第4页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
六、阅读短文,完成下面各题。
Hello! I’m Peter. I’m a schoolboy. I’m from America. My favourite season is summer! I can swim in the lake in summer. I like swimming very much. I like spring, too. In spring,it is usually windy. I can fly kites. And I like to climb mountains in spring because it is warm. When I climb mountains,I can see many green trees and colourful flowers. Spring is so beautiful.
My birthday is in October, so I like autumn, too. On my birthday,our family usually go to visit my grandparents. Haha,today is my birthday. Now we’re having a big dinner with them.
(一)阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
()1. Peter is from Canada.
()2. Peter likes autumn best.
()3. Peter likes autumn because his birthday is in autumn.
(二)阅读短文,回答下列问题。
1. What do the family often do on Peter’s birthday?
2. What are they doing now?
Hello! I’m Peter. I’m a schoolboy. I’m from America. My favourite season is summer! I can swim in the lake in summer. I like swimming very much. I like spring, too. In spring,it is usually windy. I can fly kites. And I like to climb mountains in spring because it is warm. When I climb mountains,I can see many green trees and colourful flowers. Spring is so beautiful.
My birthday is in October, so I like autumn, too. On my birthday,our family usually go to visit my grandparents. Haha,today is my birthday. Now we’re having a big dinner with them.
(一)阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
()1. Peter is from Canada.
()2. Peter likes autumn best.
()3. Peter likes autumn because his birthday is in autumn.
(二)阅读短文,回答下列问题。
1. What do the family often do on Peter’s birthday?
2. What are they doing now?
答案:
(一)1~3 F F T
(二)1. On his birthday, his family usually go to visit his grandparents.
2. They're having a big dinner with Peter's grandparents.
(二)1. On his birthday, his family usually go to visit his grandparents.
2. They're having a big dinner with Peter's grandparents.
七、书面表达。
古代许多文人墨客描述美丽多彩的四季。“花从春走过,留下缕缕花香;叶从夏走过,留下片片阴凉;风从秋走过,留下阵阵金浪;雪从冬走过,留下种种希望”。这些优美的句子描述了四季。假如你是李华,请你用所学句型和语言描述你最喜欢的季节。(不少于5句话)
古代许多文人墨客描述美丽多彩的四季。“花从春走过,留下缕缕花香;叶从夏走过,留下片片阴凉;风从秋走过,留下阵阵金浪;雪从冬走过,留下种种希望”。这些优美的句子描述了四季。假如你是李华,请你用所学句型和语言描述你最喜欢的季节。(不少于5句话)
答案:
I'm Li Hua. There are four seasons in a year. I like winter. There is lots of snow. It is white everywhere.
I can play in the snow. I can make a snowman with my friends. (答案不唯一)
I can play in the snow. I can make a snowman with my friends. (答案不唯一)
八、实验班原创 思维品质 找规律填空。
Line 1:5 4 3 2 Line 2:6 7 8 9
Line 3:13 12 11 10 Line 4:14 15 16 17
Line 5:21 20 19 18
…
Line 100:

Line 1:5 4 3 2 Line 2:6 7 8 9
Line 3:13 12 11 10 Line 4:14 15 16 17
Line 5:21 20 19 18
…
Line 100:
答案:
398 399 400 401
解析先观察已给出的四行找出规律。每行是四个数字,求第100行的四位数字。第1行中每个数字是递减的。第2行是按照第1行最高数字接着排列,并且逐个递增。因此可知本题是弓字型递增,第2行第一个数字与第4行的数字的第一个数字相差8,从第2行到第100行的共有49行,因此第100行的第一个数字是49×8+6(第2行的第一个数字)=398,偶数行是递增的,因此可推出第100行的数字是398、399、400、401。
解析先观察已给出的四行找出规律。每行是四个数字,求第100行的四位数字。第1行中每个数字是递减的。第2行是按照第1行最高数字接着排列,并且逐个递增。因此可知本题是弓字型递增,第2行第一个数字与第4行的数字的第一个数字相差8,从第2行到第100行的共有49行,因此第100行的第一个数字是49×8+6(第2行的第一个数字)=398,偶数行是递增的,因此可推出第100行的数字是398、399、400、401。
查看更多完整答案,请扫码查看