第67页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
十二、阅读理解。(15分)
A
Hua Luogeng was a great Chinese mathematician(数学家). He was famous for his work in number theory. He was born in Jiangsu Province in 1910.
Hua Luogeng was very interested in Maths. When he was little, he was not good at Maths. But he studied hard. So later, he showed great talent(天赋)in Maths when he was in primary school and middle school.
Hua Luogeng was born in a poor family. After he finished middle school, he couldn't go to high school. He stayed at home and helped his father at his shop. But he still studied Maths. He learnt a lot of Maths by himself. With his talent and hard working, he became a world - famous mathematician.
(一)根据短文内容,选择正确答案。(6分)
( )1. Hua Luogeng was born in ________.
A. China B. the UK C. the US
( )2. Why didn't Hua Luogeng go to high school?
A. Because his father was famous.
B. Because his family was poor.
C. Because he was not great.
( )3. Which of the following is NOT true?
A. Hua Luogeng was interested in Maths.
B. Hua Luogeng was born in Shandong Province.
C. Hua Luogeng became a world - famous mathematician.
(二)根据短文内容,补全句子。(2分)
4. Hua Luogeng helped his father ______________________.
5. With his talent and ________________, Hua Luogeng became a world - famous mathematician.
A
Hua Luogeng was a great Chinese mathematician(数学家). He was famous for his work in number theory. He was born in Jiangsu Province in 1910.
Hua Luogeng was very interested in Maths. When he was little, he was not good at Maths. But he studied hard. So later, he showed great talent(天赋)in Maths when he was in primary school and middle school.
Hua Luogeng was born in a poor family. After he finished middle school, he couldn't go to high school. He stayed at home and helped his father at his shop. But he still studied Maths. He learnt a lot of Maths by himself. With his talent and hard working, he became a world - famous mathematician.
(一)根据短文内容,选择正确答案。(6分)
( )1. Hua Luogeng was born in ________.
A. China B. the UK C. the US
( )2. Why didn't Hua Luogeng go to high school?
A. Because his father was famous.
B. Because his family was poor.
C. Because he was not great.
( )3. Which of the following is NOT true?
A. Hua Luogeng was interested in Maths.
B. Hua Luogeng was born in Shandong Province.
C. Hua Luogeng became a world - famous mathematician.
(二)根据短文内容,补全句子。(2分)
4. Hua Luogeng helped his father ______________________.
5. With his talent and ________________, Hua Luogeng became a world - famous mathematician.
答案:
1. A 2. B 3. B 4. at his shop 5. hard working
B
In the Northern Wei Dynasty(北魏,386 - 534)of China, there was a girl called Hua Mulan. She was born in time of war(战争时期). Her father used to be a soldier. Mulan had no elder brothers. Her father taught Mulan to shoot and fight. So Mulan was good at shooting when she was young. One day, their country needed men from each family to join the army. But Mulan's father couldn't join the army. He was too old to fight on the battlefield(战场). So Mulan dressed up like a man to take her father's place in the army. She saved her country and people. She was a great and wonderful woman in the history of China. And now she is also famous all over the world.
(一)根据短文内容,选择正确答案。(4分)
( )6. What's the story about?
A. Joining the army. B. Hua Mulan.
C. Hua Mulan and her father.
( )7. What's the Chinese meaning of the underlined(画线的)word “shooting”?
A. 射击 B. 拍摄 C. 发芽
(二)根据短文内容,回答下列问题。(3分)
8. Did Hua Mulan have elder brothers? ________
9. Why couldn't Hua Mulan's father join the army? ________
10. What do you think of Hua Mulan? ________
In the Northern Wei Dynasty(北魏,386 - 534)of China, there was a girl called Hua Mulan. She was born in time of war(战争时期). Her father used to be a soldier. Mulan had no elder brothers. Her father taught Mulan to shoot and fight. So Mulan was good at shooting when she was young. One day, their country needed men from each family to join the army. But Mulan's father couldn't join the army. He was too old to fight on the battlefield(战场). So Mulan dressed up like a man to take her father's place in the army. She saved her country and people. She was a great and wonderful woman in the history of China. And now she is also famous all over the world.
(一)根据短文内容,选择正确答案。(4分)
( )6. What's the story about?
A. Joining the army. B. Hua Mulan.
C. Hua Mulan and her father.
( )7. What's the Chinese meaning of the underlined(画线的)word “shooting”?
A. 射击 B. 拍摄 C. 发芽
(二)根据短文内容,回答下列问题。(3分)
8. Did Hua Mulan have elder brothers? ________
9. Why couldn't Hua Mulan's father join the army? ________
10. What do you think of Hua Mulan? ________
答案:
6. B 7. A 8. No, she didn't.
9. Because he was too old to fight on the battlefield.
10. She was a great and wonderful woman in the history of China.(答案不唯一)
9. Because he was too old to fight on the battlefield.
10. She was a great and wonderful woman in the history of China.(答案不唯一)
查看更多完整答案,请扫码查看