2025年中考复习指南江苏人民出版社英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年中考复习指南江苏人民出版社英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年中考复习指南江苏人民出版社英语》

第128页
二、选词填空
  从方框中选择恰当的词或短语,并用其正确形式填空。(每个词或短语只能用一次)
 runacross
  1. ____________________the ancient city of Beijing is the Palace Museum.
  2. It's amazing that the Great Wall________________northern China.
  3. The bed____________________two thirds of my room.
  4. More local____________________will be built to be available.
  5. They read the instruction carefully and put up the shelf______________________
  6. China succeeded in designing and building the bridge alone______________________
   asking foreign countries for help.
  7. The USA____________________its high−tech industry.
  8. —_______________ your brother _______________ his school?
   — Not yet. He won’t leave until next Friday.
  9. The new museum____________________the public very soon.
  10. The sunshine________________________heat and energy by people in the
   village to support their life.
答案: 1. In the middle of 2. runs across 3. takes up 4. public transport services 5. step by step 6. instead of 7. is famous for 8. Has; gone back to 9. will be open to 10. is turned into
三、阅读理解
  阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
  101−year−old Alfred Larson has gone through a lot in his lifetime,but one thing that keeps him going is bluebirds.
When Alfred stopped working in1978,he wanted to do something that would keep him busy and provide him with a sense of purpose.After he read an article about making nest boxes for bluebirds to help increase the population,he decided to give it a try.
  Over the past forty years,Alfred has devoted himself to saving bluebirds.He builds nest boxes and carefully monitors(监测)them.He monitors every period of the breeding process(繁殖过程)from nest building,to egg laying,hatching,and finally the flying of young bluebirds.When the young bluebirds reach a certain age,Alfred bands(装标志环于)each one with a special band.In2008,Alfred monitored nearly350nest boxes and banded over900little birds.
  “I choose a simple box design that is easy to build and easy to monitor.I keep adding boxes in the mountains.It's exciting to help make the bird population rise.”Alfred said happily.
  To celebrate Alfred's achievements,film−maker Matthew Podolsky created a beautiful30−minute documentary.It's called Bluebird Man which explores Alfred's efforts to help the birds.In the documentary,Podolsky said,“Alfred is a good example of how much people can achieve when they set their mind to a task.At the same time,bluebirds have given meaning to
Alfred's life and they are truly the secret of his longevity(长寿)."
(   )1. What does the underlined word“it"in paragraph2refer to?
    
A. Keeping one busy.        B. Monitoring the birds.
    
C. Making nest boxes.        D. Creating documentaries.
(   )2. What's the main idea of paragraph3?
    
A. How Alfred helps save the bluebirds.
    
B. Where most bluebirds usually lay eggs.
    
C. Why it's important to help the bluebirds.
    
D. What people do after hearing about Alfred.
(   )3. Why does Alfred feel excited?
    
A. Because he feels proud to help at such an old age.
    
B. Because his achievements are widely recognized.
    
C. Because he successfully raises the bird population.
    
D. Because his story has been turned into a documentary.
(   )4. Which of the following best fits Alfred's story?
    
A. Many hands make light work.
    
B. The early bird catches the worm.
    
C. A friend in need is a friend indeed.
    
D. Where there is a will,there is a way.
答案: 1. C 2. A 3. C 4. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭