2025年1加1轻巧夺冠完美期末八年级英语上册人教版辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1加1轻巧夺冠完美期末八年级英语上册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1加1轻巧夺冠完美期末八年级英语上册人教版辽宁专版》

D
Many young people have trouble communicating with parents. However, there are some useful tips to help solve this problem.
First, make a list of the things you and your parents disagree about most. With each of these things, try to find an acceptable (可接受的) answer to you and your parents. It is not good for you to ask everything to go your way. You have to be ready to change a little if you want them to change.
Second, talk to your parents when it is convenient for them. Remember that your parents may have to work long hours and this can make them tired, so be patient with them.
Third, listen to what your parents have to say. How can you expect them to listen to you if you are not ready to listen to them? So try to be an active listener. In addition, your parents were once young like you, so they can understand your situation better than you expect.
Finally, if you do not get a satisfactory result, try not to get too angry. You should talk with your parents further in order that you can find out their reasons. Part of growing up is learning to live with these kinds of disagreements, and learning to understand another person's way of looking at things.
With a little hard work, you can learn to communicate better with your parents.
13. Who is the text written for?
A. Many old people.
B. Many old parents.
C. Many young parents.
D. Many young people.
14. Which of the following best shows the structure(结构) of the text?
(① = Paragraph 1, ② = Paragraph 2, ...)

 
15. Why does the writer write this text?
A. To teach us some useful skills to communicate with our parents.
B. To encourage us to help with the housework for the whole family.
C. To tell us to follow the family rules and always listen to our parents.
D. To share his or her personal experience with people of the same age.
16. In which part of a magazine can we read the text?
A. Culture.
B. Business.
C. Life.
D. History.
答案: 13-16 DAAC
本文主要介绍了许多年轻人与父母沟通困难的问题,并对此提出了一些有用的建议。
13.细节理解题。根据第一段可知,这篇文章是写给年轻人关于怎样与父母沟通的。故选D。
14.篇章结构题。通读全文可知,第一段总说给年轻人提供一些与父母沟通的建议;第二至五段分别介绍了具体的建议;第六段进行总结。文章为“总—分—总”结构。故选A。
15.写作目的题。根据第一段和第六段可知,作者写这篇文章是为了教我们一些和父母沟通的有用的技巧。故选A。
16.推理判断题。根据第一段和全文可知,本文主要给年轻人提供了一些与父母沟通的建议,所以推测这篇文章可能出现在杂志的“生活”版。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭