第11页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
1.
6.
depends
2. helpful
3. study/survey
4. enough
5. example
6.
because
7. arms
8. from
9. their
10. makes
答案:
1. depends 2. helpful 3. study/survey 4. enough 5. example 6. because 7. arms 8. from 9. their 10. makes
三、阅读与回答问题
KEY→P2
范畴:人与社会 主题:文学作品 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:5分钟 评价:___/5
请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。
In a small Chinese town lived a poor young man named Ma Liang. He loved painting. One night, an old man with a white beard visited Ma Liang in his dream. He gave Ma Liang a paintbrush. “Use this magic paintbrush to help the poor,” he said. “But don't use it to help people who are rich and greedy, or the skill will leave your fingers and you will never paint again. ” When Ma Liang woke up, he found the paintbrush lying on the table by his bed. He painted a butterfly and was surprised to see it fly away. Ma Liang ran out of his little house and started painting things for people. He painted a buffalo to help a farmer, food for hungry people and clothes for people who were cold. However, a rich man heard about the paintbrush and asked Ma Liang to paint some gold for him. Ma Liang didn't agree. “If you don't paint for me, I'll cut your fingers off,” said the rich man. “Then you will never paint again. ” So Ma Liang painted an island of gold in the middle of the sea. “How will I get there?” asked the rich man. Ma Liang painted a boat for the rich man. He got in it and went towards the island, laughing. But when the rich man was halfway there, Ma Liang painted a hole in the side of the boat. The boat sank into the water and nobody ever saw the rich man again.
1. Where did Ma Liang live in the story?
2. What did the old man ask Ma Liang to do with the paintbrush?
3. What did Ma Liang paint to help a farmer?
4. What happened to the rich man in the end?
5. What do you learn from the story? (请自拟一句话作答)
KEY→P2
范畴:人与社会 主题:文学作品 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:5分钟 评价:___/5
请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。
In a small Chinese town lived a poor young man named Ma Liang. He loved painting. One night, an old man with a white beard visited Ma Liang in his dream. He gave Ma Liang a paintbrush. “Use this magic paintbrush to help the poor,” he said. “But don't use it to help people who are rich and greedy, or the skill will leave your fingers and you will never paint again. ” When Ma Liang woke up, he found the paintbrush lying on the table by his bed. He painted a butterfly and was surprised to see it fly away. Ma Liang ran out of his little house and started painting things for people. He painted a buffalo to help a farmer, food for hungry people and clothes for people who were cold. However, a rich man heard about the paintbrush and asked Ma Liang to paint some gold for him. Ma Liang didn't agree. “If you don't paint for me, I'll cut your fingers off,” said the rich man. “Then you will never paint again. ” So Ma Liang painted an island of gold in the middle of the sea. “How will I get there?” asked the rich man. Ma Liang painted a boat for the rich man. He got in it and went towards the island, laughing. But when the rich man was halfway there, Ma Liang painted a hole in the side of the boat. The boat sank into the water and nobody ever saw the rich man again.
1. Where did Ma Liang live in the story?
In a small Chinese town.
2. What did the old man ask Ma Liang to do with the paintbrush?
To help the poor.
3. What did Ma Liang paint to help a farmer?
A buffalo.
4. What happened to the rich man in the end?
He lost his life.
5. What do you learn from the story? (请自拟一句话作答)
We should be kind and helpful.
答案:
1. In a small Chinese town. 2. To help the poor. 3. A buffalo. 4. He lost his life. 5. We should be kind and helpful. (开放性试题,只要符合语法和实际都正确)
查看更多完整答案,请扫码查看