精英家教网 > 练习册解析答案 > 新课程能力培养九年级英语人教版 > 第48页解析答案
新课程能力培养九年级英语人教版

新课程能力培养九年级英语人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册新课程能力培养九年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

一、还原句子 阅读短文,从方框所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。其中有一个多余的选项。 Have you ever noticed the black and white bars on a book? Do you know what they are used for? They are bar-codes(条形码)used in most products. If you go to a supermarket, you can see almost every product with a bar-code on it. Bar-codes have information about the product, name and production date. 1.______
C
Just scan the bar-code and everything is clear. The first use of a bar-code in a supermarket checkout system was on a pack of American Wrigley Company chewing gum in 1974. Beyond supermarkets, bar-codes are needed everywhere: for renting cars, for luggage checks on a plane, for parcels(包裹)you send. 2.______
A
Most of our things would get lost in the post. 3.______
D
Bar-codes in the past were 1-D(one-dimensional空间), but now there are 2-D bar-codes, such as QR code. Since 2009, QR has been used on Chinese train tickets. People can enter stadiums, cinemas and theaters by holding certain types of bar-codes. With these small codes, life is getting much easier for us. If you find these bar-code things boring, a bar-code building might be more up your street. 4.______
E
It looks strange, but it's actually a shopping mall. There are games too. Bar-code Monsters is a mobile phone game. You have to scan bar-codes and find the monsters! A. Life would be rather difficult without bar-codes. B. Where can you find the information of the products? C. It's an easy and convenient way to know about the products. D. Bar-codes change as well. E. In St Petersburg, Russia, there is a building designed like a bar-code.
答案:1. C
解析:前文提到条形码有产品信息、名称和生产日期,后文说“Just scan the bar-code and everything is clear.”,所以此处应说明通过条形码了解产品是简单方便的方式,C选项“这是一种简单方便的了解产品的方式”符合语境,所以选C。
2. A
解析:前文说条形码在很多地方都需要,后文“Most of our things would get lost in the post.”表示没有条形码很多东西会在邮寄中丢失,所以此处应说没有条形码生活会很困难,A选项“没有条形码,生活将会相当困难”符合语境,所以选A。
3. D
解析:后文提到过去的条形码是一维的,现在有二维的,如二维码,所以此处是说条形码也在变化,D选项“条形码也在变化”符合语境,所以选D。
4. E
解析:前文提到“a bar-code building”,后文描述“It looks strange, but it's actually a shopping mall.”,所以此处应举例说明有一座像条形码的建筑,E选项“在俄罗斯圣彼得堡,有一座设计得像条形码的建筑”符合语境,所以选E。
二、阅读与表达
阅读短文,然后根据内容回答问题。
Farming has always been a countryside thing. But now, farms are coming to the balconies(阳台)of city flats.
According to a recent report, sales of vegetable seeds(种子)on the Internet in the first quarter of 2022 doubled compared with the same period in 2021. Of these buyers, most were born after 1995.
Zhang Chao from Anhui Province is one young "city farmer". The senior high school student said his love for planting was formed in primary school, when he lived with his grandpa in the countryside. He learned to grow vegetables from his grandpa, who has been a farmer for life. Though farming takes hard work, Zhang said he felt excited when he saw seeds turn into plants.
Now Zhang still keeps up his hobby with a balcony garden. He grows strawberries and carrots. "Growing fruits and vegetables not only brings delicious food, but it also reminds me of the happy times with my grandpa," said Zhang.
Unlike Zhang, Fang Minke from Shenzhen thinks that planting a garden is a good way to relax and develop patience.
The 16-year-old girl sometimes felt stressed. To deal with this, she started planting vegetables on her balcony in 2021. Most of the seeds were given to her by friends. Not knowing what plants the seeds were from, she just planted them and waited patiently. After half a year, her balcony became a small garden.
Every day it takes her long hours to do homework. Then she likes to walk around her balcony garden. "Seeing different colors and breathing fresh air, I feel closer to nature." Fang said.
Planting vegetables is now more than just a way to live. It also brings joy to the lives of the young.
答案:(由于题目未给出具体问题,无法提供答案。请补充完整问题内容。)