十、阅读短文,完成下列各题。
A 新语篇 旅游手账

阅读 Helen 的旅游手账,判断下列句子与手账内容是否相符,相符的写“T”,不相符的写“F”。
( )1. Helen took the plane to Harbin.
( )2. She stayed(停留) in Harbin for 3 days.
( )3. She visited three places on the second day.
( )4. She got to Shanghai on the evening of Jan. 28.
( )5. You can see ice and snow and visit HIT in Harbin.
A 新语篇 旅游手账
阅读 Helen 的旅游手账,判断下列句子与手账内容是否相符,相符的写“T”,不相符的写“F”。
( )1. Helen took the plane to Harbin.
( )2. She stayed(停留) in Harbin for 3 days.
( )3. She visited three places on the second day.
( )4. She got to Shanghai on the evening of Jan. 28.
( )5. You can see ice and snow and visit HIT in Harbin.
答案:
1.T 2.F 3.F 4.F 5.T
B (南通崇川区)
A poor farmer had a friend. He was famous(有名的) for the wonderful apple trees he grew.
One day, his friend gave the farmer a young apple tree and told him how to plant(种植) it. The farmer was happy with the gift, but he did not know where to plant it.
He was afraid that if he planted the tree near the road, someone would steal(偷) the fruit. If he planted the tree in one of his fields, his neighbours(邻居) would come at night and steal some of the apples. If he planted the tree near his house, his children would take the fruit. At last, he planted the tree in the woods(树林). But without sunlight and good soil(土壤), the tree was dead(死的). Later the friend asked the farmer why he planted the tree in such a poor place. “What is the difference(区别)?” the farmer said angrily and then told what he thought.
“Yes,” said the friend, “but at least(至少) someone could enjoy the fruit. Now no one can enjoy the fruit. And the apple tree is dead.”
阅读短文,选择正确的答案。
( )1. How did the farmer feel when his friend gave him a young apple tree?
A. He felt excited. B. He felt happy.
C. He felt sorry.
( )2. Where did the farmer plant the tree?
A. Near his house. B. In his field.
C. In the woods.
( )3. Why was the apple tree dead?
A. Because there was no sunlight or good soil.
B. Because someone stole(偷) the apple tree.
C. Because the farmer planted it near the road.
( )4. From the story, we know the farmer's friend ____.
A. was angry when he knew the apple tree was dead
B. was happy because no one could enjoy the fruit
C. wished(希望) the farmer could learn to share(学会分享)
( )5. Which is TRUE according to(根据) the story?
A. The farmer was afraid that someone would steal the fruit.
B. Finally, no one could enjoy the fruit but(除了) the farmer.
C. The farmer knew how to plant the young apple tree well.
A poor farmer had a friend. He was famous(有名的) for the wonderful apple trees he grew.
One day, his friend gave the farmer a young apple tree and told him how to plant(种植) it. The farmer was happy with the gift, but he did not know where to plant it.
He was afraid that if he planted the tree near the road, someone would steal(偷) the fruit. If he planted the tree in one of his fields, his neighbours(邻居) would come at night and steal some of the apples. If he planted the tree near his house, his children would take the fruit. At last, he planted the tree in the woods(树林). But without sunlight and good soil(土壤), the tree was dead(死的). Later the friend asked the farmer why he planted the tree in such a poor place. “What is the difference(区别)?” the farmer said angrily and then told what he thought.
“Yes,” said the friend, “but at least(至少) someone could enjoy the fruit. Now no one can enjoy the fruit. And the apple tree is dead.”
阅读短文,选择正确的答案。
( )1. How did the farmer feel when his friend gave him a young apple tree?
A. He felt excited. B. He felt happy.
C. He felt sorry.
( )2. Where did the farmer plant the tree?
A. Near his house. B. In his field.
C. In the woods.
( )3. Why was the apple tree dead?
A. Because there was no sunlight or good soil.
B. Because someone stole(偷) the apple tree.
C. Because the farmer planted it near the road.
( )4. From the story, we know the farmer's friend ____.
A. was angry when he knew the apple tree was dead
B. was happy because no one could enjoy the fruit
C. wished(希望) the farmer could learn to share(学会分享)
( )5. Which is TRUE according to(根据) the story?
A. The farmer was afraid that someone would steal the fruit.
B. Finally, no one could enjoy the fruit but(除了) the farmer.
C. The farmer knew how to plant the young apple tree well.
答案:
1.B 2.C 3.A 4.C 5.A 1. 由文中“The farmer was happy with the gift,but he did not know where to plant it.”可知,这个农民得到苹果树很高兴,本题选B。 2. 由文中“At last,he planted the tree in the woods.”可知,这个农民把这棵树种在了树林里。故本题选C。 3. 由文中“But without sunlight and good soil,the tree was dead.”可知,树死的原因是没有阳光和好的土壤。故本题选A。 4. 由文中“Yes,' said the friend,'but at least someone could enjoy the fruit. Now no one can enjoy the fruit.'”可知,农民的朋友希望他能学会分享。故选C。 5. 由文中“He was afraid that if he planted the tree near the road,someone would steal the fruit.”可知,A项正确。纵览全文可知,农民不知道如何种好苹果树,所以他将苹果树种在了树林里,最后导致苹果树死了,B项和C项错误。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看