第57页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
(一)
Today, we will talk about feelings. We have different feelings. They can be happy, sad, angry or scared. It's okay to have all kinds of feelings.
In the morning, Tim feels happy because he gets a new toy. At lunchtime, he feels sad because he can't find his pen. In the afternoon, Tim gets angry when his little sister breaks his toy. Later, he feels scared during a thunderstorm(雷雨).
Tim's mum tells him that it's okay to have different feelings. She says, “You can talk to me or your dad about your feelings. We are here to help you.”
Tim learns that it's important to share his feelings with someone he trusts(信任). This way, he can feel better.
任务一:根据短文,选择合适的选项,完成思维导图。(4分)

任务二:根据自身情况回答问题。(2分)
5. How do you feel now?
Today, we will talk about feelings. We have different feelings. They can be happy, sad, angry or scared. It's okay to have all kinds of feelings.
In the morning, Tim feels happy because he gets a new toy. At lunchtime, he feels sad because he can't find his pen. In the afternoon, Tim gets angry when his little sister breaks his toy. Later, he feels scared during a thunderstorm(雷雨).
Tim's mum tells him that it's okay to have different feelings. She says, “You can talk to me or your dad about your feelings. We are here to help you.”
Tim learns that it's important to share his feelings with someone he trusts(信任). This way, he can feel better.
任务一:根据短文,选择合适的选项,完成思维导图。(4分)
任务二:根据自身情况回答问题。(2分)
5. How do you feel now?
I feel happy.(合理即可)
答案:
1.D 2.A 3.B 4.C 5.I feel happy.(合理即可)
(二)
Dear friend,

I'm Susan. I'm glad to be your new pen pal. I am twelve. I live in New Zealand. It's near Australia. I am an active girl. I go to school on foot. There are lots of sheep and cows on the way. It is healthy and interesting. I like playing with animals.
Look! This is my family. There are four people in my family. I have a brother. He is 2 years older than me. He likes seeing films. My mother is a nurse. She works in a hospital. She usually goes to work by car. My father is a civil servant(公务员). He usually walks to work. He likes playing sports. He has a healthy life. He often takes me to watch football matches and climb mountains on the weekend. This Saturday is my grandpa's birthday. He lives in another town. We'll get there by train. We will have a birthday party for him. Then we'll see a film together. We must be very happy!
What about your life? What are you going to do this weekend?
Yours,
Susan
任务一:读短文,判断对(√)错(×)。(5分)
(
(
(
(
(
任务二:读短文,回答问题。(6分)
6. Does Susan live in Australia?
7. What does Susan's mother do?
8. How does Susan's father go to work?
Dear friend,
I'm Susan. I'm glad to be your new pen pal. I am twelve. I live in New Zealand. It's near Australia. I am an active girl. I go to school on foot. There are lots of sheep and cows on the way. It is healthy and interesting. I like playing with animals.
Look! This is my family. There are four people in my family. I have a brother. He is 2 years older than me. He likes seeing films. My mother is a nurse. She works in a hospital. She usually goes to work by car. My father is a civil servant(公务员). He usually walks to work. He likes playing sports. He has a healthy life. He often takes me to watch football matches and climb mountains on the weekend. This Saturday is my grandpa's birthday. He lives in another town. We'll get there by train. We will have a birthday party for him. Then we'll see a film together. We must be very happy!
What about your life? What are you going to do this weekend?
Yours,
Susan
任务一:读短文,判断对(√)错(×)。(5分)
(
×
)1. Susan is shy.(
×
)2. Susan thinks going to school on foot is healthy but not interesting.(
×
)3. Susan's brother likes playing sports.(
√
)4. Susan's father often takes her to watch football matches on the weekend.(
√
)5. Susan's family are going to have a birthday party for her grandpa.任务二:读短文,回答问题。(6分)
6. Does Susan live in Australia?
No, she doesn’t.
7. What does Susan's mother do?
She is a nurse. / A nurse.
8. How does Susan's father go to work?
He usually walks to work. / On foot.
答案:
1.× 2.× 3.× 4.√ 5.√ 6.No, she doesn’t. 7.She is a nurse. / A nurse. 8. He usually walks to work. / On foot.
查看更多完整答案,请扫码查看