()1. The saying “______” tells us that effort is very important in everything.
A. It never rains but it pours.
B. No pain, no gain.
C. A friend in need is a friend indeed.
D. Every dog has its day.
A. It never rains but it pours.
B. No pain, no gain.
C. A friend in need is a friend indeed.
D. Every dog has its day.
答案:
B 考查谚语。句意:谚语“不劳无获”告诉我们努力在每件事中都很重要。It never rains but it pours. 意为“祸不单行”;No pain, no gain. 意为“不劳无获”;A friend in need is a friend indeed. 意为“患难见真情”;Every dog has its day. 意为“人人皆有得意时”。根据题干中的 effort 可知选项 B 符合语境。故选 B。
()2. Which sign can lead you to get out of the movie theatre?

A
B
C
A
B
C
答案:
A 考查标识辨认。句意:哪一个标志能引导你走出电影院?第一个标志是一个出口的标志,可以跟随其走出去;第二个标志表示要安静,禁止大声喧哗;第三个标志表示禁止打电话。故选 A。
Ⅰ. 完形填空(人与自然·保护动物)(限时8分钟)
Once upon a time, there was a little boy named Tommy in a small village. Tommy loved all 1 especially a tiny bird named Chirpy. Chirpy had beautiful feathers(羽毛), and the sweetest song you ever 2.
One day, Chirpy was caught by a bush(灌木). 3 she waved her wings hard, she couldn’t escape. She could only 4 for help. Luckily, Tommy heard her cry and came running to help her. He 5 moved her tiny feet from the bush and held her gently. Chirpy felt safe with Tommy and 6 back to the tree happily, singing a thankful song.
Their friendship didn’t stop here. From that day on, Chirpy often stayed at Tommy’s window and sang to him. Tommy and Chirpy 7 up together, playing and laughing. As Tommy became a young man, he often shared his 8 with Chirpy. He wished to protect animals and their homes all his life. Actually, he was doing it all the time.
The villagers were moved by Tommy’s love for animals. They decided to plant more trees and stop hunting. Finally, their village became a happy 9 for both humans and animals.
The 10 story shows us that love and care can build a bridge between humans and animals. We can create a world where everyone can live as good neighbours.
()1. A. animals
B. villages
C. neighbours
D. plants
()2. A. wrote
B. ordered
C. sang
D. heard
()3. A. If
B. Because
C. Although
D. Until
()4. A. cry
B. sit
C. stand
D. go
()5. A. highly
B. carefully
C. strongly
D. closely
()6. A. ran
B. jumped
C. flew
D. walked
()7. A. grew
B. came
C. broke
D. got
()8. A. toys
B. regrets
C. songs
D. dreams
()9. A. house
B. home
C. zoo
D. school
()10. A. boring
B. relaxing
C. touching
D. disappointing
Once upon a time, there was a little boy named Tommy in a small village. Tommy loved all 1 especially a tiny bird named Chirpy. Chirpy had beautiful feathers(羽毛), and the sweetest song you ever 2.
One day, Chirpy was caught by a bush(灌木). 3 she waved her wings hard, she couldn’t escape. She could only 4 for help. Luckily, Tommy heard her cry and came running to help her. He 5 moved her tiny feet from the bush and held her gently. Chirpy felt safe with Tommy and 6 back to the tree happily, singing a thankful song.
Their friendship didn’t stop here. From that day on, Chirpy often stayed at Tommy’s window and sang to him. Tommy and Chirpy 7 up together, playing and laughing. As Tommy became a young man, he often shared his 8 with Chirpy. He wished to protect animals and their homes all his life. Actually, he was doing it all the time.
The villagers were moved by Tommy’s love for animals. They decided to plant more trees and stop hunting. Finally, their village became a happy 9 for both humans and animals.
The 10 story shows us that love and care can build a bridge between humans and animals. We can create a world where everyone can live as good neighbours.
()1. A. animals
B. villages
C. neighbours
D. plants
()2. A. wrote
B. ordered
C. sang
D. heard
()3. A. If
B. Because
C. Although
D. Until
()4. A. cry
B. sit
C. stand
D. go
()5. A. highly
B. carefully
C. strongly
D. closely
()6. A. ran
B. jumped
C. flew
D. walked
()7. A. grew
B. came
C. broke
D. got
()8. A. toys
B. regrets
C. songs
D. dreams
()9. A. house
B. home
C. zoo
D. school
()10. A. boring
B. relaxing
C. touching
D. disappointing
答案:
1—5 ADCAB 6—10 CADBC
Ⅱ. 阅读理解(人与社会·体育运动)(限时8分钟)
Winter may be cold, but winter sports are hot in Mudanjiang. Students are experiencing different winter activities in their P. E. classes.
“Our teachers built a skating rink(滑冰场) for the students on the playground after it snowed,” said Li Min, a P. E. teacher at a school. “Our school has a long tradition in skating and offers speed skating classes to the students from the seventh to ninth grade.”
Fifteen-year-old Liu Yue is the captain of the school speed skating team. Together with her twenty-six teammates, she practises skating for two hours every weekday. “My body becomes warm while skating, and our teachers are always with us, so we are not afraid of cold weather, either mentally(精神上) or physically,” she said.
Li Min developed his interest in skating at the school as he was in the seventh grade. He became a P. E. teacher at the school after graduating from college. “I am proud to see children showing off their skills on the rink. I hope that they can get chances to take part in some national competitions,” said Li Min.
With the temperature dropping to around -20℃, the students at No. 101 Middle School were enjoying a game of snow football.
Han Fei, a student in the seventh grade, is among those who have signed up(报名) for the after-school activity and plays every Thursday afternoon. “Sometimes we take off our coats while playing snow football. It’s a really good way to improve fitness in winter,” he said.
“Snow football can teach students to get over(克服) difficulties, and give them confidence and a sense of solidarity(团结) through teamwork,” said the school’s headmaster.
()11. Who can have skating classes at Li Min’s school?
A. The students in Grade 5.
B. The students in Grade 6.
C. The students in Grade 8.
D. Everyone in the school.
()12. How many teammates does Liu Yue have on her speed skating team?
A. More than 30.
B. Over 20.
C. Less than 20.
D. Not mentioned.
()13. How does Li Min feel when he sees children showing off their skills?
A. Excited.
B. Nervous.
C. Afraid.
D. Proud.
()14. What does the underlined word “fitness” in Paragraph 6 mean?
A. Success.
B. Health.
C. Life.
D. Schoolwork.
()15. What does the passage mainly talk about?
A. Li Min and his speed skating classes.
B. After-school activities in Mudanjiang.
C. Winter activities in P. E. classes in Mudanjiang.
D. The advantages of doing winter sports.
Winter may be cold, but winter sports are hot in Mudanjiang. Students are experiencing different winter activities in their P. E. classes.
“Our teachers built a skating rink(滑冰场) for the students on the playground after it snowed,” said Li Min, a P. E. teacher at a school. “Our school has a long tradition in skating and offers speed skating classes to the students from the seventh to ninth grade.”
Fifteen-year-old Liu Yue is the captain of the school speed skating team. Together with her twenty-six teammates, she practises skating for two hours every weekday. “My body becomes warm while skating, and our teachers are always with us, so we are not afraid of cold weather, either mentally(精神上) or physically,” she said.
Li Min developed his interest in skating at the school as he was in the seventh grade. He became a P. E. teacher at the school after graduating from college. “I am proud to see children showing off their skills on the rink. I hope that they can get chances to take part in some national competitions,” said Li Min.
With the temperature dropping to around -20℃, the students at No. 101 Middle School were enjoying a game of snow football.
Han Fei, a student in the seventh grade, is among those who have signed up(报名) for the after-school activity and plays every Thursday afternoon. “Sometimes we take off our coats while playing snow football. It’s a really good way to improve fitness in winter,” he said.
“Snow football can teach students to get over(克服) difficulties, and give them confidence and a sense of solidarity(团结) through teamwork,” said the school’s headmaster.
()11. Who can have skating classes at Li Min’s school?
A. The students in Grade 5.
B. The students in Grade 6.
C. The students in Grade 8.
D. Everyone in the school.
()12. How many teammates does Liu Yue have on her speed skating team?
A. More than 30.
B. Over 20.
C. Less than 20.
D. Not mentioned.
()13. How does Li Min feel when he sees children showing off their skills?
A. Excited.
B. Nervous.
C. Afraid.
D. Proud.
()14. What does the underlined word “fitness” in Paragraph 6 mean?
A. Success.
B. Health.
C. Life.
D. Schoolwork.
()15. What does the passage mainly talk about?
A. Li Min and his speed skating classes.
B. After-school activities in Mudanjiang.
C. Winter activities in P. E. classes in Mudanjiang.
D. The advantages of doing winter sports.
答案:
11—15 CBDBC
相关解析
14. 词义猜测题。根据“Sometimes we take off our coats while playing snow football. It's a really good way to improve fitness in winter”可知,在雪地里踢足球是很好的锻炼的方法,对提高“健康”有好处,而非“成功”“生活”或“功课”。故选 B。
15. 主旨大意题。本文主要讲述了牡丹江市体育课冬季活动的情况。故选 C。
相关解析
14. 词义猜测题。根据“Sometimes we take off our coats while playing snow football. It's a really good way to improve fitness in winter”可知,在雪地里踢足球是很好的锻炼的方法,对提高“健康”有好处,而非“成功”“生活”或“功课”。故选 B。
15. 主旨大意题。本文主要讲述了牡丹江市体育课冬季活动的情况。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看