2025年成才之路高中新课程学习指导高中英语必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年成才之路高中新课程学习指导高中英语必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
Ⅰ.单句语法填空
1.She disguised herself a man so she could
2.Air pollution is known to be
3.I spent hours trying to fix the TV, but gave up
4.He struck him with a
5.Smiling and laughing has actually been shown to relieve
6.They are appealing to the world community to come to Jordan’s
7.I neither knew
8.The children ran out of
9.Rather than the standard working day of nine to five,employees are working more
10.The museum is built memory
1.She disguised herself a man so she could
as
fight on the battlefield.2.Air pollution is known to be
harmful
(harm) to humans.3.I spent hours trying to fix the TV, but gave up
in
despair.4.He struck him with a
mighty
(might) blow across his shoulder.5.Smiling and laughing has actually been shown to relieve
tension
(tense) and stress.6.They are appealing to the world community to come to Jordan’s
assistance
(assist).7.I neither knew
nor
cared what had happened to him.8.The children ran out of
laughing
the room, (laugh) and talking merrily.9.Rather than the standard working day of nine to five,employees are working more
flexibly
(flexible) to meet their home lives.10.The museum is built memory
in
of the explorer who is believed to have discovered the island.
答案:
1.as 2.harmful 3.in 4.mighty 5.tension 6.assistance 7.nor 8.laughing 9.flexibly 10.in
Ⅱ.完成句子
1.在我们一生中,我们总是想着走别人建议的路,因为我们害怕失败。
In our whole life, we always want to follow thepath that others suggest because we
2.我从小长大的房子已经被推倒了并被一栋办公大楼代替。
The house I grew up in has been taken down and
3.事实上,我从这位刚刚去世的医师身上学到了很多。
As a matter of fact,
4.我无能为力,只能绝望地从他的屋里跑开。
I could do nothing but race from his room.
5.此物会散发出有害气体,这些气体可能会损害我们的健康,你必须在使用它之前使它无害。
This object gives off gases which
6.因为Tom被任命为队长,我们去祝贺他。(独立主格)
Tom
7.我们的学校位于美丽的天津市,在秋天它既不太热也不太冷。
Our school lies in Tianjin City, which is beautiful. In autumn, it is.
1.在我们一生中,我们总是想着走别人建议的路,因为我们害怕失败。
In our whole life, we always want to follow thepath that others suggest because we
are scared to fail
2.我从小长大的房子已经被推倒了并被一栋办公大楼代替。
The house I grew up in has been taken down and
replaced by/with
an office building.3.事实上,我从这位刚刚去世的医师身上学到了很多。
As a matter of fact,
I learned a great deal from
the famous physician who passed away just now.4.我无能为力,只能绝望地从他的屋里跑开。
I could do nothing but race from his room.
in despair
5.此物会散发出有害气体,这些气体可能会损害我们的健康,你必须在使用它之前使它无害。
This object gives off gases which
harmful
maydo harm to
our health. You must make the objectharmless
before you use it.6.因为Tom被任命为队长,我们去祝贺他。(独立主格)
Tom
appointed
captain, we went to congratulate him.7.我们的学校位于美丽的天津市,在秋天它既不太热也不太冷。
Our school lies in Tianjin City, which is beautiful. In autumn, it is.
neither too hot nor too cold
答案:
1.are scared to fail 2.replaced by/with 3.I learned a great deal from 4.in despair 5.harmful do harm to harmless 6.appointed 7.neither too hot nor too cold
Ⅲ.阅读理解
Each year people are crazy about different ceremonies. Many graduation ceremonies look special and different. But for Melody, it looked so unique because of the classmate who graduated alongside her—her grandmother, 75-year-old Pat Ormond. They both went to the University of Tennessee at Chattanooga (UTC) and graduated together.
Pat took her first college class 42 years ago. After one semester, she dropped out to move to Chattanooga, where she spent the next several decades working as an accountant and raising a family. While she did take an occasional class at UTC, she says her family continued to encourage her to go back to finish her degree, especially after she retired. She agreed when her granddaughter decided to move to study psychology at UTC after a year at Berea College. They both entered UTC with enough college credits to make graduating together a possibility.
Pat and Melody graduated on November 20 as part of UTC’s 2020 class. The achievement has also made Pat somewhat of a celebrity.
“We are so proud to have graduates like Melody and her grandmother, Pat Ormond, in the UTC class of 2020,” said Steven, UTC Chancellor. “Together, they personify the determination, commitment and love for lifelong learning we encourage in every UTC graduate.”
Pat hopes that she can be an example to other non-traditional college students who want to get their degrees. “Learning never stops,” Pat said. “That’s something that my father taught me when I was young. No matter what you do, learning never stops.” Pat isn’t planning to stop anytime soon. She’s already working on another degree—a bachelor’s degree in history.
Meanwhile, her granddaughter, who is hunting jobs, is interested in getting a master’s degree in clinical psychology so she can become a lawyer. But she says she’s in no rush. Her nanna has taught her that she has plenty of time.
1. Why was Melody’s graduation ceremony so special?
A.Because her grandmother graduated alongside her.
B.Because her grandmother was 75 years old.
C.Because it looked quite different from others.
D.Because she celebrated it with all her classmates.
2. What can we know about Pat’s family?
A.They are anxious to be celebrities.
B.They prefer attending non-traditional colleges.
C.They never stop creating opportunities.
D.They support and encourage each other.
3. What does the underlined word “personify” in Paragraph 4 mean?
A.Repeat.
B.Represent.
C.Identify.
D.Follow.
4. Which of the following can best describe Pat Ormond’s story?
A.Love me, love my dog.
B.Passion gives life power.
C.A good beginning is half done.
D.It’s never too late to learn.
Each year people are crazy about different ceremonies. Many graduation ceremonies look special and different. But for Melody, it looked so unique because of the classmate who graduated alongside her—her grandmother, 75-year-old Pat Ormond. They both went to the University of Tennessee at Chattanooga (UTC) and graduated together.
Pat took her first college class 42 years ago. After one semester, she dropped out to move to Chattanooga, where she spent the next several decades working as an accountant and raising a family. While she did take an occasional class at UTC, she says her family continued to encourage her to go back to finish her degree, especially after she retired. She agreed when her granddaughter decided to move to study psychology at UTC after a year at Berea College. They both entered UTC with enough college credits to make graduating together a possibility.
Pat and Melody graduated on November 20 as part of UTC’s 2020 class. The achievement has also made Pat somewhat of a celebrity.
“We are so proud to have graduates like Melody and her grandmother, Pat Ormond, in the UTC class of 2020,” said Steven, UTC Chancellor. “Together, they personify the determination, commitment and love for lifelong learning we encourage in every UTC graduate.”
Pat hopes that she can be an example to other non-traditional college students who want to get their degrees. “Learning never stops,” Pat said. “That’s something that my father taught me when I was young. No matter what you do, learning never stops.” Pat isn’t planning to stop anytime soon. She’s already working on another degree—a bachelor’s degree in history.
Meanwhile, her granddaughter, who is hunting jobs, is interested in getting a master’s degree in clinical psychology so she can become a lawyer. But she says she’s in no rush. Her nanna has taught her that she has plenty of time.
1. Why was Melody’s graduation ceremony so special?
A.Because her grandmother graduated alongside her.
B.Because her grandmother was 75 years old.
C.Because it looked quite different from others.
D.Because she celebrated it with all her classmates.
2. What can we know about Pat’s family?
A.They are anxious to be celebrities.
B.They prefer attending non-traditional colleges.
C.They never stop creating opportunities.
D.They support and encourage each other.
3. What does the underlined word “personify” in Paragraph 4 mean?
A.Repeat.
B.Represent.
C.Identify.
D.Follow.
4. Which of the following can best describe Pat Ormond’s story?
A.Love me, love my dog.
B.Passion gives life power.
C.A good beginning is half done.
D.It’s never too late to learn.
答案:
语篇导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了75岁的帕特·奥蒙德在退休后继续攻读学位,并得到家人支持的故事,体现了她终身学习的决心、承诺和爱。
1.A 细节理解题。根据文章第一段“But for Melody, it looked so unique...her grandmother, 75-year-old Pat Ormond.”可知,梅洛迪的毕业典礼很特别是因为她祖母和她一起毕业。故选A。
2.D 推理判断题。根据文章第二段“While she did take an occasional class at UTC... specially after she retired.”可推知,帕特的家人互相支持和鼓励。故选D。
3.B 词义猜测题。根据文章第一段“But for Melody...75-year-old Pat Ormond.”和上文“We are so proud to have graduates... said Steven, UTC Chancellor.”可知,此处表示“他们共同体现了我们鼓励每一位UTC毕业生终身学习的决心、承诺和爱”。personify意为“体现了”。故选B。
4.D 推理判断题。文章讲述了75岁的帕特·奥蒙德在退休后继续攻读学位,并得到家人支持的故事,体现了她终身学习的决心、承诺和爱。由此可知,D项It’s never too late to learn.(活到老,学到老。)符合故事的主旨。故选D。
1.A 细节理解题。根据文章第一段“But for Melody, it looked so unique...her grandmother, 75-year-old Pat Ormond.”可知,梅洛迪的毕业典礼很特别是因为她祖母和她一起毕业。故选A。
2.D 推理判断题。根据文章第二段“While she did take an occasional class at UTC... specially after she retired.”可推知,帕特的家人互相支持和鼓励。故选D。
3.B 词义猜测题。根据文章第一段“But for Melody...75-year-old Pat Ormond.”和上文“We are so proud to have graduates... said Steven, UTC Chancellor.”可知,此处表示“他们共同体现了我们鼓励每一位UTC毕业生终身学习的决心、承诺和爱”。personify意为“体现了”。故选B。
4.D 推理判断题。文章讲述了75岁的帕特·奥蒙德在退休后继续攻读学位,并得到家人支持的故事,体现了她终身学习的决心、承诺和爱。由此可知,D项It’s never too late to learn.(活到老,学到老。)符合故事的主旨。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看