第2页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
I.选出下列每组中不同类的一项。
( )1.A.clock B.begin C.have
( )2.A.when B.after C.where
( )3.A.play football B.play basketball
C.play the piano
( )4.A.eat breakfast
B.morning exercises
C.play sports
( )1.A.clock B.begin C.have
( )2.A.when B.after C.where
( )3.A.play football B.play basketball
C.play the piano
( )4.A.eat breakfast
B.morning exercises
C.play sports
答案:
1.A 2.B 3.C 4.B
II.给下列图片选择正确的短语。
A.eat dinner B.have an English class
C.play sports D.get up
E.do morning exercises F.go to bed
( )
( )
( )
( )
( )
( )
A.eat dinner B.have an English class
C.play sports D.get up
E.do morning exercises F.go to bed
( )
( )
( )
( )
( )
( )
答案:
1.E 2.A 3.C 4.B 5.D 6.F
III.判断下列对话与图片是(T)否(F)相符。
( )1.−Do you often get up at 8 o'clock?

Yes, I do.
( )2.−When do you do your homework?

−I usually do it at 7 8 o'clock.
( )3.−When do you go back home?

−At 3:00 p.m.
learn&Ask and write
( )4.−When do you have a music class?

−At 5:00 p.m.
( )1.−Do you often get up at 8 o'clock?
Yes, I do.
( )2.−When do you do your homework?
−I usually do it at 7 8 o'clock.
( )3.−When do you go back home?
−At 3:00 p.m.
learn&Ask and write
( )4.−When do you have a music class?
−At 5:00 p.m.
答案:
1.T 2.F 3.T 4.T
IV.连词成句。
1.do,get,when,up,you(?)
______________________________
2.morning,do,I,exercises,seven,at(.)
______________________________
3.play,when,usually,you,sports,do(?)
______________________________
4.have,we,Chinese,today,class(.)
______________________________
1.do,get,when,up,you(?)
______________________________
2.morning,do,I,exercises,seven,at(.)
______________________________
3.play,when,usually,you,sports,do(?)
______________________________
4.have,we,Chinese,today,class(.)
______________________________
答案:
1.When do you get up?
2.I do morning exercises at seven.
3.When do you usually play sports?
4.We have Chinese class today.
2.I do morning exercises at seven.
3.When do you usually play sports?
4.We have Chinese class today.
V.阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello, my name's Tom. I'm ten. I'm a pupil. I get up at 7 o'clock. My mother is a maths teacher. We go to school together at 7:30 in the morning. We eat lunch at school.
After school, we go home together at 4 o'clock. Then I do my homework from 4:30 to 5 o'clock. My father is a doctor. He goes to work at 8 o'clock in the morning. He goes home at 6 o'clock in the evening. Then we have dinner together at 7 o'clock. I go to bed at half past nine at night.
( )1.Tom's mother is a doctor.
( )2.Tom and his mother go to school together in the morning.
( )3.Tom does his homework at 4:15 in the afternoon.
( )4.Tom's father goes to work at 8 o'clock in the evening.
( )5.Tom goes to bed at 9:30 at night.
Hello, my name's Tom. I'm ten. I'm a pupil. I get up at 7 o'clock. My mother is a maths teacher. We go to school together at 7:30 in the morning. We eat lunch at school.
After school, we go home together at 4 o'clock. Then I do my homework from 4:30 to 5 o'clock. My father is a doctor. He goes to work at 8 o'clock in the morning. He goes home at 6 o'clock in the evening. Then we have dinner together at 7 o'clock. I go to bed at half past nine at night.
( )1.Tom's mother is a doctor.
( )2.Tom and his mother go to school together in the morning.
( )3.Tom does his homework at 4:15 in the afternoon.
( )4.Tom's father goes to work at 8 o'clock in the evening.
( )5.Tom goes to bed at 9:30 at night.
答案:
1.F [解析]题目意思是Tom的妈妈是一名医生。由文中“My mother is a maths teacher.”可知,Tom的妈妈是一位老师。
2.T [解析]题目意思是Tom和他的妈妈早上一起去学校。由文中“My mother is...We go to school together at 7:30 in the morning.”可知,此处we指代Tom和他的妈妈。
3.F [解析]题目意思是Tom下午4:15在写作业。由文中“Then I do my homework from 4:30 to 5 o'clock.”可知,Tom 4:15不在写作业。
4.F [解析]题目意思是Tom的爸爸晚上8点去上班。由文中“My father is...He goes to work at 8 o'clock in the morning.”可知,Tom的爸爸是上午8点去上班。
5.T [解析]题目意思是Tom晚上九点半上床睡觉。由文中“I go to bed at half past nine at night.”可知,half past nine(9:30的另一种表达方式,half表示“一半”的意思)。
2.T [解析]题目意思是Tom和他的妈妈早上一起去学校。由文中“My mother is...We go to school together at 7:30 in the morning.”可知,此处we指代Tom和他的妈妈。
3.F [解析]题目意思是Tom下午4:15在写作业。由文中“Then I do my homework from 4:30 to 5 o'clock.”可知,Tom 4:15不在写作业。
4.F [解析]题目意思是Tom的爸爸晚上8点去上班。由文中“My father is...He goes to work at 8 o'clock in the morning.”可知,Tom的爸爸是上午8点去上班。
5.T [解析]题目意思是Tom晚上九点半上床睡觉。由文中“I go to bed at half past nine at night.”可知,half past nine(9:30的另一种表达方式,half表示“一半”的意思)。
查看更多完整答案,请扫码查看