第40页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
建议用时·13分钟
Ⅰ. 阅读理解(主题:人与社会·居住与生活环境)
Some designers(设计师)are trying to build a new type of house. The picture below shows some information about the house.

(
A. keep the house cool
B. take in water
C. make the house beautiful
D. prevent water passing through
(
A. the floors of the house
B. the plants on the rooftop
C. the buoyant materials under the house
D. the drainage system
(
A. move it easily
B. fight against snowstorms
C. reuse the waste
D. keep safe during floods
Ⅰ. 阅读理解(主题:人与社会·居住与生活环境)
Some designers(设计师)are trying to build a new type of house. The picture below shows some information about the house.
(
B
)1. According to the passage, the plants on the rooftop can ______.A. keep the house cool
B. take in water
C. make the house beautiful
D. prevent water passing through
(
C
)2. During floods, ______ can make the house rise like a boat.A. the floors of the house
B. the plants on the rooftop
C. the buoyant materials under the house
D. the drainage system
(
D
)3. The designers build the special house to ______.A. move it easily
B. fight against snowstorms
C. reuse the waste
D. keep safe during floods
答案:
1.B 细节理解题。根据“There are plants on the top of the roof. They can ‘drink’ lots of water.”可知,它们能吸收大量的水。2.C 细节理解题。根据“There are buoyant materials under the house. During floods,the house can rise like a boat.”可知,房子下面有浮力很强的材料。洪水期间,房子会像船一样上浮。3.D 推理判断题。根据房屋的构造可知,各项设施都有预防洪水的作用,由此可知,建造这个特殊的房子是为了在洪水期间保持安全。
Ⅱ. 阅读回答(主题:社会服务·团队活动与集体生活)
Peter, Jack, Sam, Bob and John are on our school basketball team. It is one of the most popular teams in our city. Next Sunday, they're going to play against(同……比赛)No. 20 Middle School basketball team. Let me introduce(介绍)the five players.
①萨姆是最瘦的,但却是跑得最快的。Peter is the tallest. He can jump the highest, too. ②He can throw the ball into the basket easily. Bob is a new player, but he is also a great player. Of the five boys, Jack is the best player. In the last basketball match, he got twenty points for his team. John is the heaviest. He is 65 kg. ③He runs slower than any other boy. But he is good at stopping the players of the other team from getting near the basket. They're a strong team. Are they going to win? Let's wait and see!
根据短文内容,完成下列任务。
任务一:将画线句子①译成英文。
1.
任务二:将画线句子②改为一般疑问句,并作肯定回答。
2.
任务三:将画线句子③改为同义句。
3.
Peter, Jack, Sam, Bob and John are on our school basketball team. It is one of the most popular teams in our city. Next Sunday, they're going to play against(同……比赛)No. 20 Middle School basketball team. Let me introduce(介绍)the five players.
①萨姆是最瘦的,但却是跑得最快的。Peter is the tallest. He can jump the highest, too. ②He can throw the ball into the basket easily. Bob is a new player, but he is also a great player. Of the five boys, Jack is the best player. In the last basketball match, he got twenty points for his team. John is the heaviest. He is 65 kg. ③He runs slower than any other boy. But he is good at stopping the players of the other team from getting near the basket. They're a strong team. Are they going to win? Let's wait and see!
根据短文内容,完成下列任务。
任务一:将画线句子①译成英文。
1.
Sam is the thinnest,but he runs fastest.
任务二:将画线句子②改为一般疑问句,并作肯定回答。
2.
Can he throw the ball into the basket easily? Yes,he can.
任务三:将画线句子③改为同义句。
3.
He runs the slowest of the five.
答案:
1. Sam is the thinnest,but he runs fastest. 2.Can he throw the ball into the basket easily? Yes,he can. 3.He runs the slowest of the five.
查看更多完整答案,请扫码查看