十、阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
About one hundred years ago, there were no planes. The Orville Wright and his brother, Wilbur, made the first plane.
The Wright brothers lived in Kitty Hawk, US. They made bicycles.
One day, they watched the birds flying in the sky. They wanted to fly like the birds. Then they began to make a plane. They called it “Flyer 1”.
In December, 1903, Orville Wright climbed into the plane. He started the engine(引擎). The plane went forward and flew up. The plane didn’t fly very far: only about 36 meters. It didn’t fly very long: only about twelve seconds. But it was the first plane that could fly in the sky.
( )1. The Australians invented the plane.
( )2. Before they made planes, the Wright brothers made bicycles.
( )3. The name of the first plane is “Flyer 1”.
( )4. The Wright brothers began to make the plane in December 1903.
( )5. The underlined word(画线单词) “seconds” in the text means “小时”.

About one hundred years ago, there were no planes. The Orville Wright and his brother, Wilbur, made the first plane.
The Wright brothers lived in Kitty Hawk, US. They made bicycles.
One day, they watched the birds flying in the sky. They wanted to fly like the birds. Then they began to make a plane. They called it “Flyer 1”.
In December, 1903, Orville Wright climbed into the plane. He started the engine(引擎). The plane went forward and flew up. The plane didn’t fly very far: only about 36 meters. It didn’t fly very long: only about twelve seconds. But it was the first plane that could fly in the sky.
( )1. The Australians invented the plane.
( )2. Before they made planes, the Wright brothers made bicycles.
( )3. The name of the first plane is “Flyer 1”.
( )4. The Wright brothers began to make the plane in December 1903.
( )5. The underlined word(画线单词) “seconds” in the text means “小时”.
答案:
1~5 F T T F F 1. 根据文中"The Orville Wright and his brother, Wilbur, made the first plane."以及"The Wright brothers lived in Kitty Hawk, US."可知,莱特兄弟发明了飞机,他们是美国人,故句子错误。 2. 根据文中"They made bicycles."可知,莱特兄弟在制造飞机前制造了自行车,故句子正确。 3. 根据文中"Then they began to make a plane. They called it 'Flyer 1'."可知,他们将他们的飞机命名为"Flyer 1",故句子正确。 4. 根据文中"In December, 1903, Orville Wright climbed into the plane."可知,在 1903 年 12月,莱特兄弟的飞机已经制作完成,故句子错误。 5. 根据画线单词的前文"It didn't fly very long"可知,飞机没有飞多久,由此可知画线单词意思不可能是"小时",故句子错误。
十一、阅读短文,选择正确的答案。
Then and now
When I was a little boy, I used to be shy. But now I can speak loudly in front of many people.
When I was a little boy, I used to cry. But now I learn to be tough(坚强的).
When I was a little boy, I used to think the world was unfair(不公平的). But now I can see the good aspects(方面) of this world.
When I was a little boy, I didn’t know how to love. But now I learn to cherish(珍惜) what I have.
The gone days prove progress(见证了进步) in my life. But now I’m living in the present. Forget the gone days, look at the present, and I will have a wonderful life.
( )1. When the writer was a little boy, he used to _ , but now he learns to be tough.
A. smile B. cry C. try
( )2. The writer thought the world was _ to him in the past.
A. unfair B. fair C. beautiful
( )3. The writer _ how to love when he was a little boy.
A. knew B. wasn’t know C. didn’t know
( )4. The writer will have a wonderful _ .
A. life B. school C. home
( )5. When the writer was a little boy, he used to be shy, but now he can _ in front of many people.
A. talk quietly B. speak quietly C. speak loudly
Then and now
When I was a little boy, I used to be shy. But now I can speak loudly in front of many people.
When I was a little boy, I used to cry. But now I learn to be tough(坚强的).
When I was a little boy, I used to think the world was unfair(不公平的). But now I can see the good aspects(方面) of this world.
When I was a little boy, I didn’t know how to love. But now I learn to cherish(珍惜) what I have.
The gone days prove progress(见证了进步) in my life. But now I’m living in the present. Forget the gone days, look at the present, and I will have a wonderful life.
( )1. When the writer was a little boy, he used to _ , but now he learns to be tough.
A. smile B. cry C. try
( )2. The writer thought the world was _ to him in the past.
A. unfair B. fair C. beautiful
( )3. The writer _ how to love when he was a little boy.
A. knew B. wasn’t know C. didn’t know
( )4. The writer will have a wonderful _ .
A. life B. school C. home
( )5. When the writer was a little boy, he used to be shy, but now he can _ in front of many people.
A. talk quietly B. speak quietly C. speak loudly
答案:
1~5 B A C A C 1. 细节理解题。根据第二段"When I was a little boy, I used to cry. But now I learn to be tough."可知,当作者还是一个小男孩的时候,他经常哭。但现在他学会了坚强。故选 B。 2. 细节理解题。根据第三段第一句"When I was a little boy, I used to think the world was unfair."可知,过去,作者认为世界是不公平的。故选 A。 3. 细节理解题。根据第四段第一句"When I was a little boy, I didn't know how to love."可知,当作者还是一个小男孩的时候,他不知道如何去爱。knew 是动词 know 的过去式,不与 be 动词的否定式 wasn't 连用。故选 C。 4. 细节理解题。根据最后一段最后一句中的"... I will have a wonderful life."可知,作者将有一个美好的生活。故选 A。 5. 细节理解题。根据第一段"When I was a little boy, I used to be shy. But now I can speak loudly in front of many people."可知,作者过去很害羞,但是现在他可以在很多人面前大声说话。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看