第17页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
五 阅读材料,判断正(T)误(F)。(15分)
4:30 p.m.—4:40 p.m. call Mum or Dad
4:45 p.m.—5:00 p.m. have some food
5:10 p.m.—6:00 p.m. read books
6:05 p.m.—6:15 p.m. do some cleaning
6:20 p.m.—6:50 p.m. FREE TIME

School is over(结束). Many children stay at home alone(独自) until their parents come back home. When they get home, they don't know what to do. Should a kid call Mum or Dad when he or she gets home? Can a kid play outside for a long time? Does a kid need to read books first? So, many parents make a schedule. Their children can benefit from(得益于) it. It can tell the kids what they should do and help them make good use of(充分利用) time.
(
(
(
(
(
4:30 p.m.—4:40 p.m. call Mum or Dad
4:45 p.m.—5:00 p.m. have some food
5:10 p.m.—6:00 p.m. read books
6:05 p.m.—6:15 p.m. do some cleaning
6:20 p.m.—6:50 p.m. FREE TIME
School is over(结束). Many children stay at home alone(独自) until their parents come back home. When they get home, they don't know what to do. Should a kid call Mum or Dad when he or she gets home? Can a kid play outside for a long time? Does a kid need to read books first? So, many parents make a schedule. Their children can benefit from(得益于) it. It can tell the kids what they should do and help them make good use of(充分利用) time.
(
T
)1. A kid can call Mum or Dad at 4:35 p.m.(
F
)2. At 5:15 p.m., a kid should clean the house.(
F
)3. In the evening, kids can do what they want for one hour.(
T
)4. The underlined word “it” refers to(指的是) the schedule.(
F
)5. The material is mainly for teachers and their students.
答案:
1. T
2. F
3. F
4. T
5. F
2. F
3. F
4. T
5. F
六 学校组织了一场养老院“一日义工”活动。阅读材料,完成下列任务。(16分)
Dear students, it is one of our social responsibilities(社会责任) to respect and care for the elderly(老人). Therefore, our school organizes a volunteer activity.
Group 1
Place: Green Old People's Home
Time: 8:30 a.m.—11:00 a.m.
Students Needed: 15
What to do: ①Wash clothes for old people. ②Cook nice food for old people. ③Talk with old people.
Group 2
Place: Sunshine Old People's Home
Time: 3:00 p.m.—5:00 p.m.
Students Needed: 16
What to do: ①Read stories for old people. ②Play sports with old people. ③Sing to old people.
(一) 阅读材料,为每组学生的活动内容配图。(12分)
1. Group 1:

(二) 阅读材料,选择正确的答案。(4分)
(
(
Dear students, it is one of our social responsibilities(社会责任) to respect and care for the elderly(老人). Therefore, our school organizes a volunteer activity.
Group 1
Place: Green Old People's Home
Time: 8:30 a.m.—11:00 a.m.
Students Needed: 15
What to do: ①Wash clothes for old people. ②Cook nice food for old people. ③Talk with old people.
Group 2
Place: Sunshine Old People's Home
Time: 3:00 p.m.—5:00 p.m.
Students Needed: 16
What to do: ①Read stories for old people. ②Play sports with old people. ③Sing to old people.
(一) 阅读材料,为每组学生的活动内容配图。(12分)
1. Group 1:
A、E、C
2. Group 2:F、D、B
(二) 阅读材料,选择正确的答案。(4分)
(
C
)1. If you join Group 1, you can help old people at ______ a.m. A. 8:20 B. 11:10 C. 8:40(
C
)2. This activity needs ______ students in all(总共). A. fifteen B. sixteen C. thirty-one
答案:
【解析】:
题目一要求为每组学生的活动内容配图,通过阅读材料可知,Group 1的活动有为老人洗衣服、做好吃的食物、和老人聊天,观察图片,A图是洗衣服,E图是做饭,C图是聊天,所以Group 1对应的图是A、E、C;Group 2的活动有为老人读故事、和老人做运动、给老人唱歌,观察图片,F图是交流(可理解为读故事相关),D图是做运动,B图是唱歌,所以Group 2对应的图是F、D、B。
题目二第1题是选择加入Group 1可以在上午帮助老人的时间,根据材料中Group 1的时间是8:30 a.m.—11:00 a.m.,只有8:40在这个时间范围内,所以选C。
第2题是计算活动总共需要的学生数,Group 1需要15名学生,Group 2需要16名学生,总共15 + 16 = 31名学生,所以选C。
【答案】:
(一) 1. Group 1: A、E、C 2. Group 2: F、D、B
(二) 1. C 2. C
题目一要求为每组学生的活动内容配图,通过阅读材料可知,Group 1的活动有为老人洗衣服、做好吃的食物、和老人聊天,观察图片,A图是洗衣服,E图是做饭,C图是聊天,所以Group 1对应的图是A、E、C;Group 2的活动有为老人读故事、和老人做运动、给老人唱歌,观察图片,F图是交流(可理解为读故事相关),D图是做运动,B图是唱歌,所以Group 2对应的图是F、D、B。
题目二第1题是选择加入Group 1可以在上午帮助老人的时间,根据材料中Group 1的时间是8:30 a.m.—11:00 a.m.,只有8:40在这个时间范围内,所以选C。
第2题是计算活动总共需要的学生数,Group 1需要15名学生,Group 2需要16名学生,总共15 + 16 = 31名学生,所以选C。
【答案】:
(一) 1. Group 1: A、E、C 2. Group 2: F、D、B
(二) 1. C 2. C
查看更多完整答案,请扫码查看