2025年拔尖特训八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年拔尖特训八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年拔尖特训八年级英语上册译林版》

七、[核心素养]完形填空。
人与社会——人际交往
Friendship is a close bond(关系) between two or more people. Friendships are built on trust, respect, and shared 1 and experiences, but it's not always easy to develop or keep friendships. You should understand the importance of social connections in your life and 2 you can do to develop lifelong friendships. Good friends are always there for you—they're the ones you can 3.
Friends are an important part of life, and they can have a big influence on your happiness. Research has even shown that adults with 4 social connections have a reduced risk(风险) of many health problems, including high blood pressure and depression. 5, studies have found that older people who have meaningful relationships and social support are likely to live longer than those with fewer connections. So it's 6 that friendships are good for your body and mind.
Many people find it hard to develop new friendships or keep friendships. Friendships are thought to be less important than things like work, education, or caring for children or parents. You and your friends may have become 7 because of changes in your lives or interests. Or maybe you've moved away.
There are plenty of ways to make new friends. To 8 new people who might become your friends, you have to go to places where other people gather. The more efforts you make, the greater the possibility of your 9 will be. You could join a club or an organization connected with one of your interests. You could also 10 go to your neighbours, and invite them to have fun together.
Whatever situation you face, don't be afraid to make some new friends. It's worth it—we promise!
1. A. abilities
B. interests
C. gifts
D. moods
2. A. how
B. when
C. why
D. what
3. A. carry on
B. take on
C. depend on
D. hold on
4. A. close
B. common
C. boring
D. weak
5. A. Instead
B. However
C. In all
D. In fact
6. A. clear
B. improper
C. necessary
D. basic
7. A. deep
B. strange
C. awful
D. pleasant
8. A. admire
B. notice
C. meet
D. mention
9. A. success
B. attention
C. care
D. support
10. A. mainly
B. nearly
C. finally
D. simply
答案: 1. B 友谊基于信任、尊重、共同的兴趣和经历。2. D 此处引导宾语从句,由 you can do 可知,此处表示"你能做的事情",用 what。3. C 根据 Good friends are always there for you 可知,好朋友永远在你身边,是你可以依靠的人。4. A 根据上句"Friends are an important part of life, and they can have a big influence on your happiness."可知,朋友对幸福有很大的影响,此处表示有密切社会关系的成年人患健康问题的风险较低。5. D 根据下句 studies have found 可知,此处表示研究结果,这里用"事实上",引出研究结果。6. A 根据上文的研究结果可知,此处表示友谊对身心的好处,这里表示"明显的是"。7. B 根据"... because of changes in your lives or interests. Or maybe you've moved away."可知,由于生活或兴趣的变化或者你已经搬走了,你和你的朋友可能会变得陌生。8. C 根据上句"There are plenty of ways to make new friends."可知,此处表示想要遇见新的人。9. A 此处表示"你越努力,你成功的可能性就越大"。10. D mainly 主要地;nearly 几乎;finally 终于;simply 仅仅。此处表示"你也可以就去找你的邻居"。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭