精英家教网 > 练习册解析答案 > 能力素养与学力提升八年级英语译林版 > 第4页解析答案
能力素养与学力提升八年级英语译林版

能力素养与学力提升八年级英语译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册能力素养与学力提升八年级英语译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

六、阅读理解。Do you have true friends? Do you want to know better between you and your friends? There are three kinds of friends:“pest friends”,“guest friends”,and “best friends”. The first kind of friend is an acquaintance(熟人),and all you usually know about them is their names. You may meet this kind of friend at school,or on the bus,but you don't miss them when they're not around. When this kind of friend does something bad,you don't tell them. That is why they are called “pest friends”. The second kind of friend could also be called “social partners”. They are closer than acquaintances,but not as close as true friends. You know their names,a little of what they like or dislike,a little of their family histories;you usually have a few things in common,but you don't talk about anything deep,such as your wishes or fears,and they don't open up to you how they really feel. The last kind of friend,the “best friend”,is the one you know the deepest. You're like family,and know everything about each other. You have no problem staying at each other's houses,and you share your deepest feelings and thoughts. They will correct you when you're wrong. They will always care about you,and never do anything on purpose(故意地) to hurt you. We all have our pest,guest,and best friends. We should value all friendships and remember:all best friends start out as just acquaintances. ( )1. If Jeff is your acquaintance,what kind of friends are you? A. Pest friends. B. Guest friends. C. Best friends. D. True friends. ( )2. From the passage,we can learn that ______. A. pest friends are more important than guest friends B. we always miss our best friends when we're not with them C. a pest friend will never become your best friend D. a best friend never does anything bad to you ( )3. What does the underlined word “they” stand for in Paragraph 3? A. Acquaintances. B. True friends. C. Guest friends. D. Your fears. ( )4. Which of the following shows the structure(结构) of the passage? A. ①/②③④⑤ B. ①/②③④/⑤ C. ①/②/③④/⑤ D. ①/②③/④⑤ ( )5. The writer wrote the text mainly to ______. A. teach us how to find best friends B. warn us not to know more about pest friends C. tell us to value all friendships D. encourage us to make more friends
答案:1. A 解析:根据第三段“The first kind of friend is an acquaintance...That is why they are called ‘pest friends’”可知,熟人属于“pest friends”,选A。 2. D 解析:根据第五段“never do anything on purpose to hurt you”可知,好朋友不会故意做伤害你的事,选D。 3. C 解析:第三段介绍“pest friends”,第四段介绍“guest friends”,“they”指代第四段的“guest friends”(社交伙伴),选C。 4. B 解析:文章结构:①总起(引出三种朋友);②③④分述(三种朋友);⑤总结(珍惜友谊),对应结构①/②③④/⑤,选B。 5. C 解析:根据最后一段“We should value all friendships”可知,作者主要告诉我们要珍惜所有友谊,选C。