精英家教网 > 练习册解析答案 > 学能评价八年级英语外研版 > 第16页解析答案
学能评价八年级英语外研版

学能评价八年级英语外研版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册学能评价八年级英语外研版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

五、任务型阅读。(有一个选项多余) The Wonderful Wizard of Oz The Reading Week is coming. Some students are sharing their ideas after reading their favourite book—The Wonderful Wizard of Oz. A: What do you think is Dorothy's most important growth during her adventure? B: She learned to solve problems by herself, like facing the Wicked Witch. But I find other characters (角色) more interesting. The Scarecrow kept wanting a brain. 1.
B
A: Yes, exactly! He already came up with ideas, like using a ladder (梯子) to save Dorothy. 2.
A
B: And the Tin Man! He believed he didn't have a heart. 3.
E
It makes me think kindness doesn't need magic—it's a choice made from the heart. A: 4.
C
He thought he was not brave, but he always stepped forward in danger. He teaches us courage comes from action. B: Right! The book isn't just a fairy tale. It's like a mirror, helping us see who we are. A. This shows the abilities to solve problems may already be within us. B. But wasn't he already wise? C. The Lion too! D. Friendship matters more than personal abilities. E. However, he was so gentle with animals.
答案:1. B
解析:根据"The Scarecrow kept wanting a brain."及"He already came up with ideas"可知,此处是说稻草人虽然想要大脑,但其实已经很聪明了,B选项"但他不已经很聪明了吗?"符合语境,故选B。
2. A
解析:根据"He already came up with ideas, like using a ladder to save Dorothy."可知,这表明解决问题的能力可能已经在我们体内了,A选项"这表明解决问题的能力可能已经在我们自身之内。"符合语境,故选A。
3. E
解析:根据"The Tin Man! He believed he didn't have a heart."及"kindness doesn't need magic"可知,此处应描述铁皮人善良的行为,E选项"然而,他对动物非常温柔。"符合语境,故选E。
4. C
解析:根据"He thought he was not brave, but he always stepped forward in danger."可知,此处谈论的是狮子,C选项"狮子也是!"符合语境,故选C。