精英家教网 > 练习册解析答案 > 能力素养与学力提升八年级英语译林版 > 第3页解析答案
能力素养与学力提升八年级英语译林版

能力素养与学力提升八年级英语译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册能力素养与学力提升八年级英语译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

五、根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文完整通顺。 Making friends is a skill. Like most skills,if you want to meet people and make friends,you must be w 1 to do something. You must first go where there are people. You won't make friends staying home a 2 . Joining a club or a group,talking to those who like the same things as you do is a much e 3 way. Or join someone in some activities. Many people are not a 4 when talking to new people. After all,meeting strangers means seeing the unknown. And it's human nature to feel u 5 about the unknown. We think other people are judging us—finding us too tall or too short,too this or too that. But don't forget that they must be feeling the s 6 way. Try to be b 7 when you enter a room full of strangers. Walk straight,and look directly at other people with a s 8 on your face. Your smiling face means friendship. If you see someone you'd like to speak to,say something. Don't w 9 for the other person to start a conversation. Just meeting someone new does not mean that you'll make f 10 with that person. Friendship is not so easy. It takes time to develop friendship. And there are things that stop a new friendship from growing. 1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______ 6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
答案:1. willing 解析:be willing to do sth.(愿意做某事),固定搭配。 2. alone 解析:根据“go where there are people”可知,“独自待在家里”不会交到朋友,alone(独自)。 3. easier 解析:much修饰比较级,结合上下文“加入俱乐部是更简单的方式”,easier(更简单的)。 4. afraid 解析:由“talking to new people”和下文“害怕未知”可知,很多人不“害怕”和陌生人说话,afraid(害怕的)。 5. uncomfortable 解析:“feel uncomfortable” 表示 “感到不舒服”,对未知感到不舒服是人的天性,所以填 “uncomfortable”。 6. same 解析:“他们一定也有同样的感受”,the same way(同样的方式)。 7. brave 解析:进入满是陌生人的房间需要“勇敢”,brave(勇敢的)。 8. smile 解析:由下文“Your smiling face”可知,脸上带着“微笑”,smile(微笑)。 9. wait 解析:“不要等别人开始对话”,wait for(等待)。 10. friends 解析:“make friends with”(和……交朋友),固定搭配。