2025年启东中学作业本七年级英语上册译林版连云港专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本七年级英语上册译林版连云港专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本七年级英语上册译林版连云港专版》

四、词汇运用。
根据短文意思和首字母提示,写出一个完整正确的单词。
Health is very important to every one of us. People often talk about how to have a good l 1. I think the most important thing is a healthy diet. If we want to be strong, we must have e 2 food. It must be clean food and the right kind of food. We know when someone f 3 hungry, he or she needs food to eat. For example, if we have some rice, we'll b 4 much better.
Bread is d 5 and good for us. We will feel warm after e 6 some bread on cold days. But if we don't eat food, we may become ill. Meat, fish, eggs and milk are all good for our h 7. They help us to grow and k 8 fit. We must have some of these kinds of f 9 every day. We also need fruit and v 10. They also help us with our health.
1.
lifestyle
2.
enough
3.
feels
4.
become
5.
delicious

6.
eating
7.
health
8.
keep
9.
food
10.
vegetables
答案:
1. lifestyle
   解析:“have a good lifestyle”意为“拥有良好的生活方式”,结合健康这一主题,谈论如何拥有良好的生活方式(尤其是健康的生活方式)很契合语境。
2. enough
   解析:若想身体强壮,就必须有“足够的”食物,“enough”修饰名词“food”,表示数量上的充足。
3. feels
   解析:“feel hungry”是“感到饥饿”的固定表达,主语“someone”是不定代词,作主语时谓语动词用第三人称单数形式,故填“feels”。
4. become
   解析:句意为“例如,如果我们吃些米饭,我们会变得好多了”,“become”有“变得”的含义,will后接动词原形,所以填“become”。
5. delicious
   解析:“is”后需接形容词作表语,“delicious”意为“美味的”,用来描述面包美味且对我们有益。
6. eating
   解析:“after”是介词,介词后接动词需用动名词形式,“eat some bread”是“吃些面包”,所以填“eating”。
7. health
   解析:“be good for our health”是“对我们的健康有好处”的固定搭配,“health”是名词,指“健康”。
8. keep
   解析:“keep fit”是“保持健康”的固定短语,“help sb. to do sth.”结构中用动词原形,故填“keep”。
9. food
   前文提到的肉、鱼、蛋、奶都属于食物类别,“these kinds of food”表示“这些种类的食物”,所以填“food”。
10. vegetables
    解析:“fruit and vegetables”是常用搭配,意为“水果和蔬菜”,符合我们需要水果和蔬菜来助力健康的语境。
五、完形填空。
Mrs Wang is a 103-year-old lady. She lives in Nanjing now. People often ask her 1 she can keep 2 in her life. Mrs Wang says everyone 3 live over 100 if he eats healthy food and 4 some exercise every day.
In her opinion, 5 is very important. She always has a glass of milk and two eggs at about 8 a. m. Because 6 two things give her enough energy and protein(蛋白质). So she doesn't often feel 7 in the morning. Then, she seldom(很少) has 8 for lunch and dinner; instead, she likes having more vegetables and rice. And 9 meals, she usually has an apple or a banana. She thinks vegetables and fruit can help 10 the dirt from her body more easily.
Exercise is another 11 thing. Mrs Wang 12 does t'ai chi or does square dance(广场舞) with her friends for half an hour every day. Her children always 13 about her health and safety, so they ask her to stay home. But she says no to them. Because doing exercise not only 14 a good body to her, but also makes her 15.
(
A
)1. A. how
B. what
C. when
D. who
(
D
)2. A. clean
B. quiet
C. lucky
D. healthy
(
B
)3. A. must
B. can
C. should
D. need
(
B
)4. A. makes
B. does
C. follows
D. learns
(
D
)5. A. dinner
B. lunch
C. supper
D. breakfast
(
C
)6. A. this
B. that
C. these
D. it
(
C
)7. A. interesting
B. relaxed
C. tired
D. funny
(
B
)8. A. milk
B. meat
C. cake
D. fruit
(
B
)9. A. before
B. after
C. during
D. at
(
C
)10. A. cut
B. put
C. clean
D. wash
(
D
)11. A. bad
B. real
C. different
D. important
(
B
)12. A. neither
B. either
C. only
D. just
(
A
)13. A. worry
B. talk
C. think
D. know
(
B
)14. A. buys
B. brings
C. helps
D. asks
(
B
)15. A. sad
B. happy
C. worried
D. cool
答案:
1. A 【点拨】根据语境可知,人们是询问她保持健康的方式,提问方式用 how。故选 A。
2. D 【点拨】根据下文“if he eats healthy food and 4 some exercise”可知,她吃健康食物还做锻炼,所以是保持健康。故选 D。
3. B 【点拨】这里是王女士在介绍自己的长寿秘诀,“饮食健康和坚持锻炼”表示的是为长寿提供了可能性,所以用 can,表示“可以,能够”。故选 B。
4. B 【点拨】do exercise 做锻炼。故选 B。
5. D 【点拨】根据下文“She always has a glass of milk and two eggs at about 8 a. m.”可知,介绍的是她早上八点的饮食,所以是早餐很重要。故选 D。
6. C 【点拨】根据“two things”可知,这里是修饰两个事物,用 these。故选 C。
7. C 【点拨】根据上文“... two things give her enough energy and protein(蛋白质).”可知,这两样食物给她提供了足够的能量和蛋白质,所以早上不会累。故选 C。
8. B 【点拨】根据下文“instead, she likes having more vegetables and rice”可知,instead 表转折,多吃蔬菜对应的就是少吃肉。故选 B。
9. B 【点拨】根据下文“She thinks vegetables and fruit can help 10 the dirt from her body more easily.”并结合常识可知,吃水果能帮助身体排除垃圾,所以是饭后常吃水果。故选 B。
10. C 【点拨】这里是说蔬菜和水果能排除身体垃圾,就是帮助清理肠道的意思。故选 C。
11. D 【点拨】根据第一段中的“Mrs Wang says everyone can live over 100 if he eats healthy food and does some exercise every day.”可知,饮食健康和坚持锻炼是长寿的秘诀,所以对于保持健康是重要的。故选 D。
12. B 【点拨】either...or...或者……或者……,表示她的锻炼方式是要么打太极,要么跳广场舞。故选 B。
13. A 【点拨】根据语境可知,孩子们是担心她,用“worry about”。故选 A。
14. B 【点拨】bring sth. to sb. 把某物带给某人,此处表示锻炼能带给她健康。故选 B。
15. B 【点拨】根据上文“Mrs Wang either does t'ai chi or does square dance(广场舞) with her friends for half an hour every day.”可知,此处是讲锻炼的好处,所以应该是很开心的。故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭