2025年海淀单元测试AB卷五年级英语下册鲁科版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年海淀单元测试AB卷五年级英语下册鲁科版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年海淀单元测试AB卷五年级英语下册鲁科版》

十、选择合适的选项补全对话。(10分)
Sally:Hello,Tony! 1.________
Tony:I have a bad cold.
Sally:Did you go to see the doctor?
Tony:Yes,I did.
Sally:What did the doctor say?
Tony:2.________
Sally:3.________
Tony:Much better.
Sally:I have some grapes for you.
Tony:Thank you,Sally.4.________
Sally:Don't worry.5.________
Tony:Thank you very much.
A.But I'm worried about my lessons.
B.What's wrong with you?
C.I'll help you.
D.How are you feeling now?
E.The doctor said I had to take some medicine and have a good rest.
答案: 1.B 2.E 3.D 4.A 5.C
十一、阅读理解。(16分)
A
Moments
Xiao Hai
My parents and I went to Nanjing by car last winter. We went to Confucius Temple (夫子庙). I was so excited.
1. ________
An hour ago
Moments
Wang Ming
I went to Beijing with my friends last month.We went there by plane.We enjoyed our trip(旅行).
2. ________
An hour ago
Moments
Li Li
I went to Dalian with my mum last summer. We went there by train. We liked the seafood there. It was delicious.
3. ________
An hour ago
Moments
Chen Xue
Last Sunday, Emma and I went to Beijing by train. We liked climbing. We visited the Great Wall.
4. ________
An hour ago
(一)请为以上朋友圈内容选择对应的一项,将序号填在方框中的横线上。(4分)
byplaneHowHowHowbytrainbycarHowbytrain
|When|last month|When|last summer|When|last winter|When|last Sunday|
|Where|Beijing|Where|Dalian|Where|Nanjing|Where|Beijing|
|Who|friends & me|Who|mum & me|Who|parents & me|Who|Emma & me|
|How|by plane|How|by train|How|by car|How|by train|
A B C D
(二)请为同学们的朋友圈选择一个合适的标题。(2分)
( )5.A.My school B.My classroom C.My holidays
答案: A)1.C 2.A 3.B 4.D 5.C
B
There is an old saying,“Early to bed and early to rise makes a man healthy and wise(聪明的).” It means we should go to bed early and get up early. We should have enough sleep. Children should have at least(至少) ten hours' sleep every day. It's good for their study. Children also need enough sports. Doing sports makes them healthy and strong. Walking, running, skipping, skiing, swimming and playing balls are all good sports. Eating more fruit and vegetables is also good for our health.
(一)根据短文内容,选出对儿童健康有益的图片,在序号下面画“√”。(5分)
A.A B.B C.C D.D
E.E F.F G.G H.
(二)根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。(5分)
( )1.We shouldn't go to bed early and get up early.
( )2.Children should have at least 8 hours' sleep every day.
( )3.Sports can make children strong.
( )4.Enough sleep can make children study better.
( )5.Playing football is good for children.
答案: B)(一)提示:在 A、C、D、F、H 下面画“√”。
(二)1.F 2.F 3.T 4.T 5.T

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭