2025年全国中学英语能力竞赛真题及解析九年级
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全国中学英语能力竞赛真题及解析九年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第10页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
(A) 假如你是Alex,今天你收到了来自Kitty的一封邮件,邮件内容如下:
Dear Alex,
I want to have a pet, because most of my friends have pets. But my mother said that I wasn't old enough to look after a pet myself and she didn't have time to look after a pet. I really want one. What should I do? Can you help me?
Kitty
请根据邮件内容和以下图片信息给Kitty写一封回信。

要求:1. 邮件格式正确,条理清晰,意思连贯,语句通顺,标点正确,书写清晰、规范;
2. 可适当发挥想象,文中不能出现真实姓名和学校名称;
3. 80词左右。(开头和结尾已给出,不计入总词数)
Dear Kitty,
I can understand how you're feeling now.
Yours,
Alex
Dear Alex,
I want to have a pet, because most of my friends have pets. But my mother said that I wasn't old enough to look after a pet myself and she didn't have time to look after a pet. I really want one. What should I do? Can you help me?
Kitty
请根据邮件内容和以下图片信息给Kitty写一封回信。
要求:1. 邮件格式正确,条理清晰,意思连贯,语句通顺,标点正确,书写清晰、规范;
2. 可适当发挥想象,文中不能出现真实姓名和学校名称;
3. 80词左右。(开头和结尾已给出,不计入总词数)
Dear Kitty,
I can understand how you're feeling now.
Yours,
Alex
答案:
Dear Kitty,
I can understand how you're feeling now. Maybe your mother is right, and she's too busy to look after a pet. If you really think you can take good care of a pet, do something to show your mother what you can do. For example, cook dinner, wash the dishes, sweep the floor and make your bed. Also, you can learn how to look after a pet from books and the Internet. When you can do these things well, you can talk to your mother again. I believe she'll agree then.
Yours,
Alex
(84 words)
I can understand how you're feeling now. Maybe your mother is right, and she's too busy to look after a pet. If you really think you can take good care of a pet, do something to show your mother what you can do. For example, cook dinner, wash the dishes, sweep the floor and make your bed. Also, you can learn how to look after a pet from books and the Internet. When you can do these things well, you can talk to your mother again. I believe she'll agree then.
Yours,
Alex
(84 words)
(B) 快乐属于每一个人,它存在于我们平凡的日常生活中。回首过去,有哪些事情使你感到快乐呢?你是否会将这些快乐分享给身边的人呢?请以“Happiness is for everyone”为题,用英语写一篇短文。
要求:1. 文章须符合题意,根据自身的实际情况写作;
2. 条理清晰,意思连贯,语句通顺,标点正确,书写清晰、规范;
3. 文中不能出现真实姓名和学校名称;
4. 100词左右。
要求:1. 文章须符合题意,根据自身的实际情况写作;
2. 条理清晰,意思连贯,语句通顺,标点正确,书写清晰、规范;
3. 文中不能出现真实姓名和学校名称;
4. 100词左右。
答案:
There is no doubt that happiness plays an important role in our daily life. We can't live without it. If we pay much attention to things around us carefully enough, we can find it everywhere.
In my life, I usually feel happy. Not only am I an optimistic person, but also I can calm down quickly when I'm in trouble and try to find a good way to solve problems. I think happiness is simple. When I help others, I will feel happy as well. My parents always bring me happiness. They're the people who do love me. They pay for me everything but expect nothing in return. I'll study hard to repay all the happiness they give to me. I'll do that to make my parents and myself happy.
In a word, happiness is for everyone.
(137 words)
In my life, I usually feel happy. Not only am I an optimistic person, but also I can calm down quickly when I'm in trouble and try to find a good way to solve problems. I think happiness is simple. When I help others, I will feel happy as well. My parents always bring me happiness. They're the people who do love me. They pay for me everything but expect nothing in return. I'll study hard to repay all the happiness they give to me. I'll do that to make my parents and myself happy.
In a word, happiness is for everyone.
(137 words)
查看更多完整答案,请扫码查看