2025年假期伴你行暑假合肥工业大学出版社七年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年假期伴你行暑假合肥工业大学出版社七年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年假期伴你行暑假合肥工业大学出版社七年级英语人教版》

Ⅲ.语法填空。(10分)
根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Does it snow where you live? In many places, it 1.
snows
(snow) every winter. Snow can be fun, 2.
but
it can also make things harder.
Snow brings us much fun. Some children are usually excited when they see snowflakes (雪花) 3.
falling
(fall) down from the sky. They love winter just because they can make 4.
snowmen
(snowman). A lot of people love to go sledding (滑雪橇) on snowy days. Some people also choose to go skiing. All of 5.
them
(they) are very popular outdoor activities.
However, snow makes some things harder. It is not easy to walk in deep snow. It is hard to see things 6.
clearly
(clear) when it snows. People need to drive slowly and carefully. Too much snow might be very 7.
dangerous
(danger). Heavy snow can break tree branches (树枝). Sometimes snow can destroy roofs. If 8.
there
is too much snow on the roof, it may break easily.
People can do many things to help themselves keep safe on snowy days. 9.
For
example, they can sweep 10.
away
snow on snowy days. After all, nobody wants to slip (滑倒) and fall.
答案: 1.snows 2.but 3.falling 4.snowmen 5.them 6.clearly 7.dangerous 8.there 9.For 10.away
Alex: Hello, this is Alex.
Bill: Hello! This is Bill speaking. 1.
D

Alex: Very good. We're having fun.
Bill: What's the weather like in Singapore? 2.
A

Alex: No. It's a sunny day today. But it's also windy.
Bill: 3.
E

Alex: I'm playing volleyball on the beach with my friends.
Bill: Oh, that sounds relaxing.
Alex: 4.
C

Bill: It's snowy. You know I like snow very much.
Alex: Me too. I think it's interesting to make a snowman.
Bill: 5.
B
I'm making a snowman now. It's very interesting.
答案: 1.D 2.A 3.E4.C 5.B
( )1. The writer talks about the following animals EXCEPT ____.
A. birds
B. sharks
C. spiders
D. rabbits
D

( )2. If a big storm is coming, sharks will ____.
A. swim to deeper water
B. jump out of water
C. swim around the island
D. swim more slowly
A

( )3. If spiders are getting more and they are making larger webs than usual in autumn, the weather in the following winter will be ____.
A. dry and warm
B. warm and wet
C. dry and cold
D. wet and cold
C

( )4. What can we know from the passage?
A. Few animals can feel the weather changes.
B. If too many birds or ants get together, it will rain.
C. In winter, there are no spiders making webs.
D. Scientists can't explain the behaviours of animals.
B

( )5. Where can we read the passage?
A. In a school report.
B. In a science magazine.
C. In a travel guide.
D. In a storybook.
B
答案: 1.D 2.A 3.C 4.B 5.B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭