2025年亮点给力提优课时作业本七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力提优课时作业本七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力提优课时作业本七年级英语上册译林版》

一、Millie的邻居Lisa也去商场买了一些东西。阅读短文,从所给的选项中选择最佳答案填入空白处,完成短文。
(2025·浙江宁波余姚期末)Lisa is a 13-year-old girl. She lives with her parents and her brother Ben in the USA. Lisa has a hobby. She ____1____ buying things. When there's a big sale, she buys a lot. In the eyes of her parents, she is a shopaholic (购物狂). “Shopping makes me ____2____,” says Lisa.
Today is 25th November. It's Black Friday, a famous shopping festival. Big ____3____ are going on everywhere. Lisa is very excited ____4____ her mum will drive Ben and her to the new shopping centre. Before Lisa goes out, her father gives her $200 as a reward (奖励) for doing well in her study. Lisa wants to buy each of her family a gift ____5____ the money.Lisa likes looking at new clothes at the shopping centre. She sees a pink dress in a shop. She asks, “Excuse me. How ____6____ is that pink dress?”“$60,” the saleswoman answers.
“That's too expensive,” says Lisa.
“And how about this yellow one? It's ____7____ $45.”“That's better. I'll take it,” says Lisa. Lisa also spends $50 buying a pair of shoes for her mother.
Ben likes ____8____, so Lisa buys him a sports T-shirt. It's only $30.“What can I buy for Dad, Mum?” Lisa asks.Lisa's mum looks at ties and says, “How about the blue tie? Your father has a black tie, but it's too old.”“Good ____9____! The tie is $100, but we can get a 75% discount (折扣) today. I'll take it,” says Lisa.
When ____10____ get home, Lisa gives her father the gift. Her father is very surprised and happy.
1. A. likes
B. stops
C. means
D. finishes
2. A. sad
B. happy
C. angry
D. surprised
3. A. days
B. sales
C. news
D. problems
4. A. and
B. but
C. so
D. because
5. A. for
B. from
C. with
D. about
6. A. long
B. big
C. much
D. old
7. A. only
B. also
C. even
D. not
8. A. playing chess
B. doing sport
C. drawing pictures
D. taking photos
9. A. job
B. idea
C. luck
D. price
10. A. I
B. we
C. you
D. they
答案: 1. A 【解析】根据空后的“In the eyes of her parents, she is a shopaholic.”可推知,Lisa 喜欢买东西。
2. B 【解析】根据上文内容可知,Lisa 喜欢买东西,所以此处表示“购物让我快乐”。
3. B 【解析】根据语境可知,由于是“黑色星期五”,所以到处都是大促销。big sales 意为“大促销”,符合语境。
4. D 【解析】空后的“her mum will drive Ben and her to the new shopping centre”是 Lisa 激动的原因,所以空处应填 because。
5. C 【解析】此处是说 Lisa 要用这 200 美元给她的每个家人买一件礼物,介词应用 with。
6. C 【解析】根据下文售货员的回答“60”可知,此处是询问价格,应用 how much 提问。
7. A 【解析】此处表示“它只要 45 美元”,only 意为“只;仅”,符合语境。
8. B 【解析】根据空后的“so Lisa buys him a sports T-shirt”可推知,Ben 喜欢做运动(doing sport)。
9. B 【解析】此处表示 Lisa 赞同妈妈的提议,应回答“Good idea”,意为“好主意”。
10. D 【解析】此处指代 Lisa 和她的妈妈还有弟弟 Ben,应用代词 they。
二、在候车的间隙,Millie读到一篇关于货币的发展与演变过程的文章。我们和Millie一起读一读,看看货币都经历了哪些变革吧。
新素材科普知识 What's inside your daddy's wallet? Some coloured notes and some plastic cards. These are called “money”. People use money to buy food, clothes, toys, etc.
A long time ago, people didn't buy things. They swapped (交换) them. For example, Jack could swap some vegetables with Jeff to get some meat in return.
Then, people started to use things like shells and salt as “money”. Later, people started to make metal coins and paper notes.
As time went by, people found it hard to go around with a lot of notes and coins. So they put their money in a safe place called a “bank”. A bank keeps our money safe, and gives us a plastic card to pay in shops. Today, we can also pay with our phones. This is called e-money!
1. Long long ago or at first, people always ____.
A. put their money in a bank
B. swapped things with each other
C. used money to do shopping
D. made coloured notes as money
2. Which of the following came out last?
A. Metal coins.
B. Paper notes.
C. E-money.
D. Shells and salt as “money”.
3. What's the use of a bank?
A. It keeps our money safe.
B. It makes paper notes.
C. It helps us buy things.
D. It sells plastic cards.
4. What can we know from the text?
A. People don't use paper money now.
B. It is easy to go around with a lot of notes.
C. Our phones are getting cheaper.
D. People can use their phones to pay today.
答案: 1. B 【解析】根据第二段中“A long time ago, people didn't buy things. They swapped them.”可知,很久以前,人们以物易物。
2. C 【解析】根据最后一段中“Today, we can also pay with our phones. This is called e-money!”可知,电子货币是最后出现的。
3. A 【解析】根据最后一段中“A bank keeps our money safe”可知,银行的作用是保护我们钱的安全。
4. D 【解析】根据最后一段中“Today, we can also pay with our phones.”可知,现在人们可以用手机支付。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭