2025年拔尖特训八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年拔尖特训八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年拔尖特训八年级英语上册译林版》

六、阅读理解。
Do you feel lonely when your best friend isn't around? Here's our advice to you—and to all kids who feel lonely sometimes.
It's hard when a best friend isn't around—maybe because he or she moved to a different school or a different class. You may feel left out(lonely)during break or lunchtime. You want to make new friends,but how do you find them? Maybe it seems like everybody else already has his or her own friends. But remember,there's always room for more friends.
Start by looking around your classroom—think about which kids you'd like to play with during break. Look for chances to say “hi” to them,smile,and be friendly. Offer to share something or express your appreciation(欣赏)to them. Invite someone to play with you or say “Do you want to sit here?” in the lunchroom. When you're at break,walk over to kids you want to play with,act in a friendly way,and say “Hi,may I join you?” or just join in.
If you have trouble doing this or feel shy,ask your teacher to help you make new friends. Teachers are usually pretty good at matching people up. The best way to make friends is to be a friend. Being kind,being friendly,sharing,saying nice things and offering help—pretty soon,you'll have one,or two,or even more new friends.
You might still miss that special best friend. But when you see each other again,you can share something you didn't have before he or she left:You can introduce him or her to your friends!
1. According to the writer,some kids feel lonely during break because they ______.
A. have trouble with their studies
B. don't have their best friends around
C. need their parents to be with them
D. are too young to look after themselves
2. The underlined word “this” in Paragraph 4 refers to “______”.
A. sharing your ideas
B. talking in public
C. studying better at school
D. developing new friendships
3. Some kids need help from teachers to make friends because ______.
A. they miss their old friends a lot
B. they have no time to stay with others
C. teachers know who wants a new friend
D. they are shy or not good at making friends
4. What can we learn from the passage?
A. When we feel lonely,we can try making new friends.
B. Making new friends is an easy job.
C. Teachers should help all students make new friends.
D. New friends should soon replace old friends.
答案: 1. B 细节理解题。根据第二段中“It's hard when a best friend isn't around ... You may feel left out (lonely) during break or lunchtime.”可知,作者认为一些孩子在课间觉得孤独是因为他们最好的朋友不在身边。
2. D 代词指代题。根据画线词所在句“If you have trouble doing this or feel shy, ask your teacher to help you make new friends.”可知,如果有麻烦,可以请求老师帮你交新朋友,结合上文关于交新朋友的建议可知,this 指代 developing new friendships,即发展新的友谊。
3. D 细节理解题。根据第四段中“If you have trouble doing this or feel shy,ask your teacher to help you make new friends.”可知,一些孩子需要让老师帮忙交朋友,是因为他们太害羞或在这方面有麻烦(即不擅长交朋友)。
4. A 推理判断题。根据第二段中“You may feel left out (lonely) during break or lunchtime. You want to make new friends,but how do you find them?”可知,感到孤独的时候会想要交新朋友,文中还给出了交新朋友的建议,由此可知当感觉孤独时,可以试着结交新朋友。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭