第1页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
1 My family photo
Li Li
Look! This is my family photo. I have a happy family. My grandma is friendly. She is a teacher. She teaches English. My grandpa is a farmer. He is hard-working. My father is a doctor. He is great. He likes reading books. My mother is a nurse. She is thin. My uncle is a factory worker. And I have a cute sister. I love them. Do you like my family?
1. ______
Jack: 6. ______
思维新题
任务一:给朋友圈选择合适的配图。
( ) 1. A. B. C.

任务二:根据朋友圈内容,在四线三格中填入 Li Li 家人的称呼。
2. This is my ______.
3. This is my ______.
4. This is my ______.
5. This is my ______.
任务三:选出 Jack 可能评论的内容。
( ) 6. A. My grandma is a Chinese teacher too.
B. You have a big family.
C. What's your father's job?
Li Li
Look! This is my family photo. I have a happy family. My grandma is friendly. She is a teacher. She teaches English. My grandpa is a farmer. He is hard-working. My father is a doctor. He is great. He likes reading books. My mother is a nurse. She is thin. My uncle is a factory worker. And I have a cute sister. I love them. Do you like my family?
1. ______
Jack: 6. ______
思维新题
任务一:给朋友圈选择合适的配图。
( ) 1. A. B. C.
任务二:根据朋友圈内容,在四线三格中填入 Li Li 家人的称呼。
2. This is my ______.
3. This is my ______.
4. This is my ______.
5. This is my ______.
任务三:选出 Jack 可能评论的内容。
( ) 6. A. My grandma is a Chinese teacher too.
B. You have a big family.
C. What's your father's job?
答案:
1. B 【细节理解题】通读朋友圈内容可知,李丽家有七口人,李丽的家人有爷爷、奶奶、爸爸、妈妈、叔叔、妹妹和李丽自己。
2. grandpa/grandfather 【细节理解题】由题目给出的剪影图可知,这是一位农民;由朋友圈中的“My grandpa is a farmer.”可知,李丽的爷爷是一位农民。
3. mother/mum 【细节理解题】由题目给出的剪影图可知,这是一位护士;由朋友圈中的“My mother is a nurse.”可知,李丽的妈妈是一位护士。
4. father/dad 【细节理解题】由题目给出的剪影图可知,这是一位医生;由朋友圈中的“My father is a doctor.”可知,李丽的爸爸是一位医生。
5. uncle 【细节理解题】由题目给出的剪影图可知,这是一位工人;由朋友圈中的“My uncle is a factory worker.”可知,李丽的叔叔是一位工人。
6. B 【细节理解题】由朋友圈中的“My grandma is friendly. She is a teacher. She teaches English.”可知,李丽的奶奶是一位英语老师,朋友圈中没有提到过语文老师;通读朋友圈内容可知,李丽家里一共有七口人,李丽有一个大家庭;由朋友圈中的“My father is a doctor.”可知,李丽在朋友圈中提到了爸爸的职业,不需要再提问,故选 B 选项。
2. grandpa/grandfather 【细节理解题】由题目给出的剪影图可知,这是一位农民;由朋友圈中的“My grandpa is a farmer.”可知,李丽的爷爷是一位农民。
3. mother/mum 【细节理解题】由题目给出的剪影图可知,这是一位护士;由朋友圈中的“My mother is a nurse.”可知,李丽的妈妈是一位护士。
4. father/dad 【细节理解题】由题目给出的剪影图可知,这是一位医生;由朋友圈中的“My father is a doctor.”可知,李丽的爸爸是一位医生。
5. uncle 【细节理解题】由题目给出的剪影图可知,这是一位工人;由朋友圈中的“My uncle is a factory worker.”可知,李丽的叔叔是一位工人。
6. B 【细节理解题】由朋友圈中的“My grandma is friendly. She is a teacher. She teaches English.”可知,李丽的奶奶是一位英语老师,朋友圈中没有提到过语文老师;通读朋友圈内容可知,李丽家里一共有七口人,李丽有一个大家庭;由朋友圈中的“My father is a doctor.”可知,李丽在朋友圈中提到了爸爸的职业,不需要再提问,故选 B 选项。
查看更多完整答案,请扫码查看