2025年中考复习指南江苏人民出版社英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年中考复习指南江苏人民出版社英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年中考复习指南江苏人民出版社英语》

第31页
二、选词填空
  从方框中选择恰当的词或短语,并用其正确形式填空。(每个词或短语只能用一次)
 discusswithneartheendoflookthroughlittlegopast
  1.John spends__________free time doing his homework among the six of us.
  2.−Did your favourite team win more football matches than__________?
   −Yes,we won the most matches.
  3.__________English well is really good for us in the future.
  4.−What are you doing,guys?
   −We______our favourite football players in the World Cup______each other.
  5.The boy__________the questions carefully but he still couldn't find the answers.
  6.The lovely girl always says hello to me when I__________her shop.
  7.__________the film,all the audience stood up and cheered for the director and actors.
  8.Are you planning__________with your classmates this weekend?
  9.Kitty has only half an hour for her hobbies__________.What about you?
  10.My aunt has two sons.__________is a teacher and__________is an engineer.
答案: 1. the least 2. theirs 3. Learning 4. are discussing; with 5. looked through 6. go past 7. Near the end of 8. to go on a school trip 9. at most 10. One; the other
三、阅读理解
  阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
  Massimo Bottura opened a restaurant in Italy27years ago.It has twice been named the best in the world.Today,Bottura has restaurants in many places,from Dubai in the Middle East to California in the USA.
  
But of all the things he has done,Bottura says his greatest achievement is Refettorio
Ambrosiano.At Refettorio Ambrosiano,the menu changes every day.It's decided by the morning delivery(送货).One day,the delivery includes chicken close to its sell−by date and oranges too ugly for the supermarket.By dinner,these supermarket cast−offs(丢弃物)have been turned into delicious meals.The meals are free for people in need.Lots of
people enjoy meals here every day.For an hour,they can forget about life's challenges.
Bottura's Refettorios around the world are not restaurants.They are soup kitchens(慈善厨房).
  
Bottura came up with the idea of Refettorio Ambrosiano in2015.He wanted to cook for the homeless by using supermarket cast−offs.He turned a theatre in a neighborhood into a dining room for people in need.
  
Bottura says,“We treat our guests like our family or friends.That's the warm hug we are giving.We are saying,‘Welcome,this is a beautiful place,and it's your place.This is the food that we cook for you.We are here for you.’”
  Every year,more than a billion tons of food ends up wasted.Yet millions of people don't have enough to eat.Bottura's Refettorios not only shine a light on their guests' life,but also help solve the food−waste problem.
(  )1.What can we know about Bottura's Refettorios from the passage?
    
A.They offer the same menu.
    
B.They mainly offer soup for people.
    
C.They usually use good−looking fruits.
    
D.They provide free food for people in need.
(  )2.What can we infer from Bottura's words in paragraph 4?
    
A.Guests can hug each other.
    
B.Guests feel warm in the restaurant.
    
C.The restaurant is also a theatre.
    
D.The restaurant offers places to live.
(  )3.What's the last paragraph mainly about?
    
A.The key to open a restaurant.
    
B.The number of homeless people.
    
C.The way to cook delicious food.
    
D.The meaning of Bottura's Refettorios.
(  )4.Which of the following is the best title for the passage?
    
A.From Waste to Meals
B.Family and Friends
    
C.Delicious Food in the USA
D.How to Run a Business
答案: 1. D 2. B 3. D 4. A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭