十三、选择合适的选项,补全对话。(10 分)
Amy: Hi, Tom. 1. _______
Tom: I like sports. I often play football.
Amy: Cool! 2. _______
Tom: Yes, I can. I can play it very well.
Amy: 3. _______
Tom: Thank you. What about you? Do you like sports?
Amy: 4. _______ I like running.
Tom: Running is fun. 5. _______
Amy: I can run fast.
A. Can you play football well?
B. What can you do?
C. What do you like?
D. Yes, I do.
E. You're good at football.
Amy: Hi, Tom. 1. _______
Tom: I like sports. I often play football.
Amy: Cool! 2. _______
Tom: Yes, I can. I can play it very well.
Amy: 3. _______
Tom: Thank you. What about you? Do you like sports?
Amy: 4. _______ I like running.
Tom: Running is fun. 5. _______
Amy: I can run fast.
A. Can you play football well?
B. What can you do?
C. What do you like?
D. Yes, I do.
E. You're good at football.
答案:
1. C
解析:根据答语“I like sports.”可知,问句询问喜欢什么,C选项“What do you like?”符合。
2. A
解析:根据答语“Yes, I can. I can play it very well.”可知,问句是以Can开头询问是否能踢好足球,A选项符合。
3. E
解析:根据答语“Thank you.”可知,Amy对Tom的足球技能表示赞扬,E选项“You're good at football.”符合。
4. D
解析:问句“Do you like sports?”的肯定回答是“Yes, I do.”,D选项符合。
5. B
解析:根据答语“I can run fast.”可知,问句询问能做什么,B选项“What can you do?”符合。
解析:根据答语“I like sports.”可知,问句询问喜欢什么,C选项“What do you like?”符合。
2. A
解析:根据答语“Yes, I can. I can play it very well.”可知,问句是以Can开头询问是否能踢好足球,A选项符合。
3. E
解析:根据答语“Thank you.”可知,Amy对Tom的足球技能表示赞扬,E选项“You're good at football.”符合。
4. D
解析:问句“Do you like sports?”的肯定回答是“Yes, I do.”,D选项符合。
5. B
解析:根据答语“I can run fast.”可知,问句询问能做什么,B选项“What can you do?”符合。
十四、读短文,判断句子正(T)误(F)。(10 分)
My name is Tom. I love sports very much. I can run fast and jump high. I like playing football and basketball. I often play football with my friends after school. Playing sports is good for us. It can make us strong and healthy. My friend Jack can play ping-pong very well, but he can't play football.
( )1. Tom loves sports.
( )2. Tom can't run fast.
( )3. Tom likes playing football and basketball.
( )4. Playing sports is good for us.
( )5. Jack can play football well.
My name is Tom. I love sports very much. I can run fast and jump high. I like playing football and basketball. I often play football with my friends after school. Playing sports is good for us. It can make us strong and healthy. My friend Jack can play ping-pong very well, but he can't play football.
( )1. Tom loves sports.
( )2. Tom can't run fast.
( )3. Tom likes playing football and basketball.
( )4. Playing sports is good for us.
( )5. Jack can play football well.
答案:
1. T
解析:短文开头“My name is Tom. I love sports very much.”表明Tom喜欢运动,该句正确。
2. F
解析:短文中“I can run fast and jump high.”说明Tom能跑得快,该句错误。
3. T
解析:短文中“I like playing football and basketball.”表明Tom喜欢足球和篮球,该句正确。
4. T
解析:短文中“Playing sports is good for us.”表明运动对我们有好处,该句正确。
5. F
解析:短文中“My friend Jack... but he can't play football.”说明Jack不会踢足球,该句错误。
解析:短文开头“My name is Tom. I love sports very much.”表明Tom喜欢运动,该句正确。
2. F
解析:短文中“I can run fast and jump high.”说明Tom能跑得快,该句错误。
3. T
解析:短文中“I like playing football and basketball.”表明Tom喜欢足球和篮球,该句正确。
4. T
解析:短文中“Playing sports is good for us.”表明运动对我们有好处,该句正确。
5. F
解析:短文中“My friend Jack... but he can't play football.”说明Jack不会踢足球,该句错误。
查看更多完整答案,请扫码查看