第18页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
Ⅴ. 阅读理解(主题:生活与学习·日常活动)
People in the UK spend their free time in different ways. They spend a lot of their free time at home. The most popular activity is watching TV. People in the UK watch TV for about 25 hours a week. They often record programs so that they can watch them at any time. Reading is also a popular way of spending free time. People in the UK spend a lot of time reading newspapers and magazines. Many people in the UK have pets. They like playing with their pets in their free time because they think it is very relaxing.
In summer, gardening(园艺)is popular. And families often have a “day out” on the weekend. They often go outside to see a festival show. Young people like to go to clubs, and people of all ages like to go to the cinema. In winter, “do - it - yourself” is popular. People often spend their free time repairing(修理)houses.
Some free time activities are with friends. Asking friends for a drink or a meal at home is the most usual one. Sometimes people and their friends have dinner in a restaurant. During the meal, they can know more about each other by talking, sharing food and drinks.
On the weekend, people in the UK like to spend their free time doing sports. The popular kinds of sports are soccer, horse racing, swimming, tennis, skating, climbing and walking.
( )1. The most popular activity in the UK is
A. reading B. watching TV C. doing sports D. playing with their pets
( )2. What does the underlined word “record” in the first paragraph mean in Chinese?
A. 显示 B. 推迟 C. 报道 D. 录像
( )3. Why do people in the UK like having dinner with friends?
A. They enjoy sharing food and drinks. B. They can know more about each other.
C. They will feel more relaxed. D. They think it is popular.
( )4. Which of the following is true according to the passage?
A. People in the UK like to do sports in summer.
B. People in the UK spend a lot of time reading newspapers.
C. People of all ages in the UK like to go to clubs in summer.
D. People in the UK often have a “day out” with their friends.
( )5. The passage is mainly about
A. the most popular activity in the UK B. family activities in the UK
C. free time activities of people in the UK D. “do - it - yourself” activity in the UK
People in the UK spend their free time in different ways. They spend a lot of their free time at home. The most popular activity is watching TV. People in the UK watch TV for about 25 hours a week. They often record programs so that they can watch them at any time. Reading is also a popular way of spending free time. People in the UK spend a lot of time reading newspapers and magazines. Many people in the UK have pets. They like playing with their pets in their free time because they think it is very relaxing.
In summer, gardening(园艺)is popular. And families often have a “day out” on the weekend. They often go outside to see a festival show. Young people like to go to clubs, and people of all ages like to go to the cinema. In winter, “do - it - yourself” is popular. People often spend their free time repairing(修理)houses.
Some free time activities are with friends. Asking friends for a drink or a meal at home is the most usual one. Sometimes people and their friends have dinner in a restaurant. During the meal, they can know more about each other by talking, sharing food and drinks.
On the weekend, people in the UK like to spend their free time doing sports. The popular kinds of sports are soccer, horse racing, swimming, tennis, skating, climbing and walking.
( )1. The most popular activity in the UK is
B
.A. reading B. watching TV C. doing sports D. playing with their pets
( )2. What does the underlined word “record” in the first paragraph mean in Chinese?
D
A. 显示 B. 推迟 C. 报道 D. 录像
( )3. Why do people in the UK like having dinner with friends?
B
A. They enjoy sharing food and drinks. B. They can know more about each other.
C. They will feel more relaxed. D. They think it is popular.
( )4. Which of the following is true according to the passage?
B
A. People in the UK like to do sports in summer.
B. People in the UK spend a lot of time reading newspapers.
C. People of all ages in the UK like to go to clubs in summer.
D. People in the UK often have a “day out” with their friends.
( )5. The passage is mainly about
C
.A. the most popular activity in the UK B. family activities in the UK
C. free time activities of people in the UK D. “do - it - yourself” activity in the UK
答案:
1. B 细节理解题。根据第一段中“The most popular activity is watching TV,”可知,在英国最流行的活动是“看电视”。 2. D 词义猜测题。根据第一段中“They often record programs so that they can watch them at any time.”可知,他们可以在任何时候观看想看的节目,说明观看的节目不受播放时间的限制,选项 D“录像”符合情景,录像之后便可以在任何时间观看。 3. B 细节理解题。根据第三段中“Sometimes people and their friends have dinner in a restaurant. During the meal, they can know more about each other...”可知,英国人喜欢和朋友吃晚餐是因为在吃饭期间就能了解到互相之间更多的事情。 4. B 细节理解题。根据第一段中“People in the UK spend a lot of time reading newspapers and magazines.”可知,英国人会花费很多时间在读报纸和杂志上。 5. C 主旨大意题。根据首段的第一句“People in the UK spend their free time in different ways.”以及综合全文内容可知,本文主要是在讲述英国人在空闲时间所做的活动。
查看更多完整答案,请扫码查看