2025年成才之路高中新课程学习指导高中英语必修第三册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年成才之路高中新课程学习指导高中英语必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年成才之路高中新课程学习指导高中英语必修第三册人教版》

Ⅰ.单句语法填空
1.Paper-cuts used for
decoration
(decorate) are often seen on windows and gates.
2.We often guess lantern
riddles
(riddle) during the Lantern Festival.
3.My
faithful
(faith) friend takes part in various after-class activities in his spare time.
4.It was like what I had often seen in old
religious
(religion) paintings.
5.France is the world’s second biggest exporter of
agricultural
(agriculture) products.
6.
In
common with other girls in class, Tane also likes pop music.
7.We should take advantage
of
the library in our school to broaden our horizons.
8.I am grateful to you
for
your generous help.
9.The report is based on
figures
(figure) from six different European cities.
10.
Dressed
(dress) in a white uniform, he looks more like a cook than a doctor.
答案: 1.decoration 2.riddles 3.faithful 4.religious 5.agricultural 6.In 7.of 8.for 9.figures 10.Dressed
Ⅱ.完成句子
1.不管外面多冷她都开着窗子。
She has the window open,
however/no matter how cold it is outside
.
2.他们总是失去对自己的控制,这总有一天会导致麻烦。
They always lose control of themselves,
which will result in trouble
some day.
3.很明显,他能胜任这项工作,尽管他要面对各种挑战。
It’s obvious that he is up to the job
although he will be faced with varied challenges
.
4.好父母把每顿饭变成一个他们可以用来管教自己的孩子的特殊场合。
Good parents turn every meal into a special occasion
which/that they can use
to discipline their kids.
5.用英语与朋友交流能使你提高你的英语口语容易些。
Communicating with friends in English
makes it easy for you to improve
your spoken English.
答案: 1.however/no matter how cold it is outside 2.which will result in trouble 3.although he will be faced with varied challenges 4.which/that they can use 5.makes it easy for you to improve
Ⅲ.阅读理解
A
I was on an amazing trip with my wife, following Marco, our guide to experience the festival of Qoyllur Rit’i which takes place at 4,300 metres in the southern Andes of Peru, a festival which few foreign tourists ever get to see.
People were travelling to this festival from all over Peru. Among them there were old men, mothers with small babies and children all following the same route. Many of them had horses carrying their food, blankets and tents. Some, like us, had come by bus to Mahuyani, the nearest town, and were walking up from there.
We continued climbing for another hour and a half before reaching the Sinakara valley. There we looked down on a flat plain of open grassland. Right across this flat piece of ground people were putting up tents of blue plastic to protect themselves from the rain. Marco chose a spot to put up our tent.
Not far away in an open market, people were buying tiny houses, cars or small pictures showing a baby or something else. Marco explained that these represented something the pilgrims(朝圣者) wanted. They would take them and bury them in the mountain. This, they believed, would make sure that what they wished for would come true in the year to come.
After dinner we went to bed fully clothed inside our sleeping bags. We were up early the next morning, the main day of the festival. The Ukukus men wearing black masks and bright costumes, had left their tents in the early hours to climb the nearest mountain by the light of the full moon. They stopped to dance from time to time, believing this would bring luck to their villages. As they came down, they were joined by groups of dancers in traditional costumes. They performed wherever there was a space. Although there did not seem to be anyone organising them, the whole festival had become a huge harmonious celebration.
1.Who might be the author of the text?
D

A.A tour guide.
B.A schoolboy.
C.A native of Peru.
D.A foreign traveller.
2.Where did Qoyllur Rit’i take place?
A

A.In the Sinakara valley.
B.On the top of a mountain.
C.In the town of Mahuyani.
D.In a faraway village in Peru.
3.What did the Ukukus do on the main day of the festival?
A.They danced wherever possible.
B.They got up after the sun came out.
C.They danced to entertain the tourists.
D.They wore black traditional costumes.
4.What would be the best title for the text?
A.An Unpleasant Trip to Peru
B.The Experience of Qoyllur Rit’i
C.The History of Qoyllur Rit’i
D.A Disappearing Tradition in Peru
答案: 语篇导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在秘鲁参加雪星节庆祝活动的经历。
1.D 推理判断题。根据第一段的叙述可知,作者和妻子一起在导游的带领下体验了一个很少有外国游客能够看到的节日。由此可推知作者应该是个外国游客。故选D。
2.A 细节理解题。根据第二段最后一句以及整个第三段的描述可知,锡纳卡拉山谷是他们的目的地,即节日庆祝的地点。故选A。
3.A 细节理解题。根据最后一段倒数第二句可知,在节日的主要日子里,乌库库人到处跳舞。故选A。
4.B 标题归纳题。根据全文尤其是第一段可知,文章主要讲述了作者在秘鲁参加雪星节庆祝活动的经历。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭