3. outside, to, now, May, go, play, I (?)
答案:
May I go to play outside now?
4. you, Can, the, sweep, floor (?)
答案:
Can you sweep the floor?
5. I, grandma, take, of, care, my (.)
答案:
I take care of my grandma.
十四、阅读短文,选择正确的答案。(10 分)
On Sunday, it's sunny. Lily wants to do some housework. She helps her mum tidy the room first. Then she waters the flowers. After that, she goes to the park with her friends. They love sports. They always play volleyball when the weather is fine. Today they play for an hour and have a lot of fun.
( )1. The weather is ______ on Sunday.
A. rainy B. sunny C. cloudy
( )2. Lily helps her mum ______ first.
A. tidy the room B. water the flowers C. wash the dishes
( )3. ______ waters the flowers after tidying the room.
A. Lily's dad B. Lily's mum C. Lily
( )4. Lily and her friends like ______.
A. playing football B. playing volleyball C. running
( )5. Are they happy today?
A. Yes, they do. B. No, they don't. C. Yes, they are.
On Sunday, it's sunny. Lily wants to do some housework. She helps her mum tidy the room first. Then she waters the flowers. After that, she goes to the park with her friends. They love sports. They always play volleyball when the weather is fine. Today they play for an hour and have a lot of fun.
( )1. The weather is ______ on Sunday.
A. rainy B. sunny C. cloudy
( )2. Lily helps her mum ______ first.
A. tidy the room B. water the flowers C. wash the dishes
( )3. ______ waters the flowers after tidying the room.
A. Lily's dad B. Lily's mum C. Lily
( )4. Lily and her friends like ______.
A. playing football B. playing volleyball C. running
( )5. Are they happy today?
A. Yes, they do. B. No, they don't. C. Yes, they are.
答案:
1. B
解析:短文第一句"On Sunday, it's sunny."明确说明周日天气晴朗,故选B。
2. A
解析:文中提到"She helps her mum tidy the room first.",可知Lily首先帮妈妈整理房间,选A。
3. C
解析:根据"She helps her mum tidy the room first. Then she waters the flowers.","she"指代Lily,所以是Lily整理房间后浇花,选C。
4. B
解析:由"They love sports. They always play volleyball when the weather is fine."可知她们喜欢打排球,选B。
5. C
解析:问句是"Are they happy today?",用be动词提问,回答也应用be动词,短文最后"have a lot of fun"表明他们开心,所以选C。
解析:短文第一句"On Sunday, it's sunny."明确说明周日天气晴朗,故选B。
2. A
解析:文中提到"She helps her mum tidy the room first.",可知Lily首先帮妈妈整理房间,选A。
3. C
解析:根据"She helps her mum tidy the room first. Then she waters the flowers.","she"指代Lily,所以是Lily整理房间后浇花,选C。
4. B
解析:由"They love sports. They always play volleyball when the weather is fine."可知她们喜欢打排球,选B。
5. C
解析:问句是"Are they happy today?",用be动词提问,回答也应用be动词,短文最后"have a lot of fun"表明他们开心,所以选C。
查看更多完整答案,请扫码查看