第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
(B)新语篇 统计图表 阅读材料,根据材料内容选择最佳选项。(6 分)

(
A. 6:30 a.m.
B. 6:55 p.m.
C. 4:55 p.m.
D. 7:00 p.m.
(
A. Jan 18.
B. Jan 19.
C. Jan 20.
D. Jan 21.
(
A. 2 days.
B. 3 days.
C. 4 days.
D. 5 days.
(
A. This is a weather report of Wuxi.
B. It will become rainy tomorrow.
C. Today is a good day to wash cars.
D. People can do some sport today.
(
C
)1. Which is the best time to enjoy the sunset on January 18?A. 6:30 a.m.
B. 6:55 p.m.
C. 4:55 p.m.
D. 7:00 p.m.
(
D
)2. Which day is the coldest(最冷的) in this week?A. Jan 18.
B. Jan 19.
C. Jan 20.
D. Jan 21.
(
B
)3. How many rainy days are there in this week?A. 2 days.
B. 3 days.
C. 4 days.
D. 5 days.
(
C
)4. Which of the following sentences is NOT true?A. This is a weather report of Wuxi.
B. It will become rainy tomorrow.
C. Today is a good day to wash cars.
D. People can do some sport today.
答案:
1. C 解析:根据“sunset:16:55”可知,1 月 18 日的日落时间是下午 4 点 55 分,故选 C。
2. D 解析:1 月 18 和 19 日的气温是 1℃~8℃,1 月 20 日是 0℃~8℃,1 月 21 日是 -1℃~6℃,再后面几天温度均高于 1 月 21 日。所以这一周最冷的一天是 1 月 21 日,故选 D。
3. B 解析:根据表格中的图片可知,19 日到 21 日三天是雨天,故选 B。
4. C 解析:根据定位 Wuxi 可知选项 A 正确;根据今天是 18 日,19 日有雨可知选项 B 正确;根据“car wash not advised”可知今天不建议洗车,选项 C 错误;根据“exercise ideal”可知今天适宜运动,选项 D 正确,故选 C。
2. D 解析:1 月 18 和 19 日的气温是 1℃~8℃,1 月 20 日是 0℃~8℃,1 月 21 日是 -1℃~6℃,再后面几天温度均高于 1 月 21 日。所以这一周最冷的一天是 1 月 21 日,故选 D。
3. B 解析:根据表格中的图片可知,19 日到 21 日三天是雨天,故选 B。
4. C 解析:根据定位 Wuxi 可知选项 A 正确;根据今天是 18 日,19 日有雨可知选项 B 正确;根据“car wash not advised”可知今天不建议洗车,选项 C 错误;根据“exercise ideal”可知今天适宜运动,选项 D 正确,故选 C。
(C)新素养 谚语运用 阅读材料,选择最佳选项。(5 分)
Weather Idioms(习语)


(

(
A. It doesn't rain.
B. It rains heavily.
C. The rain lasts for a long time.
(
A. was in the dark
B. chased rainbows
C. reached for the moon
(
A. 可行的
B. 不可能的
C. 有价值的
(
A. storybook
B. weather report
C. magazine(杂志)
Weather Idioms(习语)
(
A
)1. When you are on cloud nine, you may look like Picture ______.(
B
)2. What does the idiom “heavens open” mean?A. It doesn't rain.
B. It rains heavily.
C. The rain lasts for a long time.
(
C
)3. Jason spent 15 years learning Chinese and became a language doctor(语言博士) at last. People said that he ______.A. was in the dark
B. chased rainbows
C. reached for the moon
(
B
)4. The underlined word “impossible” means “______” in Chinese.A. 可行的
B. 不可能的
C. 有价值的
(
C
)5. We may find this passage in a ______.A. storybook
B. weather report
C. magazine(杂志)
答案:
1. A 解析:根据原文“A person who is on cloud nine is very excited because something wonderful happens.”可知,on cloud nine 表示感觉很兴奋,故选 A。2. B 解析:根据原文“When the heavens open, it suddenly starts to rain hard.”可知,heavens open 表示雨下得很大,就像天漏了一样,故选 B。3. C 解析:根据原文最后两段可知,chasing rainbows 表示不切实际的幻想,reach for the moon 表示克服困难取得成功。Jason 历经 15 年的学习,成为语言博士,故用 reach for the moon,故选 C。4. B 解析:根据原文倒数第四行可知,impossible 表示“不可能的”,故选 B。5. C 解析:本文介绍了几个关于天气的英语习语,不是故事,也不是天气预报,可能出现在杂志上,故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看