精英家教网 > 练习册解析答案 > 同步练习延边教育出版社七年级英语外研版 > 第50页解析答案
同步练习延边教育出版社七年级英语外研版

同步练习延边教育出版社七年级英语外研版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册同步练习延边教育出版社七年级英语外研版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

二、阅读理解。
A
请阅读下面的语言材料,然后按文后要求做题。
Movie Name: Ne Zha 2
Showing Dates: This movie is now showing in our cinema.
From Monday to Friday: 10:00 am; 2:00 pm; 7:00 pm.
On weekends: More shows are at 4:00 pm and 9:00 pm.
Ticket Prices: For adults: ¥40.
For children: At half price (aged 3-12); free (kids under 3).
Introduction: This movie tells an amazing story of Nezha, a boy who is born as a demon (恶魔) child but tries to fight against his fate (命运). With exciting scenes and vivid (逼真的) characters, it is a great movie for both kids and adults. Don't miss it!
You can book tickets early. Please call us at 0371-666××××.
根据材料内容选择最佳答案。
1. When can you watch the movie on a Friday?
A. At 3:00 pm. B. At 7:00 pm. C. At 9:00 pm. D. At 10:00 pm.
2. How much does it cost if a father go with his son (aged 10)?
A. ¥40. B. ¥60. C. ¥80. D. ¥100.
3. What is the movie mainly about?
A. Nezha helps his parents run a business in the town.
B. Nezha finally becomes a hero in the ending of the story.
C. Nezha, a demon-born child, fights against his fate.
D. Nezha travels to a faraway country with his friends.
4. What can we learn from the text?
A. The movie has great scenes and vivid characters.
B. People can book tickets both by phone and online.
C. People can know more reviews about the movie.
D. The movie is only suitable for children over 3 years old.
5. Where is the text most probably from?
A. A guidebook. B. A fashion magazine. C. A notebook. D. A newspaper.
答案:1. B
解析:根据“From Monday to Friday: 10:00 am; 2:00 pm; 7:00 pm.”可知周五的放映时间有10:00 am、2:00 pm、7:00 pm,选项中只有B(7:00 pm)符合。
2. B
解析:成人票¥40,10岁儿童半价,即¥20,总共¥40+¥20=¥60,选B。
3. C
解析:根据“Introduction: This movie tells an amazing story of Nezha, a boy who is born as a demon child but tries to fight against his fate.”可知电影主要讲哪吒作为恶魔之子反抗命运的故事,选C。
4. A
解析:根据“With exciting scenes and vivid characters”可知A正确。文中只提到“call us”订票,没说网上订票,B错误;没有提到影评,C错误;“it is a great movie for both kids and adults”说明适合孩子和成人,D错误。
5. D
解析:这是电影放映信息,最可能来自报纸(newspaper),选D。“guidebook”(旅游指南)、“fashion magazine”(时尚杂志)、“notebook”(笔记本)不合适。