2025年实验班提优训练六年级英语上册闽教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练六年级英语上册闽教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
五、下列描述是否合理,合理写“T”,不合理写“F”。(10 分)
(
(
(
(
(
(
F
)1. The Olympic Flag is white. There are five stars on it.(
T
)2. In Chinese story,there is a rabbit on the moon.(
F
)3. The sun is far away from us. Its light comes from the earth.(
F
)4. Autumn is coming. It’s getting(变得)hot day by day.(
T
)5. We have rice cakes and dumplings at the Spring Festival.
答案:
1~5 FTFFT 1.奥林匹克会旗是白色的,上面有五环。故填F。 2.在嫦娥奔月的故事里,有一只兔子在月亮上。故填T。 3.太阳的光是自己发出的,而不是来自地球。故填F。 4.秋季来了,天气变冷,而不是变热。故填F。 5.春节一般吃年糕和饺子。故填T。
六、模仿范例写句子。(10 分)


例:—What did you do last night?
—I played the violin in my bedroom.
1. —_
—_

例:—What’s the date today?
—It’s October 1. It’s National Day.
2. —_
—_
例:—What did you do last night?
—I played the violin in my bedroom.
1. —_
What did you do last night?
—_
例:—What’s the date today?
—It’s October 1. It’s National Day.
2. —_
What’s the date today?
—_
答案:
1.—What did you do last night? —I did my homework at home. 2.—What’s the date today? —It’s November 27. It’s Thanksgiving.
七、阅读短文。(10 分)
Hello,everyone! My name is Cindy. I’m a lovely girl. There are five people in my family,my parents,my sister,my brother and I. We all think health is very important(重要的)for us.
We all like doing sports. Every morning,my sister and I run in the park. My brother plays basketball with his friends. My parents like playing tennis. They are good at playing tennis.
We also like eating healthy food. Breakfast is important for a day. We usually have eggs,milk and bread for breakfast at home.
We are healthy,because we like doing sports and eating healthy food.
(一)阅读短文,选择正确答案。(4 分)
(
A. grandma and grandpa B. aunt and uncle C. mother and father
(
A. sleep late and get up late B. do sports and eat healthy food
(二)根据短文内容,回答问题。(6 分)
1. Does Cindy run in the park every morning?
_
2. What sport do Cindy’s parents like?
_
3. What do they usually have for breakfast?
_
Hello,everyone! My name is Cindy. I’m a lovely girl. There are five people in my family,my parents,my sister,my brother and I. We all think health is very important(重要的)for us.
We all like doing sports. Every morning,my sister and I run in the park. My brother plays basketball with his friends. My parents like playing tennis. They are good at playing tennis.
We also like eating healthy food. Breakfast is important for a day. We usually have eggs,milk and bread for breakfast at home.
We are healthy,because we like doing sports and eating healthy food.
(一)阅读短文,选择正确答案。(4 分)
(
C
)1. From the text,we know “parents” means(意思是)“_________”.A. grandma and grandpa B. aunt and uncle C. mother and father
(
B
)2. If(如果)we want to be healthy,we should _________.A. sleep late and get up late B. do sports and eat healthy food
(二)根据短文内容,回答问题。(6 分)
1. Does Cindy run in the park every morning?
_
2. What sport do Cindy’s parents like?
_
3. What do they usually have for breakfast?
_
答案:
(一)1~2 CB 1.parents意为“父母”,故选C。 2.由短文第二、三段可知,想要健康,要多做运动和吃健康的食物,故选B。 (二)1.Yes,she does. 2.They like playing tennis. 3.They usually have eggs,milk and bread for breakfast. 1.由短文第二段第二句可知,Cindy每天早上和妹妹一起跑步,故答案为“Yes,she does.”。 2.由短文第二段倒数第二句可知,Cindy的父母喜欢打网球,故答案为“They like playing tennis.”。 3.由短文第三段最后一句可知,他们早餐通常吃鸡蛋、面包和喝牛奶,故答案为“They usually have eggs,milk and bread for breakfast.”。
查看更多完整答案,请扫码查看