2025年星推荐涂教材八年级英语下册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年星推荐涂教材八年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第127页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
阅读提升 归纳解题技巧
阅读理解题解答技巧(四):主旨归纳法
[方法概述]
可以概括一篇文章或一段话的中心或主题的句子叫主题句。主题句通常具有高度的综合性和概括性,文章或段落的其他句子都是对主题句的进一步解释、说明、论证或拓展。
阅读理解中要求学生找出主题句、选择最佳标题、选择文章主题或归纳主旨大意的题是为了考查考生把握全文内容或理解中心思想的能力,包括分析归纳文章或段落大意、分析文章重要情节、把握人物特征等能力。
一般来说,说明文和议论文都有主题句,常位于文章的开头,有时也位于文章的中间或末尾。但有时需要考生在弄清段与段之间逻辑关系的基础上进行归纳总结。
[典例精析]
(2022 浙江杭州中考)There are many different ways to solve a problem. One way is to be creative. People often think creative thinking is just for artists and designers,but this is not true. Dr. Edward de Bono,an expert in creative thinking and problem solving,has shown the world that using creativity to solve problems is very useful in business and in our communities,and will continue to be so in the future.
One example of creative thinking is the solution to a parking problem in town center...
According to Dr. de Bono,people will need to use creative thinking more often in the future... So,next time you have a problem in your community,think about it creatively,from different perspectives,and see what ideas you have.
What is the topic of the text?
A. Being a creative artist in the community.
B. Doing business successfully in the future.
C. Asking experts for some useful advice.
D. Using creative thinking to solve problems.
阅读理解题解答技巧(四):主旨归纳法
[方法概述]
可以概括一篇文章或一段话的中心或主题的句子叫主题句。主题句通常具有高度的综合性和概括性,文章或段落的其他句子都是对主题句的进一步解释、说明、论证或拓展。
阅读理解中要求学生找出主题句、选择最佳标题、选择文章主题或归纳主旨大意的题是为了考查考生把握全文内容或理解中心思想的能力,包括分析归纳文章或段落大意、分析文章重要情节、把握人物特征等能力。
一般来说,说明文和议论文都有主题句,常位于文章的开头,有时也位于文章的中间或末尾。但有时需要考生在弄清段与段之间逻辑关系的基础上进行归纳总结。
[典例精析]
(2022 浙江杭州中考)There are many different ways to solve a problem. One way is to be creative. People often think creative thinking is just for artists and designers,but this is not true. Dr. Edward de Bono,an expert in creative thinking and problem solving,has shown the world that using creativity to solve problems is very useful in business and in our communities,and will continue to be so in the future.
One example of creative thinking is the solution to a parking problem in town center...
According to Dr. de Bono,people will need to use creative thinking more often in the future... So,next time you have a problem in your community,think about it creatively,from different perspectives,and see what ideas you have.
What is the topic of the text?
A. Being a creative artist in the community.
B. Doing business successfully in the future.
C. Asking experts for some useful advice.
D. Using creative thinking to solve problems.
答案:
D 解析:本题宜采用“主旨归纳法”。根据本文首段中的“using creativity to solve problems is very useful in business and in our communities,and will continue to be so in the future”可知,本文讲的是要用创造性思维来解决问题。故选 D。
[经典试题]
(四川遂宁中考)在成长过程中,青少年面临越来越多的烦恼,主要是精神压力太大。请以此为话题写一篇 80 词左右的短文。
要点提示:
1. 导致青少年精神压力大的主要原因:
(1) 课业
(2) 与他人相处
2. 减少压力的措施:
(1) 积极参加课外活动
(2) 多与他人交流沟通
3. 简要谈谈你对压力利弊的看法。(至少一点)
注意:
1. 文章开头已给出,不计入总词数。
2. 文章必须包含所给要点提示,要求语句通顺,行文连贯。
3. 不可逐词翻译,应有自己的见解并适当发挥。
4. 文章中不得出现真实的人名、校名和地名。
We teenagers have more and more pressure while growing up. ______

佳作成篇:
We teenagers have more and more pressure while growing up.
Here are two main reasons. One is that our courses is more difficult and the other is the problem of getting on with other people.① However,too much pressure is not good for teenagers’ development.② So how to deal with the pressure? Firstly,why don’t we take part in some after-school activities?③ It’s a good way to relax. Secondly,more communication often works.
All in all,it’s normal to have pressure in our life.④ Proper pressure can make us better. We should try our best to deal with it and keep our body and mind healthy.
亮点点评:
①运用“One... the other...”结构说明两个原因是什么。
②运用 too much 和 be (not) good for 强调了压力过大的不良影响。
③运用句型“Why don’t we/you do...?”点明了第一个措施。
④运用“it’s+adj.+to do sth.”结构表明了作者对压力的看法。
(四川遂宁中考)在成长过程中,青少年面临越来越多的烦恼,主要是精神压力太大。请以此为话题写一篇 80 词左右的短文。
要点提示:
1. 导致青少年精神压力大的主要原因:
(1) 课业
(2) 与他人相处
2. 减少压力的措施:
(1) 积极参加课外活动
(2) 多与他人交流沟通
3. 简要谈谈你对压力利弊的看法。(至少一点)
注意:
1. 文章开头已给出,不计入总词数。
2. 文章必须包含所给要点提示,要求语句通顺,行文连贯。
3. 不可逐词翻译,应有自己的见解并适当发挥。
4. 文章中不得出现真实的人名、校名和地名。
We teenagers have more and more pressure while growing up. ______
佳作成篇:
We teenagers have more and more pressure while growing up.
Here are two main reasons. One is that our courses is more difficult and the other is the problem of getting on with other people.① However,too much pressure is not good for teenagers’ development.② So how to deal with the pressure? Firstly,why don’t we take part in some after-school activities?③ It’s a good way to relax. Secondly,more communication often works.
All in all,it’s normal to have pressure in our life.④ Proper pressure can make us better. We should try our best to deal with it and keep our body and mind healthy.
亮点点评:
①运用“One... the other...”结构说明两个原因是什么。
②运用 too much 和 be (not) good for 强调了压力过大的不良影响。
③运用句型“Why don’t we/you do...?”点明了第一个措施。
④运用“it’s+adj.+to do sth.”结构表明了作者对压力的看法。
答案:
查看更多完整答案,请扫码查看