精英家教网 > 练习册解析答案 > 学能评价八年级英语外研版 > 第5页解析答案
学能评价八年级英语外研版

学能评价八年级英语外研版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册学能评价八年级英语外研版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

(
C
) 1. What will they get now, if students fail in Sunshine Middle School?
A. A red “F”.
B. A big “×”.
C. A “Not Yet”.
D. A red “No”.
(
C
) 2. What would a person with a “growth mindset” probably say?
A. “I don’t care about mistakes.”
B. “I’m terrible at this, so I’ll stop.”
C. “I’ll try a different way next time.”
D. “This is too hard for me to finish it.”
(
B
) 3. What can be the best title of the passage?
A. “A New but Impossible Way”.
B. “A Simple but Magical Word”.
C. “A Difficult but Successful Exam”.
D. “A Traditional but Wonderful School”.
答案:1. C
解析:根据文中“Now, they get a 'Not Yet'.”可知选C。
2. C
解析:“成长型思维”的人会积极面对困难,“下次尝试不同方法”符合,A项“不在乎错误”、B项“停止尝试”、D项“太难完成”均为固定型思维的表现,故选C。
3. B
解析:文章围绕“yet”这个简单却有魔力的词展开,B项符合主旨,A项“不可能的新方法”、C项“困难但成功的考试”、D项“传统但很棒的学校”均偏离主题,故选B。
七、任务型阅读。(有一个选项多余)
Linda always felt she wasn't good enough. She wished she could sing as beautifully as Penny, or run as fast as Ivy. There would be a 
talent (才能) show next week. “Everyone must share something special about themselves,” said the teacher.
“I'm not special at all,” Linda thought. 1.____ She considered pretending (假装) to be sick to avoid (避免) the show. The next day, her 
grandma came and noticed her worry. “What if I mess up on stage?” Linda asked. Grandma smiled and handed her an old photo album. 
2.____ “Look at this picture,” Grandma said. “You were five, teaching our dog to ‘read’ a book. That's your gift — making others smile.”
Linda thought deeply. 3.____ On the talent show day, she stood nervously on stage. Instead of singing or dancing, she told funny stories 
about her pets. To her surprise, the whole class laughed and clapped. 4.____
Now, Linda understands: true confidence isn't about being the best — it's about being herself.
A. It was full of childhood memories.
B. Her heart beat faster just thinking about it.
C. Ivy promised to teach her how to run faster.
D. Penny even asked her to join the school play.
E. She decided to try something she truly enjoyed.

答案:
1. B
2. A
3. E
4. D