十二、选择合适的选项,补全对话。(10 分)
Amy: Hi, John. 1. _______
John: I'm going to the park.
Amy: 2. _______
John: I'm going there by subway.
Amy: 3. _______
John: Because it's fast and convenient.
Amy: 4. _______
John: Sure. You can go with me.
Amy: 5. _______
John: Let's go.
A. Why do you go there by subway?
B. Can I go with you?
C. That's great!
D. Where are you going?
E. How are you going there?
Amy: Hi, John. 1. _______
John: I'm going to the park.
Amy: 2. _______
John: I'm going there by subway.
Amy: 3. _______
John: Because it's fast and convenient.
Amy: 4. _______
John: Sure. You can go with me.
Amy: 5. _______
John: Let's go.
A. Why do you go there by subway?
B. Can I go with you?
C. That's great!
D. Where are you going?
E. How are you going there?
答案:
1. D
解析:John回答要去公园,所以Amy问“你要去哪里?”,选D。
2. E
解析:John回答乘地铁去,可知Amy问“你怎么去那里?”,选E。
3. A
解析:John解释乘地铁的原因,所以Amy问“你为什么乘地铁去那里?”,选A。
4. B
解析:John回答“当然,你可以和我一起去”,说明Amy问“我能和你一起去吗?”,选B。
5. C
解析:Amy同意一起去,回应“太好了!”,选C。
解析:John回答要去公园,所以Amy问“你要去哪里?”,选D。
2. E
解析:John回答乘地铁去,可知Amy问“你怎么去那里?”,选E。
3. A
解析:John解释乘地铁的原因,所以Amy问“你为什么乘地铁去那里?”,选A。
4. B
解析:John回答“当然,你可以和我一起去”,说明Amy问“我能和你一起去吗?”,选B。
5. C
解析:Amy同意一起去,回应“太好了!”,选C。
十三、读短文,判断句子正(T)误(F)。(10 分)
There are many ways to travel. Some people ride bikes to work. It's good for our body. Some take buses or subways. They can carry lots of people. Many like cars. They can go anywhere. But on the road, follow traffic rules! Red light? Stop! Green light? Go! And when riding bikes, wear helmets. In cars, wear seat belts.
( ) 1. People have only one way to travel.
( ) 2. Some ride bikes to work because it's fast.
( ) 3. Buses and subways can carry lots of people.
( ) 4. We can go when the light is red.
( ) 5. We should wear helmets when riding bikes.
There are many ways to travel. Some people ride bikes to work. It's good for our body. Some take buses or subways. They can carry lots of people. Many like cars. They can go anywhere. But on the road, follow traffic rules! Red light? Stop! Green light? Go! And when riding bikes, wear helmets. In cars, wear seat belts.
( ) 1. People have only one way to travel.
( ) 2. Some ride bikes to work because it's fast.
( ) 3. Buses and subways can carry lots of people.
( ) 4. We can go when the light is red.
( ) 5. We should wear helmets when riding bikes.
答案:
1. F
解析:短文开头“There are many ways to travel.”说明有多种旅行方式,该句错误。
2. F
解析:文中说骑车上班是“good for our body”,不是“fast”,错误。
3. T
解析:“Some take buses or subways. They can carry lots of people.”与句子表述一致,正确。
4. F
解析:“Red light? Stop!”可知红灯时不能走,错误。
5. T
解析:“when riding bikes, wear helmets.”与句子表述一致,正确。
解析:短文开头“There are many ways to travel.”说明有多种旅行方式,该句错误。
2. F
解析:文中说骑车上班是“good for our body”,不是“fast”,错误。
3. T
解析:“Some take buses or subways. They can carry lots of people.”与句子表述一致,正确。
4. F
解析:“Red light? Stop!”可知红灯时不能走,错误。
5. T
解析:“when riding bikes, wear helmets.”与句子表述一致,正确。
查看更多完整答案,请扫码查看