兵).”可知,③Nightingale 照顾英国士兵最先发生;根据“She also wrote a book about health care and it came out in 1859.”可知,①Nightingale 写了一本关于医疗护理的书其次发生;根据“One year later, she opened a school in London to teach people how to be good nurses.”可知,②Nightingale 开办学校教人们成为好的护士最后发生。所以正确顺序是③①②。故选C。 35. B 【解析】细节理解题。题干意为:根据第三段,护士们在国际护士节做什么? 根据第三段“Every year on International Nurses Day, there's a special activity in London. One nurse gives a lamp to another one.”可知,在国际护士节当天,一名护士会把一盏灯递给另一名护士。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭